Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Thursday, January 12, 2006

Η Ζηλεια

Στην ζωη μου εχω φαει κερατο απ ολους τους γκομενους μου. Ακομα κιαυτοι που ηταν ΤΡΕΛΛΑ ερωτευμενοι.Για μενα δεν τιθεται θεμα πλεον. Απο τα 14 μου μου την πεφταν παντρεμενοι, δεν εχω γνωρισει κανεναν πιστο αντρα.
Δεν θα εξετασω τις αιτιες και τα πιστευω μου εδω, καταλαβαινω οτι πολλες γυναικες, αν οχι ολες, εχουν την αναγκη να πιστευουν οτι ο δικος τους διαφερει, ειδαλλως η αισθηση οτι επενδυουν και χτιζουν παλατια στην αμμο ειναι εντονη.
Δεν λεω οτι ο απιστος ειναι κακος ανθρωπος.
Μπορει να απιστησει μια φορα στην ζωη του.
Μπορει να το κανει κατ εξακολουθηση και να αγαπαει πραγματικα την γυναικα του.
Αλλοι ειναι οι σαπιοι, αυτοι που μπουρδουκλωνουν καταστασεις, ταπεινωνουν και εμπλεκουν τα προσωπα.
Ξεκινωντας λοιπον με αυτην την γνωση απο μικρη, ηξερα οτι οι αντρες εχουν ξεχωρισει το σεξ απο την αγαπη, και εχοντας φαει το πρωτο κερατο που με ισοπεδωσε, επαθα ανοσια.
Δεν ζηλεψα ποτε.
Δεν πιστεψα ποτε οτι θα εβρισκαν καποια να τους κρατησει μακρυα μου μετα που θα ξεθυμαινε η Κ***.
Ζηλεψα σε δυο περιπτωσεις.
Και στις δυο, ο συντοροφος μου μου δημιουργουσε ανασφαλειες, ειτε μιλωντας εγκωμιαστικα για αλλες και για μενα τιποτα, ειτε μιλωντας μειωτικα για μενα μεταξυ αστειου και σοβαρου και δινοντας μου αφορμη να πιστευω οτι δεν ηταν πιστος.
Οταν εχεις να κανεις με ψευτη πρεπει να μην εμπλεκεσαι να βρεις αποδειξεις των ψεμματων αλλα να φευγεις.Τωρα το ξερω.
Για μενα λοιπον ζηλεια ειναι αποτελεσμα ανασφαλειας και οχι αγαπης.
Αρα καθαρα εσωτερικη υποθεση.
Εγω και οι ελλειψεις μου.
Τιο να πεις κατι, σποντα η να κανεις σκηνη ειναι μεταθεση προβληματος.

Ακουγα πολλες να λενε
"μου αρεσει οταν ζηλευει, δειχνει ενδιαφερον"
δεν μπορουσα να καταλαβω- και συγγνωμη γιαυτο που θα γραψω, δεν θελω να θιξω κανεναν- το εβρισκα παθετικ να φτανεις στο σημειο να ψαχνεις για ενδιαφερον σε μια abusive συμπεριφορα.
Μεχρι που το λουστηκα. Μετα απο τρομερη αδιαφορια και καμια ενδειξη ενδιαφεροντος απο συντροφο μου, χαρηκα οταν τον ειδα να ζηλευει καποιον αλλον.
Μολις ομως ο αλλος εξαφανιστηκε, εξαφανιστηκε και το ενδιαφερον του.
thats not love.
αυτο ειναι δυο ΣΕΡΝΙΚΑ που παλευουν για την κυριαρχια με επαθλο την γονιμοποιηση της φοραδας.


