Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Thursday, October 13, 2005

Στοματικος ερωτας και αφροδισια...

Εδω εχω 2-3 αρθρακια περι το τι μπορει να κολλησουμε, με ποιο τροπο, και τι παθαινουμε αν επιλεγουμε να χωνουμε το κεφαλι μας στην αμμο...
Το προφυλακτικο μπαινει παντα και παντου,...δυστυχως.
(αλλιως τι το βαζεις?)

"
Πρόκειται για ασθένειες που μεταδίδονται κατά τη σεξουαλική επαφή, με την Ερωτική σχέση ,το φιλί την κολπική η πρωκτική επαφή και με τον στοματικό ερωτά.
Στην Χωρα μας τα συνηθέστερα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσηματα είναι οι πιο πολλές κολπίτιδες ,η ουρολοιμώξεις , τα κονδυλώματα και ο ερπης των γεννητικών οργάνων.

Έχουμε δηλαδή δυο μεγάλες ομάδα από μικροοργανισμούς και ιούς που προκαλούν αυτά τα νοσηματα, πιο γνωστά είναι οι κολπίτιδες από κόκκους ,βακτηρίδια , τριχομονάδες , σαπρόφυτα , τοξόπλασμα και τα ύπουλα Χλαμυδια ,παράσιτα που δημιουργούν μεγάλα προβληματα στις γυναικες κυρίως που μπορουν να χάσουν την λειτουργία των σαλπίγγων και να μη μπορουν να κάνουν παιδία μετά.

Θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε αυτό το νόσημα το οποιο είναι και γνωστό σαν ένα αίτιο της αδιευκρίνιστης ουρολοίμωξης, ΧΛΑΜΥΔΙΑ λοιπόν .

Οι ιώσεις όπως Ηπατίτιδα , Ερπης , κονδυλώματα HPV Ιός, CMV των μεγαλοκυτταρικών εγκλείστων ,και το AiDS το οποιο με την μεγάλη αναφορά που έγινε γύρω από αυτή την ακόμη θανατηφόρο νόσο , όλος ο κόσμος ξαναθυμήθηκε τα σεξουαλικά νοσηματα και σε πολλούς άλλαξε η σεξουαλική συμπεριφορά.



Διαβάστε το κεφαλαίο Χλαμυδιακή μόλυνση… αυτά καταστρέφουν τις σαλπιγγες και τα αρχικά συμπτώματα είναι ελάχιστα και μπορει να περάσουν χωρίς να θεραπευθεί η νόσος.



Τα χλαμυδια

μικροσκοπικά παράσιτα του ουροποιητικού αλλά και των έσω γεννητικών οργάνων είναι μαζί με τα σαπρόφυτα αυτά που προκαλούν την ΝSU ("μη ειδική ουρηθρίτιδα") είναι από τα πιο συνηθισμένα αφροδίσια νοσήματα και μολύνει ένα στα πεντακόσια σεξουαλικά δραστήρια ατομα. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται σε επτά έως δέκα ημέρες μετά τη σεξουαλική πράξη με μολυσμένο ερωτικό σύντροφο. Μεταδίδετε και με ακάθαρτα υγρά χέρια και η νόσος είναι δυνατόν να εμφανιστεί χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά ερωτική επαφή. Η θεραπεία κρατά αρκετό καιρό και βασίζεται στην αντιβίωση. Οι άνδρες μολύνονται συχνότερα κατά 80% , από τις γυναικες στις οποίες και μεταδίδουν το νόσημα.

Πρώτο φανερό σύμπτωμα στους άνδρες είναι ένα κάψιμο στην άκρη του πέους, που γίνεται κυρίως αισθητό με την πρωινή ούρηση. Από το πέος βγαίνει ένα διαυγές έκκριμα, που σταδιακά γίνεται παχύρρευστο, όσο η μόλυνση δεν αντιμετωπίζετε . Τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν, αλλά η μόλυνση να παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση και να μεταδοθεί. Στις γυναίκες η ΝSU ενδέχεται να μην εμφανίζει ενοχλητικά συμπτώματα. Δεν αποκλείεται όμως να παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση στις εκκρίσεις του κόλπου. Εάν μολυνθεί από αυτά ο ενας από τους δυο συντρόφους πρέπει απαραιτήτως να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ο άλλος.

Στις γυναικες το προβλημα είναι ότι προχωρούν τα παράσιτα αυτά από τον κόλπο(κολπίτιδα) στην μήτρα (ενδομητρίτιδα)μέσα και μετά στις σαλπιγγες(σαλπιγγιτιδα) όπου εάν παραμείνουν αθεράπευτα προκαλούν έντονη σαλπιγγιτιδα που παραμορφώνει τις σαλπιγγες οι οποίες μετά χάνουν την λειτουργικότητα τους και οι γυναίκα δεν μπορει να τεκνοποίηση με την απλή σεξουαλική επαφή.

