Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Thursday, June 22, 2006

UPside DOWN

"δεν εισαι ελληνιδα;"
"τι δουλεια κανεις;"
"γιατι δεν δινεις κρεας στο παιδι;"
"γιατι δεν τρωει ζαχαρη;"
"που μεγαλωσες;"
ερωτησεις που πανtα μου φερνουν αμηχανια.
ερωτησεις που-το ξερω τωρα πια- θα οδηγησουν τον συνομιλητη μου σε μια "α" θεση απεναντι μου. Ειτε κατατασσοντας με σε fruit cake, ειτε σε αντιπαλο 'στρατοπεδο" ειτε σε βαθρο.
Ειπα χτες στον φιλο του Χορχε οτι μισω τον θαυμασμο.
Μ εχει γαμησει αυτος ο θαυμασμος στις προσωπικες μου σχεσεις, ειτε ειναι φιλια ειτε ερωτικη σχεση.
Οτι θαυμαζεις θες μετα να το ριξεις.
οτι θαυμαζεις και βαζεις ψηλα, θα το ριξεις.

και ενταξει αν ολα αυτα γινονται μεσα στον αλλον.
Αλλα οι πιθανοτητες ειναι να υποστω ολες τις εσωτερικες διεργασιες του αλλου σαν αιτια για την μετατοπιση του, ενω εγω απλα υπηρχα ετσι, για δικους μου λογους.
το να με θαυμασει καποιος επειδη τραγουδαω ωραια πχ..ειναι καπως αποδεκτο,αφου προκειται για μια ενεργεια στην οποια εκτιθεσαι και δειχνεις τι ξερεις να κανεις,... αν και νιωθω αμηχανια οταν μου λενε οτι εχω ωραια φωνη.
Απο την αλλη αν ο αλλος μου πει
"Μου αρεσει η φωνη σου" το νιωθω πιο real.

anyway ξεφευγω
Οταν εγω γνωρισω τον χ που μου αρεσει, δεν θελω να μπω σε συζητηση περι πεποιθησεων, ειτε αυτο οδηγησει σε αντιπαραθεση η ενδιαφερον.
"δεν σου αρεσει να σε θαυμαζουν;" με ρωτανε δυσπιστα πολλες φορες.
ακομα και σ αυτο διαφερω γαμωτο κερατο μου
Οχι. Δεν θελω.
το ειχα, μου αρεσε και μετα ειδα τι φερνει μαζι του αυτο.
Οποιος θαυμαζει δεν αγαπαει.


Και γω θελω αν οχι να με αγαπανε,
να με καταλαβαινουν
και αν δεν με καταλαβαινουν
να με αποδεχονται σαν ΙΣΗ.
Οχι πανω, ουτε κατω.


Με γαμησανε οσοι με βαλανε απο πανω τους και οσοι με βαλανε απο κατω τους.



16 comments:

Spyros said...

Γεια σου Lili, ανακαλυψα το blog σου τυχαια, κι εκτοτε το σκαλιζω καθε μερα, απο τη δουλεια, οποτε τεμπελιαζω. Κολλησα! Ειπα να χαιρετησω στο πιο προσφατο blog, δε ξερω τι αλλο λενε σε αυτες τις περιπτωσεις! *smile*

Lili said...

:)



"το σκαλιζω καθε μερα, απο τη δουλεια,"

Οταν βγεις στην συνταξη θα εχεις τελειωσει, φανταζομαι...
Ηρωας...οσοι καταπιανονται με ολο αυτον τον ογκο...ειναι ηρωες.

:P

diki said...

"γιατι δεν δινεις κρεας στο παιδι;"

Πλάκα κάνεις έτσι; Το παιδί τρώει κρέας κανονικά, σωστά; Από τα ποστς σου, έχεις φανεί πλέον του δέοντος καλή ως μητέρα. Δε φαντάζομαι να κάνεις τέτοιο λάθος;

Lili said...

