Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Saturday, June 17, 2006

Βook and Blook

Εχω λαβει διαφορα μαιλ και κομεντς εδω, που μου δινουν συγχαρητηρια για το βιβλιο που εχω ποσταρει στο πλαι, νομιζοντας οτι ειναι ενα απο τα περιβοητα 6 blooks,που διαλεξε ο οικος Μαραθιας να εκδωσει και σας ευχαριστω ολους, πραγματικα με συγκινησατε.Η αληθεια ειναι ομως οτι το Blook δεν εχει εκδοθει ακομα, αλλα δεν θα αργησει για πολυ.
Αυτο ειναι ενα βιβλιο που εκδωσα πριν εναμιση χρονο περιπου,.... κατω απο περιεργες συνθηκες.

Ειχα γραψει και εικονογραφησει οσο θηλαζα, τις αιτιες που με οδηγησανε στην αποφαση να μην εχω μια Hi(gh)-Tec(hnology) γεννα, γιατι ειχα κουραστει να απανταω σε φιλους και γνωστους το ταξιδι και την περιπετεια μου απο γυναικολογο σε γυναικολογο και τα οσα ειχα μαθει διαβαζωντας.
Το εδωσα σε μια εκδοτρια, ξαδερφη φιλου να μου πει την γνωμη της και καποιες συμβουλες.
Απο την αντιδραση της (ωραιο το βιβλιαρακι σας, εγω θα εβαζα επαγγελματια σχεδιαστη, βιβλιογραφια κλπ...)και την αρνηση της να μου το δωσει πισω με το προσχημα οτι το "πεταξε', αλλα ουπς, οχι, το εδωσε στην αδερφη της που ηταν εγκυος και μετα ΑΥΤΗ το πεταξε καταλαβα οτι επρεπε να το εκδωσω και να βιαστω.
Δανειστηκα 1000 ευρω και το εκδωσα σε 3 μερες.
Της ζητησα να μου στειλει δηλωση του νομου 105 οτι δεν θα το εκδιδε αυτο, ουτε οποιοδηποτε με παρεμφερες θεμα και μορφη.
Υπεγραψε το πρωτο σκελος και στο 2ο εκανε την παπια.
Εστω.


Απο τοτε,το βιβλιαρακι εβγαλε τα χρηματα που δανειστηκα.
Πολλοι που το διαβασανε μου ειπαν οτι συγκινηθηκανε, οτι μαθανε πραγματα που δεν ξερανε και δεν μπορουσαν να φανταστουν, οτι γελασανε πολυ, οτι πετυχα να καταπιαστω με ελαφρυ και ευπεπτο τροπο, ενα θεμα αρκετα βαρυ και τρομακτικο για τις περισσοτερες γυναικες.
Οτι ενω νομιζανε οτι θα προαγω τον τοκετο στο σπιτι, πουθενα δεν εκανα τετοια αναφορα αλλα οτι αντιθετως εγραφα και τονιζα την σημασια να νιωθει η γυναικα ασφαλεια και να μην εχει περιττους φοβους. Να ειναι ενημερωμενη και να μην "αφηνεται" σε οτι της λενε.

Τωρα καθε Χριστουγεννα θυμουνται να παρουν μερικα για φιλες και κορες φιλων και χαιρομαι γιατι ειναι γνωση. Και η γνωση αλλαζει την ζωη σου.

Εγω απλα φουσκωσα απο περηφανεια που κατι αυλο στο μυαλο μου πηρε την μορφη που εγω του εδωσα, τις λεξεις, τα σκιτσα, το χαρτι, το σχημα και εγινε κατι απτο, χειροπιαστο, χρησιμο.
Δημιουργησα κατι απο το τιποτα, απο τον αερα, απο κατι μεσα μου.
Και δεν εχει διακοσμητικη δραση αλλα ωφελει.


Ειναι να μην ειμαι χαρουμενη και περηφανη?




Εν οψη του δευτερου βιβλιου (που κι αυτο εγινε κατα τυχη), σκεφτηκα να τα βαλω εδω, στην ακρη, να μου θυμιζουν καλες στιγμες, τι μπορει να κανει καποιος υπο πιεση(ευχαριστω απαισια εκδοτρια, αν δεν ησουν εσυ θα ηταν ακομα στο συρταρι μου), και να μου θυμιζουν οτι εχω κανει καποια πραγματα για τα οποια θα επρεπε να ειμαι περηφανη.
Εν αναμονη λοιπον για το βιβλιο που θα βγει σε λιγο καιρο...ευχαριστω ολους που σπευσατε να μου εκδηλωσετε την χαρα σας.

4 comments:

Anonymous said...

Η χαρα θα ηταν για αυτα που εκανες. Ειναι θεμα περιεχομενου, οχι Μαραθιας. Επισης μια γυναικα σ'αυτη την κατασταση με το παιδι μπορει να γραψει πραγματικα και να μεταφερει απιστευτα πραγματα για τους αμυητους.
Καλως σε βρηκα και ευχομαι το καλυτερο!

Lili said...

40(?) ιστοριες απο το μπλογκ αυτο

θοδωρής said...

ναι, έχω διαβάσει το βιβλίο και όντως άνοιξε μια μπουκαπόρτα νααα στο κεφάλι μου.

Είχα την αίσθηση ότι τα κείμενα είναι η ιστορία της καλύτερης φιλενάδας μου σφιχταγκαλιασμένα με σκίτσα μιας παιδούλας.

Αποτέλεσμα; Κατέβασα αχόρταγα τις ιδέες της lili.

Lili said...

θοδωρη μου δεν ειχα δει το μνμα σου αυτο χτες, αν το ειχα δει ισως να ειχε φερει μια ισσοροπια και να μην ειχα ποσταρει το ποστ το τελευταιο οπου εβγαζα πια την πικρα

να σαι καλα παντα.

My first book

My first book
A funny Homebirth