η θεραπεία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, γιατί η νόσος δεν εμφανίζει επώδυνα η ενοχλητικά συμπτώματα. Η γυναικολογική εξέταση δεν καταλήγει σε αξιόπιστη διάγνωση της αρρώστιας. Ακριβής διάγνωση γίνεται μόνο στο μικροβιολογικό εργαστήριο με την καλλιέργεια κολπικών εκκρίσεων. Η απουσία συμπτωμάτων σημαίνει ότι η νόσος μπορεί στο μεταξύ να εξελίσσεται και όταν πια αρχίσει καθυστερημένα η θεραπεία της, να μην είναι αποτελεσματική. Φυσικά, αν ο φορέας αλλάζει διαρκώς σεξουαλικούς συντρόφους, μπορεί να μεταδώσει εν αγνοία του την αρρώστια σε πολλούς ανθρώπους




Τα κονδυλώματα

Αναγνωριζοντai από τον γιατρο με την απλη κλινικη εξεταση με ένα μεγενθyντικο φακο όταν είναι μικρά , η με το κολποσκόπιο από ειδικούς στην χρήση του γυναικολόγους. Παρουσιάζονται σαν μικρά αρχικά επάρματα ,εξογκώματα στο δέρμα οι τους βλεννογόνους , κλινικά διακρίνονται δυο τύποι τα οξυτενή κονδυλώματα και τα πλατέα που είναι και χαρακτηριστικά συφιλιδικών αλλοιώσεων.

Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα χαμηλής νοσηρότητας με τοπική επέκταση και εξόγκωση αυτών .Στα αρχικά σταδία προκαλούν κνησμό μόνο. Αυτά εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία μεγαλώνουν σαν όγκοι σε σχήμα ανθοκράμβης και όταν αυτοί επεκταθούν μπορουν να αποφράξουν την είσοδο του κόλπου .



Αναγνωρίσθηκαν 60 διαφορετικοί ιοί των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων. Αυτοί μετά την λοίμωξη παραμένουν στο γεννητικό σύστημα για όλη τη ζωή. Μερικοί απ. αυτούς προκαλούν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αλλά οι περισσότερες από τις προκαλούμενες από τον ιό βλάβες, δεν είναι ορατές και δεν έχουν συμπτώματα. Μερικές απ αυτές συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου, του κόλπου Κάθε χρόνο. Όπως και άλλοι ιοί, ο ιός των κονδυλωμάτων παραμένει στο σώμα ισόβια(*) ,εκδηλώνοντας εξάρσεις και υφέσεις, ετσι ενώ αντιμετωπίστηκε το προβλημα μια φορά υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστούν στην περιοχή και πάλι.
Κονδυλώματα παρουσιάζονται εκτός από τον κόλπο και σε άλλες περιοχές των γεννητικών οργάνων, την ουρήθρα, τον πρωκτό, και σπανίως τον λάρυγγα και την γλώσσα . Για να εμφανισθούν τα κονδυλώματα περνούν 2-3 εβδομάδες από την μόλυνση. Στις έγκυες γυναίκες ή σε παρουσία άλλων κολπικών φλεγμονών, η ανάπτυξη είναι ταχύτερη.

μεταδίδονται μόνο με την κολπική και πρωκτική επαφή και ερωτάμε τον στοματικό ,πολύ σπάνια , τα κονδυλώματα μπορεί να μεταδοθούν στο έμβρυο κατά την διάρκεια του τοκετού. Η Διάγνωση επιβεβαιώνετai με μικροσκοπική εξέταση δείγματος του ιστού
Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να ανακαλύψει, προκαρκινωματώδεις καταστάσεις που προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των οποίων μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μόνιμος θεραπεία δεν υπάρχει(*) . Αν και αυτά συνήθως υποτροπιάζουν, τα κονδυλώματα μπορούν να αντιμετωπισθούν με διάφορους τρόπους. Μπορούν να αφαιρεθούν με επανειλημμένη εφαρμογή ποδοφυλλίνης η άλλων κυταροστατικών υγρών . Άλλες πιο γρήγορες για την αντιμετώπιση του προβλήματος τεχνικες είναι όλες χειρουργικές διαθερμίες ,καυτηριασμοί , κλασική χειρουργική εξαίρεση , χειρουργική εξαίρεση (εξαέρωση των κονδυλωμάτων με ακτίνες Laser , κρυοχειρουργική (κρυοπηξία) και η εφαρμογή ποδοφυλλίνης ή οξέος.

