Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Friday, September 22, 2006

Me in this city

To τελευταιο μου ποστ με ξενερωσε με τον εαυτο μου.
Το σβυσα (σορυ αν ειχατε προλαβει να γραψετε κατι).
Στον εναν χρονο και, που εχω αυτο το μπλογκ, γνωρισα σε προσωπικο επιπεδο αρκετους απο σας.
Περαν της ελιζας και 2-3 αλλων οι περισσοτεροι που γνωρισα εισασταν ανθρωποι που νομιζατε οτι πλησιαζοντας με θα παιρνατε κατι. Τι, δεν εχω ιδεα.
Για μερικους ηταν επισκεψιμοτητα, κατι που μου εκανε τρομερη εντυπωση.
Στον εναν χρονο και, ακουσα βρισιες για μενα το παιδι μου και επικρισεις για το καθετι. απο το γιατι γραφω, γιατι γραφω ετσι, μεχρι και το σε ποιους δινω 'ασυλο" να εκφραστουν εδω, η γιατι δεν ξερω εναν πoλυσυχναστο δρομο της αθηνας.(!)
Ο ελληνας δεν εχει ανοχη και χιουμορ, δεν εχει και joie de vivre, δυστυχως.
Το θεμα ειναι οτι πολυ απο σας ειστε ψυχακηδες, μυθομανεις και μιζεροι.
αλλοι, ειστε στον τομεα εργασιας που με ενδιαφερει.
Το θεμα ειναι οτι αντιμετωπιζω οπως ολοι, πολλα προβληματα και μιλαγα ανοιχτα γιαυτα γιατι δεν ειχα συνειδητοποιησει αυτο που μου λεγανε κατα καιρους.
Οτι το ονομα μου εχει μπει στο χαρτη.
δεν λεω εδω τα προβληματα μου και τ ακουει μονο η ερημια.
Τα διαβαζουν πολλοι.
και εχουν αποψη
και γενικα γινεται ενα τζερτζελο που με κουραζει.


Το βιβλιο βγηκε, και βλεπω οτι ισως να μπουνε κιαλλοι ανθρωποι.
δεν εχω καμια διαθεση να τους εμπλεξω σ αυτο το παιχνιδακι που συμβαινει στον εδω χωρο.
καποιοι απ αυτους δεν ξερουν τι εστι ιντερνετ, δεν ξερουν οτι τα 1400 εως 2000 μπλογκ εχουν 6 degrees of separation και τελικα εδω ειναι ενα μεγαλο χωριο οπου κορακας βγαζει ματι κορακου.
Δεν ξερουν οτι στο ινερνετ συνηθιζεται να κρυβεσαι και να βριζεις τον αλλον σαν να μην εχει αισθηματα.
Δεν ξερουν οτι πρπει να προσπερνανε και να ξεσκαρταρουν τα καλα απο τα σκαρτα.


υπαρχουν εδω μεσα διαμαντια.
ο θοδωρης ο Γουτας με το baby blog του ειναι ενας απο αυτους, μια απιστευτη πηγη γνωσεων απο εναν ανθρωπο αξιοπρεπη. Επισκεφτειτε τον απο τα λινκ μου , εκει που λεει baby.
O νικος Δημου με το doncat του, ο πιτσιρικος, η κουρουνα, ο αμπελοφιλοσοφιες, ο αλλουφαν μαρξ, ο εντεκα, ο Μπρουςιζνοουζμπλιντιγκ ειναι ανθρωποι πισω απο τις οθονες που εχουν κατι να πουν. ανθρωποι που περπατανε στο φως και λενε με θαρρος την αποψη τους.

Οσοι μπειτε εδω απο το βιβλιο, και δεν ξερετε απο ιντερνετ, μπορει να σοκαριστειτε απο διαφορες κακιες που θα διαβασετε απο σχολια, μπορει να ξενερωσετε και απο τις αντιδρασεις μου, η και απο πολλες ιδεες μου.
Το καλο σ αυτην την ηλεκτρονικη ζωη, ειναι οτι οσο και να μην υπαρχει περιθωριο ανοχης για την διαφορετικοτητα και την ελευθερια της εκφρασης, οσο και να φτιαχνονται hate blogs, οσα απειλητικα μαιλ και να λαβαινει καποιος, το ζητουμενο ειναι ενα.
Οσο το μπλογκ εκφραζει το ποιος εισαι, το τι θες, το κρατας ζωντανο. Το θρεφεις, του παρεχεις υλικο.
Υλικο του εαυτου σου, κιας γινει βορρα για τους αλλους.



Οταν ομως σταματησει να σε αντιπροσωπευει, ειτε γιατι εσυ αλλαξες και βλεπεις τον εαυτο σου με αλλη ματια, ειτε γιατι ο περισσοτερος κοσμος που εχει μαζευτει γυρω σου δεν εχει κοινα με τον τροπο σκεψης σου, ειτε γιατι η ζωη σου σε φερνει μπροστα σε καταστασεις οπου το να διατηρησεις το μπλογκ δεν ειναι πλεον εφικτο, τοτε...αποχωρεις. Η σταματας, η το σβυνεις.