Λυπαμαι που σε απογοητευω, και που πλεον-μαλλον- δεν ταιριαζω στα δικα σου μετρα και σταθμα(μακαρι να ειχες εκφρασει την απορια σου διαφορετικα, με εναν τροπο "ανοιχτομυαλο" και οχι εμφανεστατα τοσο καταδικαστικο), αλλα θα ηθελα μια φορα μονο μια, πριν αρχισετε να λετε σε καποιον, οποιονδηποτε αν ειναι σωστος η λαθος, να παρετε μια βαθια ανασα, να μπειτε σ αυτο το γαμημενο μεσο που δεν ειναι μονο για να χαζολογαμε και να κανετε τις μικρες σας ερευνες.


Το κρεας θεωρειται νουμερο ενα υπαιτιο για τους καρκινους εντερου, και πεπτικου συστηματος και πουθενα κανενας γιατρος-αν ειναι εντιμος και ψαγμενος- δεν θα σας πει οτι μια διατροφη με τυρι αβγο αβοκαντο quinoa soya και (ΟΟΟΟΟΛΑ οσα εχουν πρωτεινες) δεν ειναι υπεραρκετα για την σωστη αναπτυξη ενος παιδιου και ενος ενηλικα.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι αν δεν φας κρεας θα αρωωστησεις.
Τουλαχιστον στις ανεπτυγμενες χωρες.


Υπαρχουν αυτη την στιγμη εκατομμυρια ανθρωποι στον κοσμο που ειναι χορτοφαγοι και ζουνε πιο πολυ και καλυτερα
(αποδεδειγμενα)
εχουν βγει μελετες συγκρισης πρωτεινων και οι φυτικες πρωτεινες εκτος οτι ειναι πιο ευπεπτες απο τον ανθρωπινο οργανισμο, δεν εχουν "δωρακια" μαζι τους οπως αντιβιωτικα, ορμονες, που σινουν στα αρρωστα ζωα.



Προσωπικα θεωρω τη καταναλωση κρεατος-οπως καταντησε- οτι χειροτερο για την υγεια.
Εγω τρωω σπανιως -για την γευση- αν βγω εξω, οπως καποιος θα πιει ενα ποτο περιστασιακα.


Αυτη ειναι η θεση μου, και δεν το γραφω για να με αποδεχτεις, αλλα επειδη πιθανον να εχουν κιαλλοι την απορια. Απο κει και επειτα οποιος ενδιαφερεται, μπορει να το ψαξει, δεν μπορω να δωσω μασημενη τροφη, ειδικα αν δεν ξερω με τι πνευμα ρωταει ο συνομιλητης μου.

Πολυ θα ηθελα να μαθω, αληθεια...γιατι εχεις την αντιθετη αποψη?
Που βασιζεις το γεγονος οτι το κρεας ειναι απαραιτητο, σε σημειο να νομιζεις οτι κανω και πλακα?
Θα με ενδιεφερε για μια φορα να απαντησει καποιος εκθετωντας τις αποψεις του και τις γνωσεις του και να γινει μια επικοδομοιτικη ωφελιμη συζητηση προς ολους.

θα ανοιξω και σχετικο ποστ αν θες.



(1) http://www.choosevegetarian.com/pigs.asp?bandwidth=low&rate=33

http://www.airs.com/ian/essays/vegetarian/vegetarian.html#AEN68

http://www.goveg.com/factoryFarming.asp

http://www.taxmeat.com/health.asp

(2) http://www.geocities.com/HotSprings/7627/impatient288.htm

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/1083066.stm

(3) http://proliberty.com/observer/20051203.htm

http://forums.livingwithstyle.com/archive/index.php/milk-really-bad-you-t8235p1.html

http://parenting.ivillage.com/baby/bnutrition/0,,3vvq,00.html

http://www.guardian.co.uk/weekend/story/0,3605,1104740,00.html

(4) http://www.shirleys-wellness-cafe.com/ahealth.htm

http://www.ilcockerrescue.org/barf.htm

(5) http://www.anew.gr/diet/article.php?aid=40

http://openforall.net/biofarm/html/whatisbgr.html



(***) http://www.beyondveg.com/nieft-k/instincto-guide/instincto-guide1a.shtml#what%20is

diki said...