Πραγματική Προστασία δεν υπάρχει και ο κυριότερος λόγος είναι ότι πολλά ατομα που είναι φορείς δεν το γνωρίζουν διότι είναι ασυμπτοματικά.

Δεν υπάρχει ακόμη ανοσοβιολογική διερεύνηση αυτών , το τεστ ΠΑΠ με την μέθοδο της υγρής σταγόνας είναι το πλέων έγκυρο και προηγμένο τεστ πρόληψης.
Τα προφυλακτικά (τόσο το ανδρικό αλλα κυρίως το γυναικείο ) προσφέρουν προστασία από τον ιό των κονδυλωμάτων. Όταν στην σεξουαλική επαφή υπαρχουν πολλά υγρά ο ιός μπορεί να διαχυθεί πέρα από την από το προφυλακτικό προστατευόμενη περιοχή. Άρα και καταστάσεις που προκαλούν υπερέκκριση υγρών από την γυναίκα στην επαφή πρεπει να διερευνούνται σχολαστικά.

Διευκρινίζω ότι είναι χαμηλής νοσηρότητας νόσημα εάν ο σύζυγος σας το εχει και εσείς δεν κολλήσατε ακόμη τότε η απάντηση στο τι θα κάνετε τώρα που θέλετε παιδί είναι ότι θα έχετε ελεύθερες επαφές χωρίς προφυλακτικό μόνο το διάστημα που προσπαθείτε για παιδί. Ο σύζυγος σας θα εχει φυσικά κάνει τις ανάλογες θεραπευτικές προσπάθειες.

Εάν παρουσιάζει συχνα νεα επάρματα δυο πράγματα συμβαίνουν η είναι ο ίδιος ασθενικός χωρίς αντίσταση στον ιό η το κολλάει από αλλου και πάλι. "


Περισσοτερα στο http://www.womanshealth.gr/showArticleList.php?listID=35

(*) Υπηρξαν περιπτωσεις θεραπειας με εναλλακτικες θεραπειες.





"ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΧΛΑΜΥΔΙΑ

Συμπτώματα

Επώδυνη ούρηση

Κολπική έκκριση στις γυναίκες

Εκκριση από την ουρήθρα στους άνδρες

Η λοίμωξη μπορεί να μην έχει συμπτώματα

Σχετικά με τη νόσο

Μπορεί να προκαλέσει ουλοποίηση των σαλπιγγών στις γυναίκες και προστατίτιδα ή επιδιδυμίτιδα στους άνδρες.

Πόσο σοβαρό είναι

Το άγγιγμα των ματιών με χέρια που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένες εκκρίσεις μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στο μάτι. Μια μητέρα μπορεί να μεταδώσει τη λοίμωξη στο παιδί της κατά τον τοκετό, προκαλώντας του πνευμονία ή λοίμωξη στα μάτια.

Αντιμετώπιση

Συνταγογραφούνται αντιβιωτικα. Η λοίμωξη θα πρέπει να υποχωρήσει μέσα σε ένα δύο εβδομάδες. Ολοι οι σεξουαλικοί σύντροφοι θα πρέπει να λάβουν θεραπεία, παρ'όλο που μπορεί να μη παρουσιάζουν συμπτώματα. αλλιώς, θα μεταδίδουν την νόσο ο ένας στον άλλον συνεχώς.

ΕΡΠΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Συμπτώματα

Πόνος ή φαγούρα στην περτιοχή των γεννητικών οργάνων.

Φουσκάλες με νερό ή ανοικτά έλκη

Τα έλκη στα γεννητικά όργανα μπορεί να υπάρχουν, αλλά να μην είναι ορατά μέσα στον κόλπο (γυνάικες) ή μέσα στην ουρήθρα (άνδρες).

Επαναλαμβανόμενες εξάρσεις της λοίμωξης.

Σχετικά με την νόσο

Προκαλείται από τον ιο του απλού έρπητα, συνήθως τύπου ΙΙ. Τα συμπτώματα συνήθως παρουσιάζονται δύο έως επτά ημέρες μετά την έκθεση. Η φαγούρα ή το κάψιμο ακολουθούνται από φουσκάλες και πληγές. Εμφανίζονται στον κόλπο ή στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, στους γλουτούς, στον πρωκτό και στους μηρούς. Ο ιός παραμένει αδρανείς στις περιοχές που έχουν υποστεί τη λοίμωξη και περιοδικά ενεργοποιείται, προκαλώντας συμπτώματα.

