Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Wednesday, April 26, 2006

Προς Καλσον

Τωρα το ειδα και κοντεψα να πνιγω!

Πριν λιγες μερες, διαβασα για ενα βιντεο που θα ανεβαινε στο νετ και εστειλα μe καθε καλη προθεση αυτο το μαιλ προς τα παιδια του nylon.
Παιρνω το θαρρος, εφοσον γνωριστηκαμε στο παρτι και το θυμαμαι (:)) να σας ζητησω μια πολυ μεγαλη χαρη.Ακουω να γινεται λογος για ενα βιντεο του παρτι.Μαθαινω οτι πολλοι δεν ειναι ευχαριστημενοι με το γεγονος να φανουνε στο ιντερνετ και υπαρχουν και συζητησεις περι προσωπικων δικαιωματων και κατα ποσο το ξερανε και αν θα ξαναπανε σε παρτι αν ειναι να καταγραφεται υο προσωπο τους στο νετ.

Δεν θα ασχοληθω με το τι κανουν οι αλλοι ομως, θελω να μιλησω για το πως νιωθω εγω,.... αν και η δικη μου αιτια ειναι λιγο πιο σοβαρη και σημαντικη...Μιλαω για την ζωη μου στο μπλογκ και δεν θελω οταν παω καπου αυριο να ξερει καποιος οτι εγω ειμαι η Λιλι και τι κανω και πως, να ξερει τα παντα για μενα και γω τιποτα...μιλαω για καποιον που θα γνωρισω σε δουλεια, που θα μπορει να με αναγνωρισει κλπ.
Στο παρτι ηξερα τις συνθηκες, αλλα τωρα το πραγμα λιγο ξεφευγει. Επισης, το προμοσιον του βιβλιου ειναι να μην αποκαλυφθει η ταυτοτητα αυτης που το εγραψε, ηταν ο ορος μου, εχω παιδι και αν το βιβλιο δεν εχει καλη υποδοχη δεν θα ηθελα να πληρωσει αυτη τα σπασμενα (για την #%$&^^&%& την μανα της)και στηθηκε ολοκληρο μαρκετινγκ απο πισω...νομιζω

Νομιζω οτι οι λογοι μου ειναι αρκετα legitimate.
Εφοσον εχετε τα μεσα να το κανετε θα σας παρακαλουσα, αν ειμαι μεσα, να κοψετε την παρουσια μου.


sorry για την inconvenience, και ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.


Eδωσα εξηγησεις ενω δεν ημουν υποχρεωμενη και μιλησα σε φιλικοτατους τονους και διαβασα μετα οτι εγραψα για καταστροφη "καριερας"(ρε πατε καλα η ειστε τελειως γκαου?).Mια απλη χαρη ζητησα και εγινε ολοκληρο fucking ζητημα...


οκ λοιπον, εχω 30 λεπτα για σκοτωμα, ας ασχοληθω και γω με το θεμα.

Καταλαβαινω οτι ειναι σπασιμο να σε εμποδιζει καποιος να κανεις κατι που θες και πιθανον ηταν λαθος μου να προσπαθησω να σας μιλησω , αφου δεν ειχατε την στοιχειωδη ευγενεια να σκεφτειτε οτι ησασταν ενοχλητικοι-πιθανον- γι αυτους που διασκεδαζανε και δεν ειχατε την παραμικρη υποψια οτι παντα ρωταμε τον αλλον αν θελει να καταγραφει σε καμερα.
Λαθος εκτιμηση μου, το μαιλ.
Λαθος εκτιμηση οτι υπηρχε καλη θεληση,ειδα χαμογελο στο παρτυ, νομιζα οτι ηταν ειλικρινες.
Δε γαμιεται.