Μια γνώμη εξέφρασα. Από πού φάνηκε "στενόμυαλη" και καταδικαστική αυτή; Ήρθα εγώ εδώ να σε κρίνω; Σε διαβάζω καιρό και σε θαυμάζω για αυτά που γράφεις για το παιδί σου και απλώς εξέφρασα μια ανησυχία. Δε με ξέρεις καθόλου, με παρεξήγησες και ξεσπάς σ'εμένα για όλους τους μαλάκες που σ'εχουν κατά καιρούς πρήξει με στενομυαλιές. Το ξεπερνάω όμως γιατί αυτά έχει ο γραπτός διάλογος. Δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις το ύφος του συνομιλητή σου.

Δεν έκρινα τη χορτοφαγία. Δε με ενδιαφέρει. Είναι επιλογή και ίσως και πιο υγιεινή. Εγώ δε θα το έκανα ποτέ γιατί μ'αρέσει πολύ η γεύση του κρέατος. Αυτά περί προσωπικών απόψεων.

Ο λόγος που το είπα είναι γιατί είχα ακούσει στις ειδήσεις για μία οικογένεια χορτοφάγων που μεγάλωσαν το παιδί τους ως χορτοφάγο από βρέφος και λίγα χρόνια μετά πέθανε από αβιταμίνωση. Urban legend; Δε μπορώ να ξέρω. Ίσως έκαναν λάθη. Δε ξέρω.

Γι'αυτό και στο comment είχα γράψει (αλλά το έσβησα περιμένοντας πρώτα επιβεβαίωση - μην ανοίγω συζήτηση πάνω σε μία 'πλάκα'): "φροντίζεις να συμπληρώνεις το διατροφικό κενό με άλλους τρόπους"; Μου απάντησες ήδη πως ναι. "Έχεις μιλήσει με κάποιο διαιτολόγο"; Φαντάζομαι πως ναι.

Από κει και πέρα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Λυπάμαι που η ζωή σε έχει κάνει αμυντική στον οποιονδήποτε. Και αυτό το λέω καλοπροαίρετα.

Lili said...

Πλάκα κάνεις έτσι; Το παιδί τρώει κρέας κανονικά, σωστά; Από τα ποστς σου, έχεις φανεί πλέον του δέοντος καλή ως μητέρα. Δε φαντάζομαι να κάνεις τέτοιο λάθος;
===========================================
Mια τετοια διατυπωση δεν εχει να κανει με το θεμα κρεας αλλα με το πως με αντιλαμβανεσαι.
Δεν μιλας για το κρεας, ουτε διατυπωνεις genuine απορια αλλα ασχολεισαι με το αν εγω ειμαι οσο καλη περιμενες να ημουν.

Δεν μπορω να ξερω τι εγραψες και εσβυσες, εμεινα στο μνμα το οποιο, ειδικα σε αυτο το ποστ το οποιο μιλαει για την αντιληψη των αλλων και ποσο κουραστηκα, ηταν ισως το τελειο παραδειγμα.

Δε θες να αναλαβεις ευθυνη της διατυπωσης του; Οκ.
Πιστευε οτι εγω περιφερομαι μονιμως επιθετικη και αμυνομενη προς ολους.
Νομιζω οτι εχω διαρυπωσει ουκ ολιγες φορες οτι η κριση ως προς εμενα με εκνευριζει αφανταστα γιατι το θεωρω αγενεια απο αγνωστους προς εμενα.
μπορει να με διαβαζετε και να νομιζετε οτι με γνωριζετε, μπορει μερικοι να με συμπαθειτε και μπορει μερικοι να με αντιπαθειτε. δεν το ξερω. Γραφω και παιρνω ενα μικρο ποσοστο φιντμπακ.
Το οποιο ομολογω το βρισκω στειρο και βαρετο γιατι περιοριζεται σε αποψη προς εμενα. Σπανιως βρισκεται ανθρωπος να διατυπωσει τις αποψεις του καθαρα, επι του θεματος και χωρις προσωπικη αιχμη.