Πόσο σοβαρό είναι

Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο. Η νόσος είναι πολύ μεταδοτική όταν υπάρχουν έλκη. Η μητέρα μπορεί να μεταδώσει τον ιό στο νεογέννητο μωρό της κατά τον τοκετό. (*)

Αντιμετώπιση
Η αυτο-φροντίδα περιλαμβάνει το να διατηρεί ό ασθενείς τα έλκη καθαρά και στεγνά. Συνταγογραφούνται αντι ιικά φάρμακα.

ΟΞΥΤΕΝΕΣ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ

Συμπτώματα

Ανάπτυξη κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό στην ουρήθρα και στη βουβωνική χώρα.

Σχετικά με τη νόσο

Τα γεννητικά κονδυλώματα προκαλούνται από τον ιό HPV (Human papilloma virus). Γυναίκες και άνδρες μπορούν να υποστούν τη λοίμωξη. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι έγκυες είναι οι πιό ευάλωτοι πληθυσμοί.

Πόσο σοβαρό είναι
Γυναίκες με ιστορικό κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο γιά καρκίνο του τραχήλου και θα πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσιο τεστ-Παπανικολάου.

Αντιμετώπιση

Τα κονδυλώματα αντιμετωπίζονται με φάρμακα, κρυοπηξία, laser ή καυτηρίαση. Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να χρειάζονται τοπική ή γενική αναισθησία.

ΓΟΝΟΡΡΟΙΑ

Συμπτώματα

Πηχτή όμοια με πύον έκκριση από την ουρήθρα
Συχνή ούρηση συνοδευόμενη από κάψιμο
Αυξηση των κολπικών εκκρίσεων και φλεγμονή στις γυναίκες.
Πρωκτική έκκριση και ερεθισμός.
Σπάνια πυρετός και πόνος στη κοιλιακή χώρα.
Σχετικά με τη νόσο

Η γονόρροια προκαλείται από βακτήρια ( neisseria gonorrhoeae). Στους άνδρες τα π΄ρωτα συμπτώματα εμφανίζονται δύο ημέρες έως και δύο εβδομάδες μετά την έκθεση. Στις γυναίκες, τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν για μία έως τρεις εβδομάδες. Η λοίμωξη συνήθως πλήττει τον τράχηλο και μερικές φορές και τις σαλπιγγες.

Πόσο σοβαρό είναι

Ιδιαίτερα μεταδοτική, οξεία λοίμωξη που μπορεί να γίνει χρόνια. Στους άνδρες μπορεί να οδηγήσει σε επιδυδιμίτιδα. Στις γυναίκες μπορεί μα εξαπλωθεί στιε σάλπιγγες και να προκαλέσει φλεγμονώδη νόσο της πυέλου. Μπορεί να προκαλέσει ουλοποίηση των σαλπίγγων και στειρότητα. Σπάνια προκαλεί λοίμωξη στις αρθρώσεις ή στο λαιμό.

Αντιμετώπιση

Πολλά αντιβιωτικά είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τη θρεραπεία της γονορροιας. Παρ'όλο που είναι ιάσιμη, η γονόρροια έχει γίνει ανθεκτική σε ορισμένα αντιβιωτικά. Μπορεί να θεραπευτεί με μιά ενέσιμη δόση Κεφτριαξόνης. Τα από του στόματος χορηγούμενα αντιβιοτικά (Κεφιξίμη σιπροφλοξασίνη) είναι επίσης αποτελεσματικά.

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β
Συμπτώματα

Το δέρμα και τα μάτια έχουν κίτρινη απόχρωση
Τα ούρα έχουν το χρώμα του τσαγιού
Συμπτώματα όμοια με της γρίππης
Κόπωση και πόνους
Πυρετό
Σχετικά με τη νόσο

Η Ηπατίτιδα Β προκαλείται από ιό. Κάποιοι φορείςδεν έχουν ποτέ συμπτώματα αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους.

Πόσο σοβαρό είναι

Μία έγκυος μπορεί να μεταδώσει τον ιό στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.
Αντιμετώπιση

Χωρίς αντι ιική θεραπεία. Η ξεκούραση δεν είναι απαραίτητη παρ'όλο που βοηθά. Ο πάσχων πρέπει να ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή και να μη καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά λόγω βλάβης που μπορεί να υποστεί το ήπαρ. Προλαμβάνεται με εμβολιασμό.

