Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Tuesday, June 06, 2006

Επiλεκτικη μνημη

Κειμενο του ζιγκυ στα μπλογκ της Αθεν βοις απο τον godot
To ιδιο κειμενο σε φορουμ απο chain mail





ρε μαλακες, αφου σας αρεσει που σας αρεσει κατι, γιατι δεν λετε και ποιος το γραψε?
Και σεις θα παρετε ποντους ετσι και θα ευχαριστησετε τον αλλον που γαμηθηκε να το γραψει.
Την δουλεια θα σας παρει?



(λες;)








O ziggy

16 comments:

Godot said...

na sou pw egw giati, mia pou eimai kai malakas kata ta legomena sou kyrie eisaggeleu.
Poly apla mou to esteile enas filos me mail.
Mou arese kai to postara.
Peirazei pou den xerw poios einai o Ziggy ki oti to egrapse autos?
Eprepe na kanw ereyna sto Internet mpas kai vrw ton syggrafea?
Ok, an peirazei kante mou minisi.
Ki an den einai oute tou Ziggy?

Ola ta credits ta dwrizw se sena giati den xerw tin gnwmi tou Ziggy tou idiou, opote apandaw se sena mia kai esy eisai o aganaktismenos blogger.
Kai gia to diko sou post, allos me eidopoiise na to diavasw. Peirazei pou den xerw oute esena?
Elate vre paidia...
Egw postarw pragmata pou m aresoun kai me ekfrazoun .
An anaparaxthoun ws alla, ok. no problem. As min doxastw. Den peirazei. Exw alla megalytera provlimata.
An einai toso simandiko kyrie reporter - erevniti, giati den les oti keimeno diko mou (pou perigrafw gegonota apo tin zwi mou) kapoios anwnymos to xrewse ston Ziggy ki ayto???
Kai en pasei periptwsei, o idios o Ziggy den eipe kati to palikari.
Eseis poioi eiste?
I epitropi deondologias twn blog?
Ok. symfwnw oti prepei na anaferetai i pigi.
Alla i diki mou i pigi legetai Zisis kai mou to esteile me mail.
Prepei na to katathesw kapou?
Enlighten me please.

Teacher said...

Lili sorry αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις... ΟΚ, ίσως κακώς δεν αναφέρονται πάντα οι πηγές, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντοτε με σκοπιμότητα...

Να σου πω μου κι εμένα μου αρέσουν πολλά τραγούδια που δεν γνωρίζω ποιος τα έγραψε. Είναι κακό να τα τραγουδάω (ή να τα ποστάρω?) Αν το παιδί τα παρουσίαζε σαν δικά του τότε αλλάζει το πράγμα, αλλα δεν έγινε έτσι!

Φιλικα...

Lili said...

Δεν υπερβαλλω καθολου, ενα καλαο κειμενο σημερα=χρηματα, αν καποιος ζει απο αυτο ειναι σαν να τον κλεβετε.
Δεν ειπα κλεφτης ομως, ειπα μαλακας, και δεν εννοοουσα μονο εσενα godot.
αλλα αφου διαμαρτυρεσαι, να σου απαντησω.
1) ο τυπος που σου λεει θυμωμενος οτι ειναι γυφτεια, ΕΙΝΑΙ ο Ζιγκυ, ο δευτερος ανωνυμος ειμαι εγω, αρα τωρα ξερεις πως νιωθει.
Ο ζιγκυ μου το επισημανε και ηταν πολυ ενοχλημενος και με το ΔΙΚΙΟ του.

2) δεν ειδα πουθενα στο μπλογκ κατι που να εγραφε
ΕΔΩ ΒΑΖΩ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ, ουτε οταν καποιος σε συνεχαρη για καποιο απο αυτα. Μουγγα.
Βεβαιως και πρεπε να γραφεις οτι το ελαβες με μαιλ, και να ρωτησεις τον φιλο σου τον Ζηση που το βρηκε. Τι ειναι τα κειμενα στο ιντερνετ, ξεμπαρκα η γινανε με παρθενογεννηση?
Βαλε το γαμημενο το google μια δυο προτασεις να δεις τι θα σου βγαλει

3) μη μου λες οτι δεν ξερεις ποιος ειναι ο ζιγκυ και αν το εγραψε εκεινος, οταν ησουν μελος αυτης της μπλογκοσφαιρας για αρκετο διαστημα.

εν ολιγοις, δεν τραβαψ ζορι μαζι σου, ΑΛΛΑ, το λιγοτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να προσθεσεις την πηγη τωρα που σου το επισημαναμε και να αδησεις τις ειρωνιες κατα μερος, ειδικα οταν εχεις κανει σφαλμα.
Μπορει να μην το εκανες εσκεμμενα, i ll give you that- ομως το θυμα εδω ειναι ο Ζιγκ και οχι εσυ.