Συμφωνω οτι πιθανον να μην ηταν αυτη η προθεση του μνματος σου αλλα εγω αυτο δεν μπορω να το γνωριζω, ουτε το τι ειχες σκοπο να γραψεις και δεν το εγραψες.
μενω στις λεξεις που διαβαζω.


δεν βλεπω εισαγωγη προσωπικης αποψης και ερωτηματος γιατι εγω πιστευω το αντιθετο αλλα "κανεις πλακα σωστα?"




Τελος παντων, δεν προσπαθω να σε μειωσω ουτε να σ αρπαξω απο τα μουτρα, απλα αντεδρασα οπως μου βγηκε σ αυτα που διαβασα.


οσο για το θεμα καθ εαυτου, χωρις να γνωριζω τι εχει συμβει...μπορω να διαβεβαιωσω οτι υπαρχουν λαθη που γινονται στην vegan διατροφη oxi στην vegetarian.
H πρωτη δεν επιτρεπει ζωικα παραγωγα και ειναι οντως λιγο προσωρημενη για τα γουστα μου.μπορει να υπαρξουν σοβαρες ελλειψεις.
Η vegetarian διατροφη επιτρεπει τα ζωικα παραγωγα εως και ψαρι.
Απλα δεν τρωνε χοιρινο, αρνι, μοσχαρι, κοτοπουλο, κλπ.


και μενα μ αρεσει η γευση του κρεατος, αλλα πιστεψε με απο τοτε που ξερω και τι κανουν στα ζωα και το επιπεδο νοημοσυνης τους( το γουρουνι εχει νοημοσυνη 3 χρονου παιδιου)
αλλα και το τι αντικτυπο εχει στην υγεια μας...το τρωω με ελαφρως βαρια καρδια.


η κορη μου δε ενω ειναι λαιμαργη και θελει να τα τρωει ΟΛΑ στο θεμα του κρεατος δεν εδειξε ποτε ενδιαφερον η περιεργεια και μονο μια φορα ειπε...θα φαω κρεας οταν θα ειμαι πιο μεγαλη, σαν τον μπαμπα.
Το αφηνω πανω της.
Μεχρι σημερα δεν θελει να φαει ουτε ψαρι γιατι εχει ματια και ποναει.
ισως τα παιδια να εχουν εσωτερικη σοφια.

diki said...

Κοίτα δε μπορούσα να καταλάβω από το άρθρο σου αν τα ερωτήματα αφορούν εσένα και το δικό σου παιδί ή είναι γενικά ερωτήματα προς γονείς που σε εκνευρίζουν.

Το πρώτο comment ήταν διερευνητικό, για να δω αν αληθεύει, πριν εκφράσω γνώμη.

Κι ακριβώς επειδή έχω σχηματίσει καλή γνώμη απόρησα πώς κάνεις ένα τέτοιο λάθος; (γιατί ως λάθος το κρίνω εγώ με αυτά που έχω ακούσει)

Ευθύνη για τη διατύπωση αναλαμβάνω. Ήταν λίγο biased το σχόλιο. Και προφανώς παρεξηγήσιμο. Αλλά επουδενί δεν έχει σχέση αυτή η κουβέντα με εσένα. Γιατί είστε ρε γαμώτο μου όλοι οι άνθρωποι έτσι ευέξαπτοι και αρπάζεστε; Μάθετε να δίνετε μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που μόις γνωρίσατε. Μπορεί και να είναι διαφορετικός από αυτά που έχετε συνηθίσει κι ανυστερόβουλος.

Λοιπόν, σε χαιρετώ. Να με συγχωρείς που επιβεβαίωσα το πρότυπο του στείρου, βαρετού, επικριτικού άντρα. Μάλλον δε θα σε ξαναενοχλήσω.