ΣΥΦΙΛΗ
Συμτώματα

Επώδυνα έλκη στα γεννητικά όργανα, στο πρωκτό στη γλώσσα ή στα χείλη.
Οίδημα των λεμφαδένων στη βουβωνική χώρα.
Εξάνθημα σε όποιαδήποτε περιοχή του σώματος, ιδιαίτερα στις παλάμες και στα πέλματα.
Πυρετός.
Πονοκέφαλος
Δυσκαμψία και πόνος στα κόκκαλα ή τις αρθρώσεις.
Σχετικά με τη νόσο

H Σύφιλη είναι μιά πολύπλοκη νόσος που προκαλείται από βακτήριο. Αρχικό στάδιο: Επώδυνα έλκη εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό ή στο στόμα δέκα ημέρες έως έξι εβδομάδες μετά την έκθεση. Δεύτερο στάδιο: Μία εβδομάδα έως έξι μήνες αργότερα: Κόκκινο εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο δέρμα. Τρίτο στάδιο: Συχνά μετά από μακροχρόνια λανθάνουσα περιόδο καρδιακή νόσο, εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών.

Πόσο σοβαρό είναι

Μπορεί να θεραπευτεί εντελώς εάν η διάγνωση γίνει εύκαιρα και η λοίμωξη αντιμετωπιστεί. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Στις έγκυες, μπορεί να μεταδοθεί στο έμβρυο προκαλώντας δυσπλασίες και θάνατο.

Αντιμετώπιση

Συνήθως θεραπεύεται με πενικιλλίνη. Αλλα αντιβιωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς που είναι αλλεργικοί στη πενικιλλίνη. Ενα άτομο συνήθως δε μπορεί πια να μεταδώσει τη σύφιλη 24 ώρες μετά την έναρξη της θεραπείας. Κάποια άτομα δεν ανταποκρίνονται στις καθιερωμένες δώσεις πενικιλλίνης. πρέπει να κάνουν περιοδικά εξετάσεις αίματος γιά να βεβαιωθούν ο υπέυθυνος για τη λοίμωξη παράγοντας έχει εξαληφθεί."
Περισσοτερα εδω
http://www.pharmaroma.net/symboules9.htm




Τι θελει να πει η ποιητρια και γιατι εχει βαλει με μπολντ τα Κονδυλωματα?


Εν ολιγοις, κονδυλωματα εχει το 90 του ανδρικου πλυθησμου εν αγνοια του, και αυτο διοτι δεν τον επηρεαζει.
Η γυναικα ομως κινδυνευει με καρκινο και γι αυτο κανει τεστ παπ καθε χρονο.Και ειναι και μια απο τις αιτιες που οι γυναικολογοι κανουν καισαρικες(για να μην μεταδοθει στο παιδι)
Και ναι, μεταδιδεται και με στοματικο.
Και ενω ολοι φοβουνται τον ερπη και τα αλλα ΣΜΝ, αυτα τα περναμε σε ψιλα γραμματα.
Απο κει και επειτα, εγω τα εγραψα(αν και δεν συμφωνω σε ΟΛΑ τα σημεια), κανω και μια παρουσιαση του γυναικειου προφυλακτικου(που φαινεται αρκετα αβολο, το ομολογω) και ο καθενας παιρνει τις αποφασεις του..
και συνεχιζω την ενημερωση...




"Το προφυλακτικό για γυναίκες παρά του ότι υπάρχει για πολλά χρονια διαθέσιμο στην Ευρώπη δεν το βρίσκει κανείς εύκολα στην Ελλάδα(* νομιζω οτι πλεον υπαρχει στα φαρμακεια) , μερικές κυρίες που το προμηθεύτηκαν από το εξωτερικό δείχνουν μια προτίμηση σε αυτό για αρκετούς λόγους.

Το προφυλακτικό για γυναίκες είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει για όλες τις γυναίκες και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Το γυναικείο προφυλακτικό είναι μια εναλλακτική λύση στη θέση του προφυλακτικού που χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται στον άνδρα.

Εάν χρησιμοποιηθεί ορθά το προφυλακτικό για γυναίκες, είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και είναι ένας φραγμός στη μετάδοση των ασθενειών που μεταδίδονται διαμέσου του σεξ.

Το γυναικείο προφυλακτικό έχει μήκος 14 εκατοστών, έχει μορφή κυλινδρικής θήκης που εφαρμόζει χαλαρά στον κόλπο και έχει λιπαντική ουσία. Η τοποθέτησή του στον κόλπο γίνεται πιο εύκολη χάρις σε μαλακό δακτύλιο που μπορεί να αφαιρεθεί.

Στο εξωτερικό μέρος βρίσκεται ένας μεγάλος εύκαμπτος δακτύλιος, ο οποίος καλύπτει το άνοιγμα του κόλπου και το αιδοίο. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια.

Τα πλεονεκτήματα του γυναικείου προφυλακτικού είναι πολλά και σημαντικά:

Το κυριότερο πλεονέκτημα του γυναικείου προφυλακτικού είναι ότι πρόκειται για μια αντισυλληπτική μέθοδο που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της γυναίκας

Μπορεί να τοποθετηθεί στον κόλπο ακόμη και 8 ώρες πριν από μια σεξουαλική επαφή
Επειδή είναι μαλακό και εύκαμπτο, δεν προκαλεί πόνο κατά την εισαγωγή ή την εξαγωγή του από τον κόλπο
Είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη και όχι από λατέξ. Η πολυουρεθάνη, σε αντίθεση με το λατέξ, είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Για το λόγο αυτό το σεξ κάτω από τις συνθήκες αυτές προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευχαρίστηση από ότι το ανδρικό προφυλακτικό.
Είναι δυνατό και ανθεκτικό, δεν έχει καμία μυρωδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε λιπαντική κρέμα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της περιόδου
Δεν είναι απαραίτητο για τον άνδρα να έχει μια πλήρη στύση για να καταστεί δυνατή η χρήση του. Με το ανδρικό προφυλακτικό είναι αναγκαίο να υπάρχει μια πλήρης στύση για να μπορεί να γίνει η τοποθέτηση του σωστά και η διατήρησή του στη θέση του

Μετά από την εκσπερμάτωση ο άνδρας δεν είναι υπόχρεος να αποτραβηχτεί αμέσως
Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στον κόλπο και στο αιδοίο και έτσι προστατεύει περισσότερο από τις μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται διαμέσου του σεξ υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε:

Η εφαρμογή του στον κόλπο είναι χαλαρή

Κατά τη διάρκεια της συνουσίας κάνει ένα θόρυβο όπως το τρίξιμο
Υπάρχει η πιθανότητα κατά τη διάρκεια της συνουσίας να σπρωχθεί προς τα μέσα, εντός του κόλπου
Υπάρχει ο κίνδυνος το πέος να εισέλθει εντός του κόλπου περνώντας δίπλα από το γυναικείο προφυλακτικό και έτσι στην ουσία αυτό να μη χρησιμοποιηθεί Το γυναικείο προφυλακτικό είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε σύγκριση με το διάφραγμα ή το τραχηλικό κάλυμμα. Όμως είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται όπως και στην περίπτωση του ανδρικού προφυλακτικού από την ορθή χρήση.

Οι άνδρες προτιμούν το γυναικείο προφυλακτικό.

Ο λόγος είναι διότι δεν τους περιορίζει και δεν εφαρμόζει σφιχτά γύρω από το πέος όπως το ανδρικό προφυλακτικό

Είναι μίας χρήσης μόνο. Εάν χρησιμοποιηθεί ξανά, η προστασία που προσφέρει εναντίον των ασθενειών και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μειώνεται.

Τέλος ας μην ξεχνούμε ότι όπως και για τα άλλα μέσα αντισύλληψης, η επιτυχία του εξαρτάται από τη σωστή και επιμελή χρήση τους.

Το άλλο νέο σχετικά με την αντισυλληπτική μέθοδο που μπορείτε να επιλέξετε είναι το νεότερο ορμονικό προφυλακτικό για γυναικες το οποιο σε μορφή μαλακού δακτυλίου μπαίνει στον κόλπο την τρίτη με πέμπτη μέρα της περιόδου όταν το αίμα εχει σταματήσει ,αρχίζει να δρα σε έξι ώρες και παραμένει στον κόλπο για είκοσι μια με είκοσι πέντε μέρες προσφέροντας συνεχώς αντισύλληψη όπως τα αντισυλληπτικά δισκία .

Το νέο αυτό σκεύασμα από την Organon θα πρεπει να χορηγείται με συνταγή γιατρού και σίγουρα μετά από πλήρη γυναικολογική εξέταση.



Open the package carefully. Choose a position that is comfortable for insertion- squat, raise one leg, sit or lie down. Make sure the condom is lubricated enough. Make sure the inner ring is at the bottom closed end of the sheath, and hold the sheath with the open end hanging down.

Squeeze the inner ring with thumb and middle finger (so it becomes long and narrow), and then insert the inner ring and sheath into the vaginal opening. Gently insert the inner ring into the vagina and feel it go up. Place the index finger inside of the condom and push the inner ring as far as it will go. Make sure the condom is inserted straight, and is not twisted inside the vagina. The outer ring should remain on the outside of the vagina. The penis should be guided into the condom in order to ensure that the penis does not slip into the vagina outside the condom. Use enough lubricant so that the condom stays in place during sex.

