Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Friday, September 22, 2006

Λογια που γιατρευουν, λογια που πληγωνουν

Nομιζα οτι ημουν υπο την επηρρεια του σοκ και οτι γιαυτο δεν ημουν πανικοβλημενη, ταραγμενη κλπ.Ομως ουτε σημερα δεν νιωθω αγχωμενη(ισως γιατι τα επιπεδα του στρες μου αυτο το διαστημα ειναι στα υψη ηδη)Γυρνουσα σπιτι και ενας τυπος κατι εκανε, φανταστηκα του επεσε η ομπρελλα. Ειχα την επιλογη να παω απο το πεζοδρομιο απο το οποιο ερχοταν η να παω απο τον δρομο αλλα δεν ηθελα να φανω ρατσιστρια.
οταν εφτασε στο υψος μου μου εκοψε τον δρομο και οηγε να μου βαλει χερι (εγω ημουν απο την μερια του τοιχου) εβαλα τις φωνες μου ειπε you have a nice pussy
ξεγλυστρισα και βγηκα στον δρομο και αρχισα να περπαταω (αλλα ηταν ανηφορα και δεν ηξερα προς τα που να τρεξω αν εκανε κινηση και εκει τρομαξα..ερημια)
φωναζοντας οτι θα φωναξω την αστυνομια γελασε (μεθυσμενος ηταν)το σπιτι μου ηταν στα 3 μετρα αλλα δεν ηθελα να με δει να μπαινω, μενω στο ισογειο.
Γυρισε να φυγει και χωθηκα στο σπιτι, δεν ανοιξα τα φωτα για λιγη ωρα και πηρα την αστυνομια.Δυσκολευτηκα να παω στο κρεβατι και να κοιμηθω και δεν ηθελα να βαλω ωτασπιδες.
Η παρουσια ενος εισβολεα ηταν πιο πραγματικη απο μια φευγαλεα σκεψη.το μισω το κωλοσπιτο πια.
Αλλα other than that, δεν ενιωσα και πολλα.


με ενοχλησε το "χιουμορ" καποιων ανθρωπων παρακατω.
Χτες για πρωτη φορα αναρωτηθηκα αυτο που μου λενε πολλοι.
"μα ολα σε σενα βρε κουκλα μου συμβαινουν?"
Ανθρωποι που διπλα μου εχουν ζησει μαζι μου καταστασεις και καταστασεις.
Χτυπησε το τηλεφψνο και ηταν ο κολλητος μου, αρχισα να του λεω τι εγινε και μολις εκεινη την στιγμη αρχισε να παιρνει μια διασταση πραγματικοτητας στο μυαλο μου.
Λεγοντας και ακουγοντας τις λεξεις.

Ενιωσα σφιξιμο στο στομαχι.






Χτες πηγα στην συναντηση γονεων στο σχολειο του παιδιου. Καποι στιγμη με ρωτησανε κατι μαμαδες που γνωριζω απο τις προηγουμενες χρονιες τι κανει το παιδι πως τα παει με τον μπαμπα του κλπ.
και εκει επαθα ενα deja vu
Το τελευταιο διαστημα οταν με ρωτανε λεω την αληθεια, γιατι δεν θεωρω οτι ειναι κατι που εκανα εγω, δεν το οικειοποιουμαι.
Ομως, θυμηθηκα πριν 3 χρονια, οταν παλι ειχε γινει κατι παρομοιο και παλι μιλουσα ανοιχτα, ποσο κακο μου ειχε κανει τελικα, οταν συνηλθα και ηθελα να προσωρησω μακρια απο την κατασταση και δεν μπορουσα, γιατι οι ανθρωποι γυρω μου ξερανε.
Εκοψα καποιες σχεσεις, εδραιωσα σιγα σιγα μια νεα πραγματικοτητα, ειχα βγει απο πανω απο την κατασταση, δεν ενιωθα θυμα.
Χυες συνηδειτοποιησα οτι περιμενω , ειμαι σε κατασταση αναμονης να δω τι θα γινει, δεν εχω τον ελεγχο και γιαυτο μου βγαινει ενα πιθανον εκδικητικο παραπονο. Του στυλ" ειναι τετοιος"
Φρικαρα.
δεν θελω με τιποτα να ξαναζησω τις ιδες δυσκολιες, ουτε να ξενερωνει ο κοσμος γυρω μου επειδη εγω εχω ενταση μεσα μου, ειδικα σε μια εποχη που κανω καινουργιες επαφες και δεν θελω με τιποτα να βγαινει απελπισια η οτιδηποτε αρνητικο προς τα εξω.

Νιωθω ξεφουσκωμενο μπαλονι.
και κουρασμενη.
και οσο περναει ο καιρος, τοσο εντεινεται αυτο.
Ειμαι πολυ θυμωμενη.

11 comments:

Anonymous said...

ποσο βλαμενη εισαι τελικα?καλα που γραφεις εδω και υπαρχουν μερικοι ηλιθιοι που συμφωνουν μαζι σου οτι και να γραψεις και ικανοποιεις των υπερμετρο εγωησμο σου και την απιστευτη αναγκη που εχεις να ασχολουντε οι αλλοι μαζι σου.εισαι πολυ μαλακο παντως.

diki said...

Το μαλάκω είναι με ωμέγα. Τουλάχιστον να βρίζουμε με σωστή ορθογραφία.

