Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Friday, August 04, 2006

Food for thought

-"φανταζομαι χτες που βγηκε το βιβλιο θα πρεπει να εγινε χαμος απο αναφορες στην μπλογκοσφαιρα, ε?"
-"μπα."
-"τι μπα? δεν αναφερθηκε?ουτε ενας? Για κανεναν?"
-"εγω για τον εαυτο μου"(χαμογελο)
-"Μα καλα, δεν καταλαβαινουν, οτι αν κανουν ντορο, να βοηθησουν στο να ανακαλυφθουν αυτα τα βιβλια, ανοιγουν τον δρομο στο να εκδοθουν κι αλλα στο μελλον? Οτι αν αποτυχει το εγχειρημα, θα ειστε τα μοναδικα 6 βιβλια που εκδοθηκαν ποτε απο μπλογκ? δεν θα το τολμησει κανενας αλλος εκδοτης"
-"τι να σου πω. Οι περισσοτεροι ειναι δημοσιογραφοι, ισως τους χτυπαει καποια χορδη, ισως δεν θεωρουν πχ εμενα αξια για βιβλιο, ισες δεν πανε τον πιτσιρικο...τι να σου πω?"
-"να σου πω...στο τελος εσυ δεν χανεις. θα εισαι παντα ενα απο τα 6 που διαλεχτηκαν απο ποσα αληθεια? 1800? 2χιλιαδες μπλογκ?."
-" ειναι κριμα γιατι υπαρχουν απιστευτες πενες μεσα οπως οι Διαθεσεις(ζιγκι),Η Ντιζιταλ ερα, Ο Χορχε(οταν θελει) και τοσοι αλλοι που δεν εχει τυχει να εχω διαβασει εγω.
Φανταζεσαι να παει εστω και ενα απο αυτα τα βιβλια καλα τι θα γινει? Ολες οι εκδοτικες θα σκυψουν να βρουν τον επομενο συγγραφεα εδω που ειναι μαζεμενα τοσα γραπτα. Ανοιγουν πορτες για να ακουστουν σκεψεις ανθρωπων που ισως να δουλευουν σε εντυπα και να μην τους εχουν αναγνωρισει την αξια τους, η απλων ανθρωπων που δεν πιστευουν οτι θα μπορουσαν ποτε να βγαλουν βιβλιο...τι να σου πω, μαλλον ειναι οι διακοπες."
"- Μαλλον η ιστορια της κατσικας ειναι.
Θεε μου ο γειτονας μου εχει κατσικα,και του λεει ο Θεος, να σου δωσω και σενα μια?
Οχι θελω να ψοφησει του γειτονα."
-"Ναι την ξερω την ιστορια. δεν νομιζω ομως να γινεται εσκεμμενα. Μαλλον απο αδιαφορια γινεται. μου επιτρεπεις να αναπαραγω την κουβεντα μας στο μπλογκ? Ισως αν καταλαβουν οτι με το να βοηθησουν να ακουστει το βιβλιο στον περιγυρο τους-στον εξω κοσμο, βαλουν μπρος μια διαδικασια που θα ωφελησει ολους, ισως..."
-"θα σε κατηγορησουν οτι το κανεις για να πουλησεις"
-"στην ελλαδα δεν πλουτιζεις με το βιβλιο. αλλα και ετσι να ηταν, και αυτος να ηταν ο δικος μου λογος...δεν αναιρει ολα οσα τονιστηκαν εδω, ολα οσα διακυβευονται με την πορεια των πρωτων αυτων βιβλιων "
-"θα σε κραξουν. "
-"Δεν νομιζω...αλλα και να με κραξουν...Πρωτη φορα θα ειναι?"



12 comments:

aremare said...

Ευχομαι να πάει καλά, πάντα τέτοια!!
Να εισαι περίφανη για ότι κάνεις στη ζωή σου και σε πάει μπροστά.
Γιατί όπως και να το κάνουμε,η εκδοση ενός βιβλίου δεν ειναι μικρό πράμα.Εσυ τι λες, αν δεν αξιζαν αυτα που γράφεις, θα σου πρότειναν να εκδοθείς;
Οσο για τους άλλους....ας σκάσουν απο την ζήλεια τους,who cares?
Και γιατι οχι διαφήμιση;;
εγω απο τότε που ανακάλυψα τα μπλογς, εχω διαβάσει πολύ σημαντικά πραματα ( απο σένα , απο την ψιλικατζού,και άλλους )
και το διαδυκτιο εγινε το αγαπημενο μου βιβλίο!