If the condom slips during intercourse, or if it enters the vagina, then you should stop immediately and take the female condom out. Then insert a new one and add extra lubricant to the opening of the sheath or on the penis.

To remove the condom, twist the outer ring gently and then pull the condom out keeping the sperm inside. Wrap the condom in the package or in tissue and throw it away. Do not put it into the toilet. It is generally recommended that the female condom should not be reused.

The female condom may feel unfamiliar at first. The female condom may feel different and some people find it difficult to insert. Some women find that with time and practice using the female condom becomes easier and easier.

What are the benefits?
Opportunity for women to share the responsibility for the condoms with their partners
A woman can use the female condom if her partner refuses to use the male condom
The polyurethane, the material the female condom is made of, is less likely to cause an allergic reaction than a male latex condom. It's not clear whether latex or polyurethane condoms are stronger – there are studies suggesting that either is less likely to break. With both types, however, the likelihood of breakage is very small, if used correctly.
The female condom will protect against most STDs and pregnancy if used correctly
It can be inserted up to 8 hours before intercourse so it does not interfere with the moment
The polyurethane is thin and conducts heat well so sensation is preserved
Female condom can be used with oil-based lubricants
No special storage requirements are needed because polyurethane is not affected by changes in temperature and dampness. The expiry date for female condoms is 5 years from the date of manufacture.
What are the disadvantages?
The outer ring is visible outside the vagina, which can make some women feel self-conscious
The female condom can make noises during intercourse. Adding more lubricant can help this problem.
Some women find the female condom hard to insert and to remove
It has a higher failure rate than non-barrier methods such as the pill
It is relatively expensive and relatively limited in availability in some countries
It is recommended that the female condom is only used once.










1 Urinary bladder
2 Uterus
3 Colon
4 Female condom

11 comments:

. said...

επιτέλους κάποιος το θίγει το θέμα.... όταν θα αρχίσουν αν το θίγουν και οι άντρες, θα έχουμε πάει μπροστά...

ξυπνάτε ρεεεεεε

Lili said...

δεν τους συμφερει.

Anonymous said...

Αγαπητή αλήθωρη τρελοξανθιά συνάδελφε blogger, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ!

Lili said...

Me to μπαρδον αγαπητε μου, ειπα εγω οτι ειστε?

και που κολλαει αυτο?
ανωμαλοι επειδη δεν βαζουν προφυλακτικο?
ανωμαλοι επιεδη ειναι ανδρες?

ποιους και γιατι νομιζετε οτι αποκαλω-που δεν αποκαλω- ανωμαλους?


και κυριως...τι θα φαω αποψε?

σοβαρα τωρα, δεν καταλαβα την κραυγη απογνωσης(?) θυμου(?) :P

Anonymous said...

Με συγχωρείς για την κραυγή απόγνωσης-θυμού, περνώ δύσκολες ώρες και θέλω να φωνάξω. Αλλά αυτό με το συμφέρον δε το κατάλαβα. Φυσικά μας συμφέρει τους άντρες εκτός εαν κάποιοι είναι ανώμαλοι και τους αρέσει να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Με αυτό το σκεπτικό απάντησα. Αλλά τέλος πάντων. Κάνω μνημόσυνο με ξένα κόλυβα, κοινώς υπολογίζω χωρίς τον ξενοδόχο και επειδή από αυτή την οπτική γωνία δε με συμφέρει, σταματώ εδώ το διάλογο. Δε θέλω να ξαναρχίσω το γράψιμο.

Lili said...

Μπλακ...αν κανεις μια γυρα προς Μπρους μερια, και προς 2-3 αλλα μπλογκζ που ετυχε να πεσουν στην αντιληψη μου...θα δεις με τι "ενθουσιασμο" εγινε αποδεκτο το γεγονος που κατεγταψα και ποσο ωραια στολισανε τον αγγελιαφορο (εμενα)...


Οπως και ο ιος hpv, ειναι γεγονος...ετσι υπαρχουν αντρες που δεν ενδιαφερονται αν δεν εχει επιπτωση στον εαυτουλη τους...και αυτο ειναι ενα γεγονος που δεν εθιξα, ΦΑΝΗΚΕ...μονο του...(πολυ γουσταρω οταν βγαζουν μονοι τα ματια τους)

ενιγουει, αυτο με τον ξενοδοχο δεν το καταλαβα αλλα δεν πειραζει.
Ελπιζω ολα να σου πανε καλυτερα συντομα.

Unknown said...