αυτα.

Teacher said...

Lili επιμένω, είσαι υπερβολική. Ούτε ο godot θα βγάλει λεφτά από το κείμενο του Ziggy, ούτε νομίζω ότι θεώρησε κανείς πως είναι ο συγγραφέας του επειδή το δημοσίευσε σε ένα blog, αλίμονο! Τα επιχειρήματα σου μου θυμίζουν την (κατά τα άλλα συμπαθέστατη) κ. Λουκά όταν είχαν ανακύψει κάποια εκκλησιαστικά ζητήματα.

Τεσπα... θέλω να σου πώ ότι καμιά φορά πέρα από το τί έχεις να πείς, εξίσου σημαντικό είναι και ο τρόπος που θα το πείς. Αν και επί της ουσίας δε διαφωνώ μαζί σου, πιστεύω ότι κάπου στη διαδρομή χάθηκες...

P.S. Το κείμενο αυτό το έχω δει και σε άλλο πολύ γνωστό forum - επίσης χωρίς να αναφέρεται ο συγγραφέας του. Τί να κάνουμε, αυτή είναι η φύση του internet. Οι (ωραίες) ιδέες εξαπλώνονται ταχύτατα και ελεύθερα... Εγώ αυτό το βρίσκω καταπληκτικό αλλά σέβομαι απόλυτα την απόφαση του καθενός να κρατήσει την πατρότητα των κειμένων του...

Φιλικά (πάντα)....

Ziggy said...

Epitelous phra ta 15 lepta dhmosiothtas pou toso kairo epithimousa.

Agapitoi mou, prwton, den iparhei logos na ta vazete me thn Lili. Se mia sizitish pou eihame ths anefera thn enohlish mou oti keimena mou kikloforoun anipografa ite meso chain e-mail hte meso diaforwn forums hwris na anaferete h phgh kai fisika adedrase.

Toso kairo sthn blogosphera kratisa hamilous tonous, makria apo idriges, diafores, ksekatiniasmata. H fish tou blog mou einai tetoia pou den hwra allou eidous siberifora. Einai ena ksenodoheio mikrwn istoriwn gia mena, tous filous mou kai tous perastikous. To na aresoun kapoies apo aftes kai na anaparahtoun, den me thimwnei, adithetos me kolakevei. Eksartate vevea ton tropo. Sthn peripwsh tou Godot, dinete h aisthish oti to keimeno grafthke apo ton idio. Den lew oti iparhei skopimothta, alla h eirwneia pou ekselava otan tou epishmana oti prepei na anaferete h phgh, den nomizw oti voithise.
Giafto loipon tou zitw na to diorthwsei.

Apo ekei kai pera tha parakalousa na mhn ta vazete me thn Lili, giati ekane mono to aftonohto, hwris kapoio symferon h skopo.

Kai thelw to thema na liksei edw giati an analwnomaste se kataskopies kai kinigita mou fenete oti hanete kathe diathesh gia dhmiourgia kai mena to mono pou me endiaferei einai na grafw istories. Kai akomh kai an kapoioi pernoun ta keimena mou, den tha epitrepsw na mou paroun afto pou me efharstei.

p.s. mhn fadasteite oti egrapsa kai to tade efi zaratoustra, alla toulahisto mhn eiste sfihtoi re, valte mia phgh.

Godot said...

lew na min to diorthwsw, mexri na kopei to timologio...

telika... o kathenas me tis filodoxies tou.
Kai einai thaumasti i eparsi kai i ageneia merikwn pou theloun na epivalloun tin taxi kai orous.
Kai den milaw gia sena Ziggy pou symfwnw en pollois.
Stin Gynaika tis Polis anaferomai kai sigoura tha einai i teleytaia mou anafora giati variemai kai exw ki alla na mou xalasoun tin diathesi.

Ta sevi mou sto megaleio twn wannabe whatever apandaxou,

o malakas.

Unique Fish said...

Αν το έκανα εγώ αυτό το ποστ θα έβαζα ένα header πριν το copy & pasted κείμενο που θα έλεγε κάτι του στυλ "Από forward email που έλαβα κ.λπ. κ.λπ.".

Ούτε ziggy ούτε piggy χρειαζότανε ν' ανακαλύψει & αναφέρει ο Godot. Και θέμα λεφτών να μην είναι, πες το ότι είναι θέμα προσωπικής υπερηφάνειας του Ziggy ρε παιδί μου. Να μπορεί να χαίρετε ότι τα κείμενά του είναι αρεστά.

Επειδή όμως είμαι καχύποπτος, το να μην αναφέρει κάποιος τις πηγές του (έστω και το απλό ότι είναι forward) πιστεύω ότι έχει έμμεσα να κάνει και με λεφτά. Απλά φτιάχνει ένα καλό ποστς portfolio για να επιδείξει σε μελλοντικούς εργοδότες.