Ρε Λίλη, μη σε πιάνει το παράπονο του "όλα σ'εμένα συμβαίνουν". Είναι δύσκολοι οι καιροί και συμβαίνουν πολλά και σε πολλούς. Απλώς προσπάθησε να προλαμβάνεις λίγο το κακό. Έχω υπάρξει θύμα διάφορων περιστάσεων (παρότι αγόρι) τότε που ζούσα στο L.A. και ξέρω ακριβώς πώς νιώθεις. Εγώ μάλιστα πανικοβαλλόμουν αμέσως. Ίσως θα ήταν καλή αφορμή να σκεφτείς λίγο την επαρχία. Θα έχεις και διαφορετικές ευκαιρίες εργασίας και καλύτερο περιβάλλον για τη μικρή. Η Αθήνα δεν είναι αθώα εδώ και χρόνια.

(ελπίζω να μην παρεξήγησες το πρηγούμενο σχόλιό μου - απλώς πιστεύω πως αν δεν το γυρνάμε στην πλάκα θα μας πάρει από κάτω)

Lili said...

δικι, μην ασχολεισαι με βλαμμενες, μονο ανωνυμα δεν ειναι τα σχολια τους και θα φτιαξω και ενα ποστακι για να περασει και η ωρα.


δεν λεω ποτε γιατι ολα σε μενα.
Οι αλλοι το λενε.
εχω ακουσει πολλες φορες μια δυσπιστια, η ενα ειλικρινες 'ε οχι ρε πουστη μου παλι σε σενα"
απ οτι καταλαβα μερικοι ειναι πιο τυχεροι και ζουνε πιο προστατευμενη ζωη.
I dont know ehat thats like
αλλα καταλαβαινω οτι για κποιους απ εξω μπορει να φαινεται του ματς.

Απλα χτες αγανακτησα γιατι υο τελευταιο διαστημα εχω να ανιτμετοπισω πολλα ζητησματα που ειναι ενδοοικογενειακα, επαγγελματικα, κοινωνικα, φιλικα οικονομικα και το χτεσινο ηταν σαν κερασακι μεσα στα ποσρολακια που ζογκλαρω.


επαρχια δε θα αντεχα
εδω μεσα στο μπλογκ και σχολουνται οι πιο πολλοι με το τι κανουν οι αλλοι μισοι, φανταζεσαι τι θα γινοταν σε μια πιο κλειστη και "γωνστη" κοινωνια;
Φρικη.



απλα πρεπει να μετακομισω και να βρω ξανα τους ρυθμους μου.
Να ξαναμπω σε πσιτι με ρετιρε, να ξανα εχω λεφτα στην τσεπη μου και να μπω σε ενα προγραμμα.
δενμ εχω μπει ακομα σε προγρα,,α γιαυτοτο παραμικρο με πεταει απ εξω απο τις ραγες.

Θεριό Ανήμερο said...

Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά εγώ όταν είμαι στα απόλυτα κάτω μου προσπαθώ να νιώθω βαθιά μέσα μου καλά, γιατί ξέρω ότι δεν πάει παρακάτω και από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει νομοτελειακά να φτιάχνει η κατάσταση. Όλα έχουν ένα όριο.

. said...

να σου πω... δεν είναι δυστυχώς τόσο παράξενο αυτό που σου συνέβει. Λέω δυστυχώς, γιατί τελευταία συμβαίνουν όλο και επρισσότερες φορές τέοτια κρούσματα.

Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο άθλια νιώθεις όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και πόσο εξοργιστικό είναι, κάποιος να μπαινει στο δικό σου ρποσωπικό χώρο, να καταπατά την ελευθερία σου, να σε βάζει στη θέση του αμυνόμενου. όποιος δεν το έχει ζήσει δεν ξέρει πώς είναι. Ακόμα και το χούφτωμα από κάποιον, που δνε πρόκειται να σου κάνει κάτι πε΄ρα απο αυτό, σου προκαλέι πανάθλια συναισθήματα.

Είναι λογικό να είσαι ακόμα σοκαρισμε΄νη και θυμωμένη.

vasvoe said...

μάλλον οι άλλοι δεν τολμάνε όσα τολμάς εσύ

Anonymous said...

Νομίζω πως για κάποιο λόγο μεγενθύνεις o,τιδήποτε σου συμβαίνει και σε παίρνει αποκάτω με το παραμικρό.

Anonymous said...

Νομίζω πως για κάποιο λόγο μεγενθύνεις o,τιδήποτε σου συμβαίνει και σε παίρνει αποκάτω με το παραμικρό.

Lili said...

εχεις δικιο.
τα ξερεις τα καρτουν οπου καποιος κραταει ενα πιανο ενα φορτηγο, ενα καραβι, 5 ιπποποταμους και μολις πεσει ενα φτερο πανω τους καταρρεουν?



μαριλινα γραφεις σαν και μενα
γρηγορα και υποψιαζομαι και συ με φαγωμενο πληκτρολογιο?

Anonymous said...

Ελα ρε λιλη με κάνεις και συγκινούμαι. Μην μασάς. Tραβάς ζόρι , έχεις το παιδί, ενδεχομένως 5 πράγματα να μην πανε και τόσο καλά όσο θα ήθελες.
Προχώρα μην ταράζεσε :) Δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω κάτι άλλο παρά μόνο αυτό ... keep walking

(και ναι τα πράγματα σε αυτό το τόπο είναι μίζερα. Δεν είσαι η μόνη που το βλέπει αυτό. Οι περισσότεροι το βλέπουν και το ζούνε. Αλλά τι να γίνει... έτσι τα "κληρονομήσαμε" από τους προγόνους μας.)

. said...

γράφω με φυσιολογικό πληκτρολόγιο, αλλά υπερεκτιμώ την ταχύτητά μου, και γι αυτό γράφω έτσι =ΡΡ

My first book

My first book
A funny Homebirth