Lili said...

Αντρας εισαι?


φαντασου ποσο uninvolved ειμαι σε ολα οσα λες.
δεν εξεταζω ποιος λεει τι.
με κουραζει που σε ενα μπλογκ θα μπορουσες να επεκτεινεις την αποψη σου περι κρεατος με επιχειρηματα και γω με ορεξη πια να πω τα δικα μου και να εχουμε ενα ωραιο ποστ για οσους παρακολουθουσαν με πληροφοριες χρησιμες και ενδιαφερον.

αντ αυτου ασχολουμαστε με το τι ειπες πως το ειπες, πως αντεδρασα και αν σε εχω παρεξηγησει και το αν θα φυγεις η θα κατσεις...

its your choice mate.
μ ενοχλησε ο τροπος σου και σου το επισημανα-χωρις να αγνωησω το ερωτημα σου- απο κει και επειτα ολα τα αλλα συμπερασματα, και αποφασεις, ειναι δικα σου, και σεβαστα.
Αλλα δεν βλεπω που ειμαι εγω σε ολα αυτα.


σε μπηκα να δω προφιλ αλλα θα το κανω τωρα.
Να μαντεψω...εισαι μηπως σκορπιος?
:P

Lili said...

OOOooops

:P

diki said...

Τώρα, κατάλαβες; :-)

Εγώ στη κουβέντα το μόνο που είχα να συνεισφέρω, αφού δεν έχω ασχοληθεί είναι:
η ιστορία από τις ειδήσεις που σου ανέφερα,
το γεγονός ότι γνωστοί μου (Ινδοί) εκ γεννετής χορτοφάγοι δεν μπορούν να αφομοιώσουν το κρέας τις λίγες φορές που το έχουν δοκιμάσει και το αποβάλλουν αμέσως, το οποίο σημαίνει πως δε μπορούν να επαναορθώσουν ΑΝ αποδεικνύονταν απαραίτητο το κρέας.
Συν την πεποίθησή μου πως τα χορταρικά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις θρεπτικές αξίες του κρέατος. Αυτά που ανέφερες δεν τα γνωρίζω (εξ ακοής ίσως). Εγώ δε θα ρίσκαρα να παρασυρθώ από επιπόλαιες έρευνες και στερήσω από το παιδί μου μια πλήρη διατροφή. Το κρέας το τρώει ο άνθρωπος ανέκαθεν (ή έτσι λένε τουλάχιστον). Το ότι έχει γίνει πλέον κίνδυνος-θάνατος είναι γεγονός. Μη νομίζεις πως δεν το ξέρουμε όλοι. Αλλά μου είναι πιο εύκολο να βασίσω τις ελπίδες μου στην ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έχουμε προκαλέσει. Παρά να του αφαιρώ τελειώς μία τόσο βασική τροφή. Δε ξέρω ρε συ Lili, αλλά πού βάζεις εσύ το σημείο που νιώθεις ήσυχη; Γιατί και τα φυτικά προϊόντα δεν είναι αθώα. Πόσο μάλλον τυχόν τεχνητά προϊόντα, τα οποία τώρα αποκαλούν ασφαλή και αύριο μπορεί να συνδεθούν με κάποια μορφή καρκίνου. Δε ξέρω... Είναι θέμα ποιους εμπιστεύεσαι. Εγώ όταν δε μπορώ να ξέρω, πάω με τους πολλούς.

Lili said...