Οταν καποιος μου κανει σκηνη ζηλειας, η εστω παρατηρηση, ψυχραινομαι.
Ειμαι πολυ εντιμη στις σχεσεις μου και δεν δεχομαι να μου πουν το παραμικρο για το πως θα επρεπε να συμπεριφερθω-μονο και μονο επειδη ο αλλος δεν εχει την ικανοτητα να αντεξει την θεα μου να αγκαλιαζει τον επι 15 χρονια κολλητο μου, η να φοραω ενα ντεκολτε στην δουλεια μου.
Δειχνει ελλειψη εμπιστοσυνης προς εμενα(και λεει πολλα για το τι μπορει να κανει αυτος), ελλειψη ευγενειας και σαβουαρ βιβρ, σεβασμου,και οτι με εχει σαν ιδιοκτησια του.
the adult thing αν υποφερει, ειναι να προσπαθησει να βρει μεσα του γιατι τον ενοχλει και αν πραγματικα καταληξει στο οτι ενοχλειται πχ γιατι ο κολλητος κοιταει τον κωλο μου( που ειναι θεμα παλι σερνικων),και δεν νιωσει καλυτερα με το γεγονος οτι εγω εχω ματια μονο για κεινον και δεν πιστευω στην απατη στις σχεσεις, τοτε ΙΣΩΣ-ισως να μπορεσουμε να το συζητησουμε, να μου πει τι προσεξε αλλα να μην περιμενει απο μενα να αλλαξω κατι διοτι εγω νιωθω οτι δεν κανω κατι κακο.
Αν νιωθει απειλη, ενω δειχνω την αφοσιωση μου με καθε τροπο, τοτε ειναι κατι βαθια ριζωμενο μεσα του που δεν θα μπορεσω να του βγαλω, ακομα κιαν κλειδωνωμουν σε ενα μπρουντρουμι.

Και το να ζηταει, απαιτει, χειραγωγει για να του λυσω εγω αυτο το προβλημα με ξενερωνει αφανταστα.
Τα εχω με αντρα η πιτσιρικα?

Οποτε το εχω πει αυτο μου λενε, "τι ο καθενας για την παρτη του?"
Οχι.
Οχι εγωισμος.
Πιστευω στις βαθιες, meaningful relationships,στο να δειχνεις την αγαπη και το ενδιαφερον σου με καθε τροπο, στο να εισαι συνγκεντρωμενος στο "εμεις", κρατωντας ομως ορατα τα ορια του ατομου.
Αλλο εγωισμος, αλλο σεβομαι τα ορια μου.
Αλλο σχεση, αλλο σε χρησιμοποιω σαν χαρτι υγειας-ακομα και αν δεν το καταλαβαινω.
Αλλα σ αγαπω, αλλο σε εχω αναγκη.



my 2 cents

12 comments:

. said...

όσον αφορά τη ζήλεια συμφωνώ απόλυτα. η ζήλεια είναι καθαρά υπόθεση αυτού που ζηλεύει. μου χει τύχει να ζηλέψω αλλά και επειδή ξέρω ότι αυτό συμβαίνει λόγω τουε γωκεντρισμού μου και λόγω αξιοπρέπειας το κράτησα μέσα μου.

όσον αφορά το κέρατο πολύ γενικευμένο μου φαίνεται "δεν έχω γνωρίσει άντρα πιστό". αλλά μ αυτά που λες ότι είδες μάλλον και γω το ίδιο θα έλεγα. υπάρχουν και οι παντρεμένοι που βγαίνουν με τις γυναίκες τους, η παίζουν με τα παιδιά τους τα βράδια και τελοσπάντων δεν ασχολούνται με 14χρονες κτλ. απλά υπάρχουν και οι άλλοι που κάνουν περισσοτερη αίσθηση και έτσι βγαίνει το όνομα. αυτό ισχύει και για τις γυναίκες.

vasvoe said...

ξαναδιάβασε την πρώτη παράγραφο που έγραψες και θα επανέλθω

Lili said...

maista










(ase me re vas, δεν θα το ξαναπω, στο χω γραψει σε 500 ποστ. Μιλαω για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικοτητα.
την ελληνικη
την ελληνικη την ελληνικη (γραψτο 200 φορες να μαθεις να ακους στο μαθημα.:P )

vasvoe said...

aaaaaaa
vlepo exchange momies tora, 8a er8o meta

Xνούδι said...

σορρυ ρε παιδια. Ποιά Ελληνική πραγματικότητα και ποιά Ευρωπαική ή ξέρω γω τι άλλο; Γιατί δλδ οι Ελληνες αντρες, ειναι γμστ και οι άλλοι τελειοι? Μλκσ. Τι ρόλο παίζει η χώρα? και μην μου γραψετε σεντονια τωρα περι νοοτροπιας της ελληνιδας μανας που μεγαλώνει τον κανακαρη της με στοχο να πηγαινει με τον π...τσο στο χερι. αυτα. Τώρα πρέπει να βάλω το χαμογελάκι για να δείξω ότι μίλησα με καλη διάθεση? ε?

vasvoe said...