και αυτά που έγραψες είναι μόνο η αρχή... το θέμα όμως ποιο είναι... να μην κάνουμε σεξ ή να παίρνουμε προφυλάξεις;;; πάντως ακόμα και με προφυλάξεις ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θα σου συμβεί... σίγουρα προσέχουμε για να έχουμε... αλλά να μην είμαστε και υπερβολικοί τύπου να κυκλοφορούμε με μπεταντίν... ;)

Lili said...

Αν προσεξεις τον εναλλακτικο τροπο ζψης(το αλλο μου μπλογκ) θα δεις οτι ειμαι κατα των φαρμακων και των πληρωμενων αντιπροσωπων τους (γιατρους)
Περα φυσικα απο το θεικο ντεπον και ολα τα παυσιπονα που ανακουφιζουν το μαρτυριο καποιου, και φυσικα τις ιατρικες ειδικοτητες που εχουν να κανουν με κρισεις και επειγουσες καταστασεις, οπως ατυχηματα, κλπ


Τι ειναι το μπεταντιν λοιπον?:P

Unknown said...

μπενταντίν είναι ένα είδος κόκκινου ιώδιου που χρησιμοποιούν κάποιοι για απολύμανση... σε κάθε τους κίνηση...

Unknown said...

Θα ήθελα να ρωτήσω.... Τι γίνεται αν μια 16χρονη κοπέλα έρθει σε "ημι-επαφή" με καποιον μεγαλύτερο της τόσο ανεύθυνο που να μην χρησιμοποιήσει τίποτα για να την προστατέψει και τωρα μετά απο 3 χρόνια να διαβάζω το αρθρο και να βλέπω οτι εχω συμπτώματα για χλαμύδια...? πως θα πάω σε γυναικολόγο και τι θα του πω...? 3 χρόνια τώρα έχω αυτά τα συμπτώματα και απλώς δεν ήξερα τι ήταν? Αν πράγματι πάθω κάτι μόνιμο με την υγεία μου .. τι πρέπει να κανω σε αυτόν τον ανεύθυνο? Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο οι μέθοδοι πρόληψης που δεν είναι τόσο διαδεδομένοι αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης προς τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεκινήσουν την σεξουαλική ζωή τους...όπως και η ανευθυνότητα των δήθεν έμπειρων! Τι πραγματικά θα μπορούσα να εξηγήσω στο άτομο που ειμαι μαζί τώρα... Οτι πιθανότατα έχει κολλήσει μια αρρώστια απο Εμένα? Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.. ένα αδιέξοδο που μάλλον δεν θα έχει καλό τέλος!

Lili said...

οταν η προσοχη σου ειναι επικεντρωμενη στο ποιος φταιει νομιζω οτι χανεις την ουσια. Κατηγορεις τον μεγαλυτερο σου, αλλα θα μπορουσα να σου επισημανω οτι εφοσον ησουν αρκετα μεγαλη να κανεις σεξ, μπορουσες να εισαι και αρκετα υπευθυνη να φορας προφυλακτικο, δεν ζουμε και την πιο safe εποχη οσον αφορα το σεξ και το ξερουν ακομα και οι πετρες.
Ο τυπος μπορει να μην το ηξερε, οπως λες οτι και συ δεν ηξερες και οτι μπορει να κολλησες τον ανθρωπο σου.

Πηγαινε κανε εξετασεις στο Συγγρος, ειναι ολες δωρεαν εκτος τις ηπατιτιδας που ειναι 9 ευρω εκαστος.

και μην ανυσηχεις, τα χλαμυδια δεν ειναι και τι ποτα το τρομερο...αν και αναρωτιεμαι , 3 χρονια δεν ειχες συμπτωματα?
Γυναικολογο δεν εχεις?
δεν σε εχει ενημερωσει κανεις για το τι μπορει να συμβει οταν αρχισες να κανεις σεξ? ετσι ντουγρου με βαρκα την ελπιδα?
(μια και μιλαμε για υπευθυνοτητα-στον εαυτο μας κυριως)



μην παρεξηγηθω, δεν σου ριχνω ευθυνες, προσωπικα σαν ατομο δεν ειμαι ετσι και εκτος αυτου δεν σε ξερω, και δεν μου αρεσει να φερνω σε δυσκολη θεση οποιον ερχεται εδω και ανοιγεται.

η σταση σου ομως ειναι κατηγοριτικη και νιωθω οτι καλο θα ηταν να σου το υποδειξω, και οτι αν ΘΕΣ ντε και καλα να βρεις φταιχτες, πρπει να αναλαβεις το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης.
Πολυ φοβαμαι οτι κανεις δεν σου χρωσταει τιποτα και εσυ οφειλεις να προστατευσεις τον εαυτο σου.


:)

My first book

My first book
A funny Homebirth