Καλη αναγνωση.

18 comments:

Anonymous said...

umm it 's just a blog, and it is even in greek

sorry you had a bad experience, just do what you said, keep writing for yourself only, not for an audience that you have decided in your mind that it sucks as greek, lacking sense of humor, wanting something back from you, etc. etc.

and eventually you will meet many nice bloggers, and you will change the negative picture you have for your own audience

i have very few bad impressions of the people i met from here

wish you the same

Anonymous said...

Φιάλη του Κλάϊν

Η Φιάλη του Κλάϊν κοκόνα μου είναι αήττητη. Ποτέ δεν μπορείς να τα βάλεις με την φιάλη του κλάϊν είσαι χαμένος από χέρι. Οποιοδήποτε δοκιμάζει να γράψει ρίχνεται βορά στις αγέλες . Έτσι είναι οι αγέλες λεηλατούν. Το να πεις «η Γη γυρίζει», είναι αρκετό για την φιάλη του Κλάϊν για να σε ρίξουν στην πυρά.
Το ίντερνετ δεν είναι δημοκρατικό και δεν θα γίνει ποτέ μα εμείς που είμαστε απο την φύση μας δημοκρατικοί οφείλουμε να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε τις αγέλες .
Γιατί η αναφορά σε εσένα ας πούμε απο τις αγέλες και τις Φιάλες του Κλάϊν τους εξασφαλίζει το ειδικό βάρος που χρειάζονται για να επιπλέουν πάντα στη σούπα του διαδικτύου σαν τους φελλούς . Ενώ ........βουλιάζουν συνεχώς..

Χαμογέλα

Anonymous said...

Ωπ! Μόλις τώρα πήρα χαμπάρι τι έπαιξε με μανο βαρδή και λοιπούς κι αυτό από ένα ποστ του μανιφεστου που με οδήγησε στου ΑΝεμου και στη συνέχεια στο κωλοχανίο του μακατεστραμμένους.

Λούζερς...Συμφωνώ απόλυτα με S_B

;>

vasvoe said...

καλά εγώ ως συνήυθως δνε έχω ιδεα τί έπαιξε αλλά

βρε καλή μου
όλοι πλησιάζουμε κάποιον για να πάρουμε κάτι
είτε φιλία, έρωτα, για ένα πήδημα, γιατί νομίζουμε πως θα μας κάνει κάποια εξυηρέτηση, για οτιδήποτε
αν δεν είχαμε ο καθένας τους σκοπούς τους δεν θα είχαμε κανένα λόγο να κάνουμε ανθρώπινες σχέσεις, θα είμασταν ακοινώνητοι και μάλλον απλά θα απαραγόμασταν από ένστικτο

Χαμένο κορμί said...

Συμφωνώ εν μέρει με vasvoe. Βρέ Lili, γιατί λές οτι σε ενοχλεί το τζέρτζελο που γίνεται; Αυτό είναι αυτονόητο απο τη στιγμή που δημοσιεύεις τις σκέψεις σου και τος εμπειρίες σου. Άν σε ενοχλεί ακύρωσε τα comments... :D

andy dufresne said...

Έτσι είναι.
Έκθεση χωρίς κάψιμο δεν υπάρχει.
Οπότε θέλει γερό στομάχι.
Ας είναι μια μικρή παρηγοριά αυτοί που δεν ζητάνε τίποτα - μη μου πεις ότι δεν συνάντησες και τέτοιους;

Anonymous said...

Μιλώ σαν ανώνυμος μπας και θεωρηθεί ότι ψαρεύω αναγνώστες.

Πούθε προκύπτει καλή μου ότι οι έλληνες δεν έχουν χιούμορ; (Η γενίκευση είναι το πρόβλημα μου. Ότι αρκετοί όντως δεν έχουν, είναι γεγονός όσο και το ότι αρκετοί έχουν επίσης είναι γεγονός). Αλήθεια, ποιος λαός έχει; (Μπας και τον αντιγράψουμε και ξεστραβωθούμε δηλαδή)

Σκέφτηκες ότι κι εσύ περιπίπτεις στο .. αμάρτημα της άδικης κριτικής όταν κατηγοριοποιείς τους συγκατοίκους της μπλογκόσφαιρας; (τούτος είναι καλός εκείνη είναι κακή κλπ κλπ)
Θα μου πεις, τι γνώμη σου λες.
Ε και οι άλλοι το ίδιο κάνουν.
Μα δεν σου αρέσει η γνώμη τους και γιαυτό τους βρίζεις..
Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου. Κι εκείνοι σε βρίζουν, για τον ίδιο λόγο ...

Ηθικόν δίδαγμα.
Μια χαρά περνάμε.
Λέμε και καμιά χαζομάρα για να περνