Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Sunday, April 17, 2005

Το ταττου και τι να προσεξετε....

Μια μικρή περίληψη εως ότου βρω τον χρόνο να γραψω εκτενέστερα.

Όταν πηγαίνετε σε ενα μαγαζί η στούντιο, μην ξεγελιέστε απο τις θεαμάτικες κινήσεις τυπου"είναι καινουργιες βελόνες, κοίτα, είναι σε σακκουλάκι"

Το σακκουλάκι χρησιμοποιείται απο όσους έχουν κλιβανο ατμου(απωστειρωνει σε 20 λεπτα και είναι χρήσιμος όταν έχεις συνεχόμενη πελατεία).Τιποτ' αλλο.


Ο ξηρος κλίβανος θέλει 2 ωρες και τα έργαλεια μπαινουν χύμα μεσα σε ενα ειδικό χαρτι, και ενα ενδεικτικό αυτοκόλλητο που πιστοποιεί οτι υπήρξε η επιθυμητη θερμοκρασια.

Όλες οι βελόνες έρχονται συνήθως μη αποστειρωμενες απο το εξωτερικο.

Ο τατου αρτιστ πρεπει να έχει απαραιτήτως ένα μηχανημα υπερηχων για βαθύ καθαρισμο και απομακρυνση μελανιου και αίματος απο τα εργαλεία του πριν τα απωστειρώσει.
O kινδυνος μολυνσης ειναι υπαρκτος αν δεν ειναι καλυμενα τα μπουκαλια ψεκασμου και οτι αλλο χρησιμοποιει και πιανει ο τατουατζης, με μεμβρανες που θα πεταξει μετα, και πριν τον επομενο πελατη.



Δεν ξενυχτάμε πριν πάμε στο στούντιο, δεν πινουμε αλκοολ, ασπιρίνη η πορτοκαλάδα.

Δεν κανουμε τατου αν έχουμε καρδιακό προβλημα, αν είμαστε εγκυος η θηλάζουμε.

Προτιμάμε να κάνουμε τατου μετα τα 25 που το δέρμα τρυπιέται πιο ευκολα και δεν θα μετακινηθει το σχεδιο στην πορεια απο το μπρατσο πχ...στην μασχαλη, λογω αναπτυξης.

Ότι πληρώνουμε παιρνουμε.


Και οχι, δεν εξασκω πλεον το επαγγελμα, αλλα μπορω να σας παρεμπεμψω σε καλους πρωην συναδελφους μου.


(συντομα,... σεμιναρια για επιδοξους τατου αρτιστς,τι λεει ο νομος,πως να στησετε το μαγαζι,αποστειρωση,όλες οι διευθυνσεις και οι προμηθευτες.....όσοι ενδιαφερομενοι,....δηλωστε συμμετοχη)

0 comments:

My first book

My first book
A funny Homebirth