Ιφιμέδεια said...

Πρέπει να το αναφέρεις βρε Λίλη γιατί κι εγώ από εδώ μέσα το πληροφορήθηκα!

Από άλλο κόσμο απόλυτη ησυχία!

Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να το αναφέρω στο μπλογκ μου.

Εντάξει δεν περιμένεις εμένα να σου πω πόσοι κομπλεξάρες παθαίνουν παράκρουση όταν προχωρούν οι άλλοι αντ'αυτών. Κατά τη γνώμη μου η χειρότερη κατηγορία ανθρώπων είναι οι "αδικημένες μεγαλοφυίες", τύπου κανονικά εγώ είχα τα φόντα να είμαι πρύτανης πανεπιστημίου/διευθυντής/προϊστάμενος, κλπ., αλλά με φάγαν τα κυκλώματα, φταίει που τα λέω έξω από τα δόντια, με μισούν με μισούν με μισούν, πουτάνα κοινωνία με αδίκησες, κλπ. Δεν είδες τι κράξιμο έφαγε ο Πιτσιρίκος από τότε που άρχισε να γράφει στη Λίφο και έβγαλε και το βιβλίο; Σε κάποιο βαθμό -διακριτικά βέβαια- εγώ διέκρινα πικρόχολα σχόλια ακόμη και για την Γιάννα/Κουρούνα που όλοι υποτίθεται πίνουν νερό στο όνομά της.

Έχεις δίκιο ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε για ζήλιες ούτε για μικρότητες. Κάποιοι γράφουν καλύτερα -ή ίσως αρέσουν περισσότερο από άλλους τι να κάνουμε;

Lili said...

"τύπου κανονικά εγώ είχα τα φόντα να είμαι πρύτανης πανεπιστημίου/διευθυντής/προϊστάμενος, κλπ., αλλά με φάγαν τα κυκλώματα, φταίει που τα λέω έξω από τα δόντια,"


το ξερεις οτι περιγραφεις εμενα ε?:P
(μονο που εγω δεν σκαω)




δεν νομιζω οτι γραφω καλυτερα υπαρχουν πολλοι καλυτεροι οπως ο Μπρους(υποκλιση)...μεταδιδω εικονες. αυτο ειναι νομιζω το ταλεντο μου οσον αφορα το γραψιμο...και οτι μιλαω για σεξ, φυσικα :P


φυσικα βαλτο στο μπλογκ και σε καποια ονομαστικη γιορτη, καποια χριστουγεννα, αγοραστε καποιο απο τα 6 για δωρο.

αυτο θα ανοιξει τον δρομο και για αλλους.Να ξεχωρισουν, να μαθευτουν αυτα τα ιδιαιτερα βιβλια, αυτο το μεσο.


προσωπικα απο χτες ειχα ερωτησεις/παραγγελιες απο οσους ειχαν παρει το πρωτο μου, οποτε δεν αγχονομαι ιδιαιτερα...αν ειναι να τσουλησει θα τσουλησει, αν οχι,.... καθαρισα με δωρα και υποχρεωσεις για τα επομενα 5 χρονια :P



Ποιος πινει νερο στο ονομα της Γιαννας?
την μισω την μισω την μισω!
:P
(και μολις επιστρεψει θα την καρυδωσω πανω απο μια καρυδοπιττα γιατι θελω να γινω Γιαννα στην θεση της Γιαννας.
σοβαρα τωρα το κομεντ/κριτικη στο οπισθοφυλλο το ζηλεψα τρελλα

Η κουρουνα ειναι η καλυτερη μπλογγερ ολων των εποχων
-Η μαμα της.


τελειο)

enteka said...

δε συμφωνώ μ' αυτό που λες για τους δημοσιογράφους -μεγάλη γενίκευση... εγώ νομίζω ότι δεν θα σε κατηγορήσει ούτε θα σε κράξει κανείς, γιατί άλλωστε; Κάθε επιτυχία εύχομαι - άντε και best seller!
:)

RaZzMaTaZz said...