Ειτε γουσταρετε η οχι τους λογους μου,(koτζαμ χαρτοσακκουλα φορεσα στην πρωτη συναντηση τι διαολο!) ειτε γουσταρετε η οχι το γεγονος οτι ειμαι απο αυτους που φερανε αντιρρηση,ειτε με θεωρειτε δυσκοιλια η οχι, καποια πραγματα ειναι δεδομενα και καποιοι ανθρωποι εχουν διαφορετικηι ζωη απο αυτην που ζειτε εσεις και δεν ειναι υποχρεωμενοι να σας το εξηγησουν, και πιστευω οτι και να το θελανε, καποια πραγματα ερχονται μονο με τον χρονο.
ο τροπος που το χειριστηκατε πολυ λαθος κατ εμε.
Μη γινεστε μ***σμενα, κατι τετοια που κανετε ειναι ο λογος που ο κοσμος φοβαται να γραψει πιο προσωπικα πραγματα και να ανοιχτει, το παρτι ηταν ενα ωραιο πειραμα μην το γαματε τωρα προσπαθωντας να επιβαλλετε τα καπριτσια σας εις βαρος των αλλων.Ακομα κιαν οι "αλλοι" ειμαι μονο εγω, δεν παυω να εχω καποια δικαιωματα που αξιζουν οσο και τα δικα σας..no?

Παρακατω υπαρχει ενα αποσπασμα που πηρα απο το μπλογκ του e-lawyer.
Πιο πολυ ενημερωτικα, για οσους διαβασουν αυτο το ποστ, το υπολοιπο ειναι στο λινκ.
http://elawyer.blogspot.com/2006/04/video-bloggers.html




Αν υποθέσουμε ότι και πάλι το εύλογο ενδιαφέρον του κοινού δεν έχει ικανοποιηθεί και αν υποθέσουμε ότι η είδηση είναι τα ίδια τα πρόσωπα των bloggers, φτάνουμε σε γκρίζα ζώνη δικαιωμάτων: το δικαίωμα του κοινού δεν υπερέχει «προφανώς» των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των προσώπων που εικονίζονται στο video. Τα πρόσωπα αυτά, προκειμένου να περιληφθούν στο video που θα αναρτηθεί στο ίντερνετ, πρέπει να ερωτηθούν και να ληφθεί η ρητή, ειδική και κατηγορηματική (και ανά πάσα στιγμή ελεύθερα ανακλητή, λέει ο νόμος) συγκατάθεσή τους με την οποία αποδέχονται τα προσωπικά τους δεδομένα να μεταδοθούν στο internet.



5. Τα δικαιώματα των προσώπων που περιλαμβάνονται στην καταγραφή.Τα πρόσωπα που περιλήφθηκαν στο video και είναι προσδιορίσιμα, έχουν δικαίωμα αντίρρησης στην ανάρτηση αυτών των εικόνων.
Συγκεκριμένα, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον υπεύθυνο να κατεβάσει τα τμήματα του video που περιέχουν καταγραφές του προσώπου τους, να τα διαγράψει από κάθε αρχείο στο οποίο τα έχει διασώσει, να μην τα ξαναχρησιμοποιήσει. Και μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται να επικαλεστούν κανέναν απολύτως λόγο για τον οποίον επιθυμούν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμά τους. (Τα ατομικά δικαιώματα είναι αυτοσκοποί: η άσκησή τους έχει σκοπό μόνο την άσκησή τους, όχι την επίτευξη κάποιου άλλου στόχου. Αυτή είναι και η έννοια της τοποθέτησής τους στο Σύνταγμα, δηλαδή στην κορυφή της κανονιστικής πυραμίδας: δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο πάνω, μόνο αυτό.)Ας δούμε τι πρέπει να πράξει ο υπεύθυνος όταν λάβει την αίτηση διαγραφής (άρθρο 13§1 Ν.2472/1997):Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει την υποχρέωση να απαντήσει εγγράφως επί των αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών. Στην απάντησή του οφείλει να ενημερώσει το υποκείμενο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ή, ενδεχομένως, για τους λόγους που δεν ικανοποίησε το αίτημα. Η απάντηση σε περίπτωση απόρριψης των αντιρρήσεων πρέπει να κοινοποιείται και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο, αν ο υπεύθυνος δεν απαντήσει εμπρόθεσμα ή ικανοποιητικά, το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Αρχή και να ζητήσει την εξέταση των αντιρρήσεών του.
Η Αρχή μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις, όπως: προειδοποίηση με αποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης, πρόστιμο (900 ευρώ-150.000 ευρώ), καταστροφή των σχετικών δεδομένων (άρθρο 21).Τέλος, ένα ακόμη δικαίωμα είναι η απαίτηση αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης. Σύμφωνα με το άρθρο 23§2 του Ν.2472/1997, η χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για παράβαση του νόμου ορίζεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 6.000 ευρώ, εκτός αν ζητήθηκε από τον ενάγοντα μικρότερο ποσό ή η παράβαση οφείλεται σε αμέλεια.




Λες να παω διακοπες τελικα φετος?
χμμμ....


10 comments:

Συνήθης Ύποπτη said...

Τα είπα και στο επίμαχο post, το λέω και εδώ, είναι εξωφρενικό να μην σέβεσαι και να μην δέχεσαι την επιθυμία κάποιου, από τη στιγμή που σου εξηγεί τους λόγους του.

Και κυρίως, καταδεικνύει συμπεριφορές ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο συγκεκριμένος τύπος.

Λίγη κατανόηση δε βλάπτει..

the ibt said...

Από τις σκηνές που εμφανίζεσαι, σε βλέπω Καραϊβική και πάνω!

Χώσε.

Παναγιώτης Βρυώνης said...

Εγώ διαφωνώ μαζί σου.

Δεν καταλαβαίνω πώς όταν έχεις στην ζυγαριά όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα που αναφέρεις που σχετίζονται άμμεσα με το να διατηρήσεις την ανωνυμία σου (η πιθανότητα να σου κάνει ζημιά στην προσωπική σου ζωή ή στην επαγγελματική σου ζωή, η πιθανότητα να κάνεις κακό στο βιβλίο σου, η πιθανότητα να κάνεις κατα κάποιο τρόπο κακό στο παιδί σου) και από την άλλη το να εμφανιστείς στο ένα και μοναδικό ανοιχτό, πολυδιαφημισμένο, ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ BLOGGERS (όπου ανεξάρτητα από το βίντεο ή όχι, θα υπήρχαν σίγουρα φωτογραφίες, ίσως ο επόμενός σου εργοδότης ή συνάδελφος, κ.λ.) εσύ επιλέγεις το να πας στο πάρτι.

Και μετά λές ότι για ένα ποσό (μικρό ή μεγάλο) είσαι έτοιμη να αποκαλύψεις την ταυτότητά σου με τον ποιο επίσημο τρόπο (καταθέτωντας μήνυση, όπου θα φαίνονται τόσο η ταυτότητά σου, όσο και η σχέση με την blogger "Lili").

Προσωπικά, τα παραπάνω δεν μου βγάζουν νόημα.

alombar42 said...

Κατά τη γνώμη μου, το ζήτημα είναι η εμφάνιση ενός υπαρκτού προσώπου, όχι η ταυτοποίησή του με τη "Lili". Δηλαδή η εμφάνιση μιας κυρίας "Μαρίας Ταδοπούλου" στο blogger-party.

Δεν νομίζω οτι η Λίλη έχει θέσει σωστά το ζήτημα στο ποστ (δεν είναι νομικός), αλλά σαφώς θεωρώ οτι εφόσον ζήτησε τη διαγραφή της, αυτό οφείλει να γίνει σεβαστό.

Τη γνώμη μου την έγραψα και στο ποστ του e-lawyer (η συνέχεια εκεί).

Lili said...

Δεν καταλαβαινω, γιατι θα πρεπει να συνεχισω να εξηγω τον εαυτο μου.
Το θεμα ειναι απλο.

Δεν θελω την φατσα μου στο νετ, το ειπα, δεν με σεβαστηκανε, και δεν βλεπω τι σκοπο ειχε αυτη η κινηση εφοσον τα βιντεο "κοβονται".

Και γω δεν καταλαβαινω καποιες κινησεις.

Λαμπρούκος said...