Πιστούς άντρες έχει παντού. Ναι, ναι, δεν πορεί, ακόμα και στη μαλακογέννα Ελλάντα πρέπει αν ευδοκιμεί το είδος. Και άπιστους επίσης παντού- μην ανοίξω τον στόμα μου για τους γερμανούς τώρα!!

Και όχι, δεν λέω ότι είναι οι Ελληνάρες ίδιοι με τους κεντροευρωπαίους, αλλά έχει και πολύ να κάνει με το πόσα ανέχονται οι γυναίκες τους και όχι μόνο με το τί τους έμαθε η μαμά τους, κοινωνικά ταμπού κτλ, αυτά τα ξέρουμε και συμφωνούμε.

Τώρα γιατί δεν σου έτυχε κανένας της πρώτης κατηγορίας μέχρι τώρα μπορείς να το πεις από κακή τύχη έως και πάτερν μπιχέιβιορ, εσύ το ξέρεις, άντε και ο ψυχολόγος σου :Ρ

Για το τί θέλουν να πιστεύουν οι ελληνίδες γυναίκες -αφού μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα- για τον άντρα τους, μην ανησυχείς για πάρτη τους και μην τις υποτιμάς. Μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια για πολλούς και (α)διάφορους λόγους. Δεν σημαίνει ότι είναι χαζές απαραίτητα, ούτε καν ότι κοροιδεύουν τον εαυτό τους. Μπορεί να παίζουν και εντελώς συνειδητοποιημένα τον μαλάκα της υπόθεσης.

Άντε να τελειώνουμε με τις απιστίες σιγά σιγά, γιατί με επηρρεάζουν πάρα πολύ οι ιστορίες σας. (όχι μόνο των μπλογκς- βλέπεις εσύ μπορεί να τραβάς άπιστους γκόμενους, αλλά εγώ τραβάω κερατωμένες φιλενάδες) Για να καταλάβεις πόσο με "ψυλλιάζουν" αυτές οι συζητήσεις, αρχίζω να "κρατάω πισινή" ακόμα και για τον άντρα μου που είναι άγιος και νιώθω την απέραντη εμπιστοσύνη κι ασφάλεια!

Κανονικά θα απαντούσα περιχαρής ένα απλό, ειλικρινές, αυθόρμητο "πρέπει να γνωρίσεις τον άντρα μου για να σου φύγει η απορία αν όλοι οι άντρες είναι άπιστοι" αλλά πλέον επιφυλάσσομαι γιατί σκέφτομαι "δεν ξέρεις ποτέ, ο πιο άγιος μπορεί να σου την βγει με όπισθεν, τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι που λένε..." και τα σχετικά.

Ουφ...

πάω για ύπνο

σματς παιδάκια

elpiyo na min enoxlisei-prosvallei to comment, einai kai arga, sigxoreste me.

Lili said...

σορρυ guys ριχτε το οσο θελετε επανω μου, στο πατερν μπιχειβιορ η στην γκαντεμια μου αλλα δεν εχω γνωρισει ουτε ΕΝΑΝ(που να τον εχω γνωρισει λιγο παραπανω απο το καλημερα τι κανεις).
Και δεν λεω για γκομενους δικους μου. Λεω για συζυγους αλλονων, για ζευγαρια που ατα χαιρομουν να τα βλεπω κλπ κλπ.
Θελω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να γνωρισω καποιον Εντιμο, πιο πολυ απο σας γιατι αυτη η πραγματικοτητα με κουραζει ψυχικα.

Ο κωλος μου θα χτυπησει παλαμακια αν ποτε γνωρισω καποιον ετσι. αληθεια.