Νάσε καλά Lili που το γνωστοποίησες.

Lili said...

Εχω να κανω καποιες παρατηρησεις...αν μου επιτρεπετε βεβαια...


1) ανεμελε επι της ουσιας τοποθετηθηκες μονο προς το τελος, ολο το υπολοιπο ασχοληθηκε με το τι κανω εγω και τι δεν κανω.
και επι της ουσιας ειναι οτι πηρε ενα κειμενο που δεν ειναι δικο του χωρις να ρωτησει. Φανταζομαι η εννοια της απλης ευγενειας σας φανταζει εξωπραγματικη ετσι?
Το οτι διαφωνουμε καλα κανεις και το γραφεις, αλλα περιορισου εκει γιατι καποια στιγμη ολοι αυτοι που μου λενε πως να μιλησω, τι να πω και που ειμαι λαθος καταντανε γραφικοι...τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Ειμαι 35 χρ, γαιδαρα και βαρεθηκα-ειλικρινα- τον καθενα που νομιζει οτι με ενδιαφερει το τι πιστευει για μενα.Ειτε ειμαστε φιλοι η γνωστοι η αγνωστοι, δεν σε ρωτησα και δεν σου εδωσα αυτο το δικαιωμα.


(α και ουδεποτε ειπα οτι ο Γκοντο θα βγαλει λεφτα, ειπα οτι ο Ζιγγι αν ηθελε θα μπορουσε να το πουλησει, οπως και θα μπορουσε να σκουπισει και τον κωλο του μ αυτο. Ειναι δικο του,αν θελει το καιει, καπις?)

Ελενη ΛΟυκα.


2) Γκοντο Δεν βαζεις την πηγη απο αντιδραση?
what are you, 18?

Και στην τελικη δεν υπαρχει πλεον λογος να ασχολουμαι. Ο ζιγκ μπηκε, μιλησε.

Lili said...

Αστυνομία Αισθητικής over Internet
Έλαβα -προφανώς και άλλοι- το παρακάτω mail:

Επιτρέψτε να συστηθούμε.

είμαστε το www.trashmyweb.com

Το TMW είναι μια ρομαντική αντίδραση ενάντια στο βιασμό της αισθητικής μέσα από το ελληνικό ιντερνετ.
=============


εδω δεν ειχες προβλημα μαλλον να ανφερεις την πηγη.
εμαιλ και κουραφεξαλα.
Οτν βρισκεις το δικο μου κειμενο μεσα σε 4 ωρες περιπου, αυτο αποδεικνυει οτι ξερεις να χειριζεσαι το μονιτορ και πως θα μπορουσε να ηταν αλλιως εφοσον υπηρξες μελος του μπλογκσποτ?
Εγω προσωπικα σε θυμαμαι.



και κατι τελευταιο
τα μπλογκ ειναι χωροι.
Χωροι που γραφεις μεσα οτι θες.
Και αν θες πουλας το περιεχομενο και δεν θα ζητησεις την αδεια κανενος
Ποσοι απο σας εδω σας ταιζει ακομα η μαμα και ο μπαμπας?
ποσοι ειστε εκει εξω να προσπαθειτε να βγαλετε τα απαραιτητα για το φαγητο τα ρουχα και το ηλεκτρικο?

Μονο οσοι ειναι αυτοσυντηρουμενοι εχουν δικαιωμα να συζητησουν -μαζι μου εστω- το αν πρεπει η δεν πρεπει καποιος να βγαλει λεφτα απο κατι που δημιουργησε ο ιδιος.
Οταν μας χαρτζηλικωνουν, ειναι ευκολο να μιλαμε και να αμπελοφιλοσοφουμε.
Το ξερω, το εκανα και γω.

e-Lawyer said...

Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει που θα δημοσιευθεί ένα κείμενο του. Είναι το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Εκτός αν είναι είδηση, οπότε είναι ελεύθερα δημοσιεύσιμο. Έχω αφιερώσει αρκετά ποστς στο κατά πόσον επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων από και σε blogs.

Lili said...

Ε-λογιερ
ελαβα πολλα μαιλ κατα καιρους, ειδικα τοτε με το βιντεο και τωρα, και σε 2-3 περιπτωσεις, σε συζητησεις τεθηκε θεμα να παμε δικαστικως.

Προσωπίκα θα ηθελα να μαθω επ ακριβως τι πιθανοτητες εχει καποιος στην θεση του Ζιγκυ η στην δικη μου με το θεμα του βιντει να κερδισει την υποθεση και αν υπαρχουν δικηγοροι που θα αναλαμβαναν τετοιες υποθεσεις με obtion του be paid, ενα ποσοστο σε περιπτωση αποζημιωσης
( η δικλειδα οτι ο δικηγορος δεν σου λεεει μπουρδες για να πας δικαστικως και να πληρωθει)

diki said...