Η χειρότερη διαπίστωση είναι ότι τελικά με 5 ανθρώπους που νόμιζες ότι έχεις ένα κοινό τρόπο σκέψης, που μοιράζεσαι μαζί τους ιστορίες καθημερινές και ανθρώπινες (πιθηκίσιες στη δική μου περίπτωση) αποδεικνύονται τόσο ... πως να το πω κομψά... Μαλάκες! Και εμένα με διασκεδάζει απίστευτα η ενασχόληση μου με το μπλογκ, δε θέλω όμως να τη συνδέσω εμ τον κ. Τάδε Μαλακιδόπουλο που είμαι στην καθημερινότητα μου.
Όρμα λιλι!

Lili said...

Νομιζω τελικα οτι το ολο θεμα εχει να κανει με την εμπειρια.
Κατα ενα τροπο-συγχωρεστε με αν βγαζω συμπερασματα αλλα βλεπω οτι συμφωνουνε μαζι μου οσοι δεν ειναι γυρω στα 20...κατι που με ωθει να πιστεψω οτι εχει να κανει με το γεγονος της ωριμοτητας που φερνει η ζωη και την αντιληψη οτι ζουμε πολλοι σε εναν πλανητη και ειναι καταστροφικο να κανουμε μονο αυτο που θελουμε...κατι που το μαθαινουμε αργα η γρηγορα..

τα παιδια μας ειναι πιο παρορμητικα, πρεπει να τα σταματαμε απο το να βγαινουν στο δρομο, να πιανουν μαχαιρια...το δυσκολο ειναι οταν πια εχουν φτασει σε μια ηλικια 20 και, και με τον ενθουσιασμο και την αγνοια καποιων πραγματων, ενεργουνε.

στην προκειμενη περιπτωση καταλαβαινω πως σκεφτονται τα παιδιa του nylon, μπορω να δεχτω και καποια αντιδραση αλλα νομιζω οτι καπου οφειλω να υπερασπιστω και το δικαιωμα μου να ειμαι οσο "δυσκοιλια" θελω, περιεργη και εκκεντρικη, εφοσον προκειται για την φατσα μου και κεκτημενο δικαιωμα να την προστατεψω απο τον καθε ψυχακια που νομιζει οτι επειδη γραφω για μουνια, μπορει να να μου τον ακουμπησει κιολας (πχ)....κιαν σας φαινεται παρατραβηγμενο, εγω προσωπικα δεν βρισκω και πολυ μεγαλη διαφορα στην κινητηριο δυναμη του ψυχακια αυτου και των επιχειρηαματων που διαβασα
"αφου ερχεσαι στο παρτι, ειναι σαν να λες οκ στο να σε βγαλω στο νετ, και αν δεν το δεχτεις θα σε ξεφτυλισσω/ειρωνευτω κλπ"

Που ελεγε οτι θα φανουν οι φατσες μας στο ιντερνετ?
Παρτυ να γνωριστουμε ηταν.με τα ψευδωνυμα μας η οχι(προσωπικη επιλογη)


λυπαμαι αλλα θεωρω οτι η ελευθερια μου να γραφω οπως νομιζω για οτι νομιζω, δεν μου αφαιρει κανενα δικαιωμα(πχ το να παω η οχι σε ενα παρτι η να ζητησω να μην εμφανιστω στο δικτυο) και δεν επιτρεπει σε κανενα να μου παταει τον καλλο...

Καπου νομιζω εχουν μπερδευτει καποιες βασικες εννοιες.



Συγχωρεστε την 3η παραθεση(η πρωτη ηταν στο ναιλον και η δευτερη στο ελογιερ,) του παρακατω μηνματος αλλα θεωρω οτι η διατυπωση μου ηταν καλη και επειδη δεν εχω σκοπο να παρακολουθησω περαιτερω, θελω να υπαρχει στο μπλογκ μου


-----------------------

Δεκτα τα επιχειρηματα, και κατανοητα αλλα δυσκολευομαι να καταπιω το γεγονος οτι δεν μου απαντησες προσωπικα μ αυτα,(ιν φακτ δεν μου απηυθυνες καν τον λογο)οπως εκανα εγω με ενα ΜΑΙΛ.
Δημιουργησες ενα απιστευτο θεμα,δημοσια, και δεν με σεβαστηκες ΚΑΘΟΛΟΥ, διαστρεβλωσες τα λογια μου, ειρωνευτηκες και μου αφαιρεσες-οπως νιωθω- καθε αισθηση ελευθεριας για να μην χαλασεις οπως λες,το δημιουργημα σου.