Κοίτα, χωρίς να ξέρω ιδιαίτερα τι παίζει στην όλη φάση του ελληνικού blogging (απλά διαβάζω συγκεκριμένα blogs που μου αρέσουν εντ δατς ολ), δεν βρίσκω απαραίτητο το να γίνει κάποιος "ντόρος" για 5-6 βιβλία που εκδόθηκαν.
Το βλέπω τελείως από τη σκοπιά του γούστου και της φιλίας. Πχ αν μου αρέσει εμένα ο x blogger και τα κείμενά του, σίγουρα θα μιλήσω για το βιβλίο του όπως μιλάω και για άλλους συγγραφείς ένα πράγμα. Το ίδιο κι αν είναι φίλος μου γιατί αυτό κάνουν οι φίλοι.
Πέραν τούτων όμως, γιατί κάτι που αφορά 5-10 άτομα να αγγίζει όλους τους bloggers? Δεν νομίζω οτι θα 'θελαν όλοι να εκδωθούν, δε νομίζω οτι όλοι απαξάπαντες αναζητούν τη δημοσιότητα -άλλωστε περισσότερη εσωστρέφεια έχω δει στην όλη φάση του blogging παρά κυνήγι αναγνώρισης. Κι όσοι θέλουν να βγάλουν βιβλίο πιστεύω οτι μπορούν να το προσπαθήσουν, χωρίς να περιμένουν να έρθει η εκδοτική εταιρεία να τους βρει.
Σόρυ για το τεράστιο κόμεντ! Θα θελα τη γνώμη σου πάντως, μπορεί να κάνω και λάθος κάπου, δεν ξέρω, απλά σου λεω τι βλέπω σαν τρίτος παρατηρητής.

Lili said...

enteka μου , παντα γενικευω οταν μιλαω cant help it...αν μπω σε επεξηγησεις και αναλυσεις και εξαιρεσεις το μυαλο μου θα ακολουθησει αλλα μονοπατια και θα ξεφυγω του θεματος :P
αλλα ναι συμφωνοι, δεν ειναι ολοι ετσι.
Κοιτα εμενα :P




Raz
καμια αντιρρηση, υπαρχουν πολλοι στην μπλογκοφαιρα που σκεφτονται οπως εσυ αλλα υπαρχουν ακομα πιο πολλοι που ζουνε απο το γραψιμο, και in the long run, τους αφορα.
Οπου δημιουργουνται ευκαιριες, καλο ειναι να τις εκμεταλλευομαστε, με την καλη εννοια.

Anonymous said...

Πρέπει πίσω από τα πάντα να προωθούνται συμφέροντα και να υπάρχει η λέξη όφελος; Τι σημαίνει να το διαδώσουν για να ωφεληθούν και οι άλλοι, τι σημαίνει ωφεληθούν. Ποιος νοιάζεται να ωφεληθεί και απο δω και ως προς τι. Αν υπάρχουν κάποιοι θεωρώ πως είναι μειοψηφία,ή τουλάχιστον έτσι θα ήθελα να είναι.

Καλή επιτυχία στο βιβλίο σου , και μιας και πρώτη φορά σου αφήνω κόμεντ να χαίρεσαι την κορούλα σου.

Lili said...

@Ροξανη
αν και δεν μπορω να καταλαβω αν ταχεις παρει η οχι, μια αγανακτηση την διακρινω.Ελπιζω να ειναι για το πως εχουν τα πραγματα -και καλα κανεις και γω θα ηθελα στην ζωη να ειναι ολα πιο ρομαντικα και πιστεψε με και γω ροματικη ειμαι, και οχι για την καταθεση της αποψης και το ατομο που την εκφερει.
φυσικα και υπαρχει οφελος στο καθε τι.Ειναι κατι που μαθαινουμε μεγαλωνοντας.
κανεις μια δουλεια και πληρωνεσαι γιαυτο. αν δεν διεκδικησεις την αμοιβη σου για τον κοπο σου χανεις την οποια αξια σου κλπ κλπ


στην προκειμενη περιπτωση εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ενω πριν κατι μηνες στην αναγγελια των βιβλιων πεσανε να μας φανε, ακουσαμε χλευασμους και απιστευτες κακιες, τωρα που βγηκανε, υπηρξε γενικη σιγη.