Επιτρέψτε μου λίγο να κάνω μια αδαή ερώτηση: όταν γράφεις κάτι σε μια ιστοσελίδα, κατοχυρώνονται copyrights? Νομίζω πως όχι. Το βγάζεις στη φόρα και το κάνει public. Ειδικά αφού δεν είναι κάτι εμπορικό. Ούτε ο ziggy είχε copyright notice άρα υπάρχει θέμα άγνοιας. Κι επίσης δε νομίζω πως μπορείς να κατηγορηθείς για αναδημοσίευση αν από αυτήν εσύ δε κερδίζεις κάτι. Αλλιώς δε θα μπορούσες να αφηγηθείς σε κάποιον μια ιστορία. Όλα αυτά τα θέματα αφορούν χρήματα, διαφυγόντα κέρδη, διαφυγούσα(;) δόξα, κτλ. Nομικά δεν καλύπτεσαι ποτέ για την ηθική. Μόνο για τα χρήματα που τυχόν χάνεις.

Πέρα από αυτό, το θέμα του plagiarism και του να αναφέρεις τις πηγές σου είναι σημαντικό και οποιοσδήποτε έχει γράψει μια έκθεση ιδεών ή τελειώσει μια σχολή πανεπιστημίου ή έχει κάνει μια σοβαρή εργασία ξέρει από references. Δε χρειάζεται να σας κυνηγάμε.

Mona Sax said...

o ziggy exei grapsei kai ena kalo gia anthropous me "mikri psoli".
kante to ki auto copy write kai copy paste kai copy "oti theloute" giati thelo na to vlepo pantou.
i mipos kopiarete oti sas simferei telika?

Godot said...

Το κείμενο του ο Ziggy Μπορεί να είναι περήφανος ότι είναι αρεστό όταν αναδημοσιεύεται.
Μας πιάνει λίγο υστερία στον μικρόκοσμο των blog η μου φαίνεται?

Φορκυς, μια μετριότητα είμαι όπως και εσύ. Εγώ το ανέχομαι και το διεκδικώ όμως. Ίσα ίσα που αυτό είναι το ενδιαφέρον. Εσύ γιατί τέτοιο σύνδρομο κρίσης και κατάκρισης γενικώς;

Λίλη αναφέρεσαι σε ευγένεια ή νόμιζα ότι το είδα;
Αρχίζει η Ζώνη του Λυκόφωτος καπου εδώ; Η ευγενική Λίλη που όταν δεν νταλικοβρίζει κάνει μαθήματα ευγένειας και ηθικής;;;
Δεν πάμε καλα...

Οι αναλύσεις δε, τύπου Σέρλοκ είναι θλιβερές.
Στο δικό μου blog θα συνεχίσω να είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω.
Όποιου του αρέσει.
Όποιος έχει πρόβλημα να μου κάνει μήνυση.
ΈΛεος πια - τα tv παραθυρα ήρθαν στα blog.
H ανάλυση δε της Λίλης για τα παιδάκια του blog που χαρτζηλικώνονται είναι εκτός από πληρέστατη, εξαιρετικά συγκινητική.

ΣΥγγνώμη που δεν απάντησα ακαριαία, αλλά υπάρχει και μια πραγματικότητα που οφείλω να ζήσω.
Και όχι να στήνω καραούλι πίσω από την οθονίτσα μου ως Μέγας Διδάσκαλος Πνεύματος και Ηθικής.

Λυπάμαι αλλά θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα.

Ta Ta.

Lili said...

καλα μου ταπες...
εγω και το βρωμοστομα μου ειναι το θεμα...:D

Mona Sax said...

O sevasmos ksekinaei apo ta poli mikra pragmata stin zoi..
Ksekinaei apo ton periptera tis geitonias sou to proi...mporei esi na min exeis kai toso ta kefia sou alla ena kalimera tha to peis.
Ksekinaei apo ekeino to skoupidaki pou tha kratiseis stin tsepi sou 2 meres,epeidi den evriskes kado na to petakseis.
Ksekinaei apo tin sinexi parormisi sou na sikonesai apo tin thesi sou sto leoforeio otan mpainei enas ilikiomenos mesa.....
Sevasmos tha pei se akouo kai sevome tin anagi sou.Sevome tin anagi sou gia oti ki an einai auto.
Giati aurio tha sevasteis ki esi isos tin anagi mou....kai na ...ksereis,mou aresei poli otan ginete kati tetoio.
Tora tha mou peis poli romantika,political correct...
Nai ma an den gineis esi,i allagi pou theleis na deis,meneis panta sta idia ki auto einai vareto.
Einai kai ligo "MIKROPSOLIA" edo pou ta leme....

My first book

My first book
A funny Homebirth