Nομιζω οτι ειναι θεμα αντιληψης.
Εγω ας πουμε αυτο με το τους πολλους δεν το θεωρω κριτηριο και για πολλους λογους.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα.
πριν σχετικα λιγα χρονια, καμια τριανταρια, πριν εφευρεθει ο υπερηχος, οι γιατροι κανανε ακτινες Χ στις εγκυες.
Τωρα ξερουμε τι σημαινει αυτο.
Τωρα κανουν πολλες υπερηχο.
υπαρχουν ενδειξεις για καποια πραγματα(τα οποια δεν ειμαι αρκετα βλακας να τα γραψω εδω και να μου παρουν το κεφαλι οποιος θελει ας παει αυριο στη διαλεξη του leboyer, να μαθει)

θελω να πω...οι πολλοι θεωρουν το γαλα καλο.
ειδικα για τα κοκκαλα.
Ενω ουσιαστικα βοηθαει στο degenεration εκφυλισμο των κοκκαλων αντι να βοηθησει, πχ στην οστεοπορωση.

Το κρεας δεν ηταν ποτε -και δεν επρεπε να γινει ποτε μερος της διατροφης μας και το δειχνουν παμπολλες μελετες.
Δεν ειναι κατι το απαραιτητο οπως το αυγο.
το αυγο εχει μια βιταμινη(λθπαμαι δεν θυμαμαι ποια αυτην την στιγμη) που δεν την βρισκεις αλλου.
Αυτα που βρισκεις στο κρεας τα βρισκεις αλλου και με το μπονους οτι δεν γεμιζεις τοξινες.
Σςε θρεφει δηλαδη χωρις να σκαβεις τον ταφο με τα δοντια σου.
Το σωμα των σαρκοφαγων εχει καποια γνωρισματα.
Νυχια που σκιζουν κυνυοδοντες, ελλειψη αδενων για τον ιδρωτα, και κυριως ενα εντερο γυρω στο 1-3 φορες( αν θυμαμαι καλα) το μηκος του σωματος και αυτο για να μην μεινει το κρεας πολυ ωρα σρο σωμα και υποστουμε τις συνεπειες.

Εμεις εχουμε εντερο γυρω στις δεκα φορες το μηκος του σωματος μας. δεν εχουμε νυχια που σκιζουν κουνελια, ουτε δοντια που πνιγουν αρνια.

ειναι και αλλα πολλα που μπορω να σου πω, αν πραγματικα σε ενδιαφερει το θεμα.

οσο για το που ψωνιζεις...σε μαγαζια με βιολογικα.
ειναι οτι καλυτερο για την ωρα, ειδικα οταν ερχονται απο χωρες οπως η Γερμανια, που εχει μεγαλη παραδοση στα βιολογικα και αυστηρους ελεγχους.

diki said...

Ξέρεις, για κάθε άποψη υπάρχει τουλάχιστον μία μελέτη που την υποστηρίζει. Και αυτό με κάνει καχύποπτο στις κάθε είδους μελέτες.

Η συζήτηση είναι θεωρητική από την πλευρά μου αφού δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς κρέας. Ακόμα και από ψυχολογικής πλευράς, το κρέας ως γεύση με ανεβάζει. Προτιμώ να πληρώσω το τίμημα. Με παρηγορεί πως η επιλογή μου αυτή είναι κοινότυπη και κανείς δε θα με κατηγορήσει για 'λάθος'. Δειλό, αλλά πρακτικό ;-)

Δε μπορώ να πιστέψω Lili μου, εύκολα (ούτε απορρίπτω όμως) την ιδέα ότι η φύση μας προσέφερε το κρέας και τα λαχανικά και τα φρούτα, για να τρώμε μόνο τα τελευταία δύο. Θα μου πεις τότε γιατί ο καννιβαλισμός έχει τέτοιες επιπτώσεις; Φαντάζομαι γιατί κι η φύση έχει ηθικές προεκτάσεις στους κανόνες της. Πάντοτε πίστευα πως η καλύτερη διατροφή είναι αυτή που έχει ποικιλία. Είναι άλλο να αντιλαμβάνεσαι πως τα σημερινά κρέατα είναι ωρολογιακές βόμβες κι άλλο να πιστεύεις πως το κρέας ήταν κατεξοχής βλαβερό. Τις ίδιες απόψεις θα εξέφραζες και για τα κρέατα πριν 200 χρόνια, όταν η φύση ήταν ακόμα απείραχτη (συγκριτικά);

Όσο για τα χαρακτηριστικά (νύχια, δόντια, etc) που λες παραπέμπουν ίσως σε παλαιολιθικές εποχές αλλά είναι ολοσδιόλου ανθρώπινα. Δε κρίνω τις τροφές από τα νύχια μου. Ούτε μου δημιουργούν καχυποψία κατά των κρεάτων. Η διαύγεια του μυαλού μου, η μακροζωία... Αυτά θα με συγκινούσαν όντως.