Μελ εισαι ελευθερη να εχεις την αποψη σου οπως και γω την δικη μου χωρις να την χαρακτηριζεις μαλακιες...ομολογω οτι εκει τσιτωσα(λιγο) οχι επειδη εχεις αποψη χωρις να εχεις γνωρισει αλλοδαπους -δικαιωμα σου-αλλα για τον χαρακτηρισμο.
για γερμανους δεν εχω αποψη αλλα φανταζομαι οπως και οι ιταλοι, ειναι αστα να πανε.
και οι αμερικανοι στο μεγαλυτερο μερος τους, και οι γαλλοι.
Ομως υπαρχουν καποιοι εκει εξω, Ολλανδοι δανοι, σουηδοι, που το αντιμετωπιζουν αλλιως..και δεν ειναι το θεμα της απιστιας αλλα το πως αντιλαμβανονται την ΑΠΑΤΗ στον συντροφο τους...και φυσικα δεν το θεωρουν μαγκια και βραβειο.

Βας,υο "φταινε" οι γυναικες που τα ανεχονται δεν μου αρεσε καθολου. Μου θυμισε δαχτυλο τεντωμενο και σε πολυ λαθος κατευθυνση. Ειναι αδικο και προσβλητικο για ολες τις γυναικες που δεν εισαι στην θεση τους και δεν ξερεις τι θα εκανες η γιατι κανουν τον μαλακα και αν τους παιρνει εφοσον ζεις σε μια τελειως διαφορετικη κοινωνια.


Αυτα περι απιστιας(που δεν ηταν και το θεμα μας) μου επιβεβαιωνονται οταν βγαινω με τους γκει φιλους μου. Ο αντρας, ειτε γουσταρει γυναικες ειτε αντρες, γουσταρει τις ξεπετες, τις χωρις πολλα πολλα ξεπετες, και την ποικιλλια.
Οποιος αντρας πει το αντιθετο θα ειναι ψεμμα. Μερικοι εχουν ευαισθησιες ανεπτυγμενες και θελουν και συναισθηματικη καλυψη και μπαινουν σε μακροχρονια σχεση αλλα μην γελιεστε, ολα ξεκινανε απο την ΕΠΙΘΥΜΙΑ του. Μπορει να σε λατρευει,αλλα αν δεν σε γουσταρει πια ερωτικα, μια δυο τρεις, καποια στιγμη θα το κανει (και μπορει να πεθανει στις τυψεις η οχι, εκει μιλαμε για ποιον ανθρωπου και ποσο σεβεται τον θεσμο του γαμου η την συντροφο του)


Οταν ειμαι ερωτευμενη φυσικα τα αναιρω ολα,και η φυση μας(?) η ηκουλτουρα μας ειναι τετοια γιατι αλλιως καμια γυναικα δεν θα παντρευοταν και δεν θα επενδυε στο μελλον με γεννησεις παιδιων.
Ολες οι γυναικες πιστευουν οτι ο αντρας που παντρευτηκανε ειναι διαφορετικος.
Αλλιμονο.
Εγω να δεις τι πιστευα.
Αλλα η κριση μας ως ερωτευμενοι δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι εκει η λογικη κοιμαται.


καπου μεσα μου πιστευω οτι υπαρχουν αντρες με μπεσα ασχετως αν δεν πιστευω πια οτι ο δικος μου πριγκηπας θα ερθει.
Και ελπιζω καποια στιγμη στο μελλον να το δω, και αφου τους πλησιασω και πιο κοντα.

αφου τα λετε και σεις εξω απο τα δοντια, να και γω.



(boyz, girl fiiiiiiight!)

vasvoe said...

lili σαφώς είναι ΚΑΙ θέμα της γυναίκας. όλα τα περί πώς μεγάλωσε από κοριτσάκι, τα κοινωνικά ταμπού και όλα αυτά τα δέχομαι και τα ξέρω πολύ καλά, όμως μην ξεχνάμε και το μικρό μομμάτι που λέγεται παίρνω ευθύνη για τον εαυτό μου. γι αυτό λέω ότι πολλές κάνουν συνειδητοποιημένα τον μαλάκα για τους δικούς τους λόγους. θύμα, ΟΚ, ξέρω πολύ καλά την ψυχολογία, αλλά όταν πια συνειδητοποιούμε το φαύλο κύκλο αποκτάμε πια μερίδιο στην απραξία μας.