Διαβασα σημερα σε ενα μπλογκ το πρωι οτι εφοσον γραφω ακομα και τι βρακι φοραω( δεν τοχω κανει ποτε φυσικα), απο καποιον,....οτι το παιζω Νταιανα.
Φτηνη προσπαθεια καποιου να με χτυπησει στην αξιοπρεπεια μου, οπως και το σχολιο περι καριερας.


Γραφουμε σε ενα μπλογκ με ψευδωνυμα.
Δεν πηγαμε στο παρτυ της φιλης μας.
Πηγαμε σε ενα παρτυ ανθρωπων που γραφουν πισω απο το ψευδωνυμο τους.

Τελος παντων η εξηγησεις που δινεις ειναι περισσοτερο για τους αλλους και λιγοτερο για μενα-αν κρινω απο την ολη σταση, και εχω στεναχωρεθει αφανταστα-και θυμωσει πλεον, για την συνολικη αντιμετωπιση.


Συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι δικαιωμα μου να μην δω την φατσα μου στο νετ, οπως και δικαιωμα ολονων, αν δεν το επιθυμουνε, χωρις να πρεπει να εξηγησω πως το σκεφτηκα.

Και χωρις να δεχτω τις φραστικες επιθεσεις και ειρωνιες.

Και αυτο ναι ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.



Οποτε οσον με αφορα, οι εξηγησεις σου ειναι too little, too late.



( ειδα επιτελους το βιντεο. Οντως κανω ενα απλο περασμα και δεν ειναι λογος να γινει θεμα, ομως η ΑΡΧΗ του ζητηματος μενει.)

Μαθαινω οτι πολλοι δεν ηρθαν γιατι φανταστηκαν οτι θα υπηρχε κοτσομπολιο, τι φορανε, αν ειναι χοντροι, κοντοι, και ολα τα ευτραπελα που γινονται.
Δυστυχως, τους βγαλατε σωστους και μ αυτην την κινηση,δημιουργησες και κατι αλλο περα απο το βιντεο.

Φοβο.Και περισσοτερη ανοησια.

Συγχαρητηρια, μπορεις να εισαι περηφανος.

Anonymous said...

Αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο ειναι οτι στο βιντεο φαινονται ανθρωποι. Αν εστω και ενας απο αυτους δεν θελει να φαινεται, ο δημιουργος του βιντεο πρεπει να σεβαστει την επιθυμια του.

Αυτο ισχυει και στα μπλογκ. Αν ενας χρηστης ζητησει απο εναν τριτο να μην γραφει στο μπλογκ του ο τριτος οφειλει να το σεβαστει.

Σε παρτυ που δεν γινονται σε κλειστο κυκλο ανθρωπων ειναι αγενεια να τραβαει καποιος βιντεο η φωτο τριτους. Ποσο μαλλον να δημοσιευει το υλικο.

Στο τελος εχει να κανει με το τι ειδους κοινοτητα θελετε να ειναι τα μπλογκς στην Ελλαδα. Αν δεν υπαρχει κανενας σεβασμος μεταξυ μας, στο πως συμπεριφερομαστε ο ενας στον αλλον, γιατι να γραψει καποιος μπλογκ? Γιατι να μοιραστει τις σκεψεις του? Για να παραβιασει την ιδιωτικοτητα του ο καθε μαλακας?

Λύσιππος said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lili said...

Oxi.








Eγω ημουν αυτη με το φτερο στο κεφαλι και το τισερτ που ελεγε απο μπροστα
"people are stupid, they believe anything"






"Εσυ ΔΕΝ ησουν που...."
Καμια κακη προθεση, ειμαι βεβαιη.
Χαιρετισματα στην φιλη μας.

My first book

My first book
A funny Homebirth