γεγονος ειναι οτι πολλοι απο μας εχουμε οικονομικα προβληματα
γεγονος ειναι οτι πολλοι στην μπλογκοσφαιρα εχουν ακτρες σε περιοδικα και μπορουν να βοηθησουν οχι να πωληθουν, αλλα να ακουστουν.
και αυτο, γεγονος ειναι οτι θα αλλαξει ισως τα πραγματα στις εκδοσεις.


στο πρωτο μου βιβλιο, ο εκδοτης ηθελε ενω ειχα κανει ΟΛΗ την δουλεια να του παραχωρησω τα πνευματικα δικαιωματα δικαιωματα για πενταροδεκαρες.
και να πληρωσω.
Πληρωσα και το εβγαλα μονη μου,και μου εβγαλε τα λεφτα που ξοδεψα, και εχω την ικανοποιηση οτι δεν με εκμεταλλευτηκε καποιος.

το οφελος εμεινε σε μενα.
Οφελος υπαρχει παντα.

δεν ειναι κακο να θες να ειναι με την μερια σου.
και σ αυτην την περιπτωση ρε παιδια τι εγρψα που να ειναι τοσο κατακριτεο?

οτι πολλοι αξιζουν/θελουν να γραψουν βιβλια και θα ηταν κριμα να μην συμβαλλουμε στο να μπορει καποιος να εκδοθει εφοσον θα μπορουσε ισως να δημιουργηθει ενα καινουργιος τροπος ανευρεσης ταλεντων.


αυτο κιαν ειναι ρομαντικο σαν ιδεα!




η κορη μου σε ευχαριστει.

Anonymous said...

Τι να σε κράξουν ρε συ; Χέστους όλους. Και μακάρι να πουλήσει και να βγάλεις κανα ευρώ παραπάνω.

Όταν θα μεγαλώσει η μικρή θα έχει να λέει για τη μαμά-συγγραφέα :) Αυτό, είναι όλα τα λεφτά.

Συγχαρητήρια!

Lili said...

Το πραγμα εχει αρχισει και ξεφευγει και βλεπω πολλους ενοχλημενους και δυσαρεστημενους και με λυπει αυτο γιατι το θεμα δεν ηταν ουτε να πω στους αλλους τι να κανουν, ουτε να κατηγορησω ουτε τιποτα.

με αφορμη το γεγονος της σιωπης μετα τον τοσο ντορο, μετεφερα εδω καποιες ερμηνειες που ειπωθηκανε πανω απο εναν καφε.
και εκφερα την αποψη μου-οραμα μου-πιστευω μου ως προς το γεγονος οτι ανοιγεται η υποσχεση μιας καινουργιας πορτας.


Ολα τα αλλα με μπερδευουν, δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι πειραχτηκαν τοσο.


αμαμδε θετε μη γραψετε μην προτεινετε μπαααα....

Lili said...

Unique, thanx


καποτε ομως, πιστευα οτι η μικρη θα φουσκωνε απο περηφανεια με την μαμα στην τηλεοραση και σε 10 χρονια, βγηκε και η κουτση μαρια.
μεχρι να μεγαλωσει τα πραγματα θα ειναι διαφορετικα, και το ελπιζω, γιατι παντα ανησυχουσα πως θα το επειρνε που η μαμα ετυχε να εχει ταλεντο σε 2-3 τομεις και αν θα ενιωθε ασχημα γιαυτο, αν θα ειχε και κεινη κατι να την απασχολει να την γεμιζει και να της δινει αυτοπεποιθηση...


ισως γιαυτο την σπρωχνω τοσο στο να ζωγραφισει, να χορεψει να τραγουδησει, να γυμναστει...
θελω να νιωθει την αξια της.

bluesmartoula said...

Δεν πρόλαβα ούτε απ΄έξω από βιβλιοπωλείο να περάσω.... και το βιβλίο "έπεσε" στα....χέρια μου!!!!Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!. ΘΑ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΩ ΑΥΡΙΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ BEST SELLER, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. (ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!!!) BTW - άσχετο - που πήγε το γουέρντ βεριφικέσιον?????

My first book

My first book
A funny Homebirth