Τώρα αν είναι όλοι που γνώρισες άπιστοι... τί να πω! Όχι ότι δεν σε πιστεύω. Εγώ είμαι άσχετη με το θέμα. Δεν μου περνάει ποτέ από το μυαλό να ρωτήσω πάνω στη συζήτηση "είσαι πιστός ή άπιστος στις σχέσεις σου;" Και μέχρι πρόσφατα δεν το σκεφτόμουνα και καθόλου.

Πάντως τελικά, πρέπει να γνωρίσεις τον καλό μου. Πότε θα έρθετε επίσκεψη με τη μικρή; Έχει κι ελεύθερους φίλους :ΡΡ


ante kale pou 8a peis kai girl fight :PP
emeis edo eimaste kiouries

Lili said...

το πως μεγαλωσε καποιος δεν ειναι ουτε αιτια ουτε φταιξιμο του, ουτε βλεπω σε τι αποσκοπει το δαχτυλο προς τους κερατωμενους.
Χςστηκα ποιος φταιει.
Αυτο ειναι καθαρα ελληνικη νοοτροπια.

"χωρισα"
"φταις που δεν το ειδες"
η "φταις που δεν το καταλαβες"
η "φταις που..."


Τοτε -αν το τραβηξουμε λιγο- φταινε και οι κακοποιημενες γυναικες που δεν αντιδρουν, οι βιασμενες γιατι του πουστη, καπου φταιει ο τροπος που μεγαλωσανε.Οι γυναικες στην ανατολη που δεχονται να κανουν κλειτεριδοκτομη στην κορη τους(φταιει οτροπος που μεγαλωσανε,εχουν ευθυνη? Οχι δα)

σορυ αλλα αυτο το σκεπτικο μου την δινει.
Καποιοι ειναι σκατοχαρακτηρες. εντ οφ στορυ.
Αυτο το ποιος φταιει, δεν με αφορα καθολου οταν βλεπω καποιον να ποναει και ΦΥΣΙΚΑ δεν προκειται να του πω κατι τετοιο.


Οσο για το ποιες κανουν το μαλακα, ειναι πολυ ευκολο νατο λες οταν δεν εισαι στην θεση να εχεις ενα παιδι στην αγκαλια και κανεναν συγγενη να σε βοηθησει και να πρεπει να το ζησεις

Σταματαω γιατι συγχιζομαι ειδικα με το γεγονος οτι εισαι ευαισθητοποιημενη με τοσα άλλα kai στο πιο προφανες you judge instead of giving compassion.
με πληγωνει in some level.
δεν ξερω γιατι.

Τωρα, σε ποιο προσωπικο τονο...
Εχεις την εντυπωση οτι οταν γνωριζω καποιον οτι τον ΡΩΤΑΩ αν ειναι απιστος?
:D :D

σιγα μην ειχα μια καουρα.
Το λενε, το δειχνουν, την πεφτουν.
Οταν ερθεις θα το δεις και μονη σου.


αν βεβαια θες να ερθεις ακομα μετα απο αυτο το ξεσπασμα μου( δεν φωναζω, γκρινιαζω και παραπονιεμαι)

:P:D

vasvoe said...

na se po kale kiouria, posa comments 8a kanoume akoma??

fevgo!

siga min mou tin pesei emena kaneis re

den mou tin peftoun emena ellines
to paizo "exipnakias" kai tous "antimilao"

Lili said...

ενω εγω σταζω μελι(?!?)

:P

pappous said...

Το θέμα περι αντρικής ζήλειας το έχει πιάσει 100% η lili. Αυτό που πληγώνει αυτόν που τη διαθέτει στο βαθμό που αντιλαμβάνεται η lili είναι το να το καταλάβει και να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει. Και βέβαια είναι δικό του θέμα και πρόβλημα αλλα δεν σημαίνει οτι είναι το χειρότερο που μπορεί να τύχει σε κάποια. Ολοι έχουμε ένα θέμα που ζητάμε κατανόηση και συμπαράσταση και όταν κάποια δεν μπορεί ούτε να το συζητήσει κάτι την τρώει πάνω εκεί. Πίνκ-πόνκ είναι με το μπαλάκι να πηγαινοέρχεται και όποιος πάρει τη ρακέτα να παίξει του αρέσει η του χρειάζεται το παιχνίδι. Για τους δικούς του λόγους!

My first book

My first book
A funny Homebirth