Lili said...

Den to ειπα σαν επιχειρημα αλλα σαν φακτ, οτι δεν ειμαστε equiped να τρωμε αυτον τον εγκο και το ειδος κρεατος.
Ειμαστε φτιαγμενοι να τρωμε οτι φτανουμε και μπορουμε να πιασουμε.
Μικρα πουλακια ισως, ακριδες, βατραχια και αλλα που φαινονται "ξενα" γιατι δεν τα εχουμε συνηθισει.
Αλλα για να χρησιμοποιησω το δικο σου παραδειγμα...και αυτα μας τα εδωσε η φυση.

Μου αρεσει και μεν αη γευση του κρεατος και συχνα πυκνα θα φαω.
αλλα αλλο να πιω μια μπυρα, να καπνισω ενα τσιγαρο, να φαω μια μπριζολα, να φαω μια σοκολατα...και αλλο να ενα απο αυτα στο παιδι που τωρα χτιζει την υγεια του(αν και με την σοκολατα, λογω σχολειου κανουμε μικρες εξαιρεσεις που και που

Lili said...

kai αλλο να δωσω ενα απο αυτα στο παιδι ηθελα να γραψω

Spi_Der said...

Ο ανθρωπος δεν ειναι χορτοφαγος, ουτε κρεατοφαγος.Ειναι παμφαγος.
Δεν ξερω αν μπορουμε να ορισουμε τι ειναι equiped να τρωει με βαση τι ισχυει στα (αλλα) ζωα.Γιατι; γιατι αν το παρουμε ετσι, ο ανθρωπος ειναι equiped να φτιαχνει εργαλεια και να ριχνει ακοντιο στον Βισωνα η το ελαφι.Οπερ και εκανε, και παει τοσο πισω αυτη η προτιμηση, τοσο χωμενη σε εποχες ενστικτου, που δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σταθει argument τελικα για το κατα ποσον ανθρωποι και κρεας ειναι τοσο ασυμβατα (το ασυμβατα με την ενοια που χρησιμοποιειται στην παρουσα κουβεντα, οχι κυριολεκτικα).
Μικρο υστερογραφο για τον κανιβαλισμο: δεν ηταν παντα αγνωστος στις ανθρωπινες κοινωνιες.Furthermore η φυση δεν εχει ηθικη.Οχι τετοιου ειδους τουλαχιστο.Η φυση ειναι "κατακοκκινη στα νυχια και τα δοντια".(συνεπως και η φυση σαρκοφαγος) ;-)

diki said...

Ο καννιβαλισμός προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας. Απο κει ξεκίνησαν και οι περισσότερες αρρώστειες σε κοτόπουλα και μοσχάρια γιατί τα έθρεφαν με τροφές που παρήγαγαν από τα ίδια! (κι εδώ η lili θα απορήσει πώς ακόμα συνεχίζω να τα τρώω ξέροντάς το) Γενικώς το να θρέφεσαι με ανθρώπινο κρέας είναι πολύ ανθυγιεινό (είχα διαβάσει κάποτε λεπτομέρειες σχετικά αλλά πάνε χρόνια). Οπότε γράφοντας αυτό σκέφτηκα και ότι η αιμομιξία έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Εξ ου και το σχόλιο περί ηθικής στη φύση. Σαν κάποιος να προσπαθεί να βάλει ένα όριο στην κατά τ'άλλα ενστικτώδη φύση μας.

My first book

My first book
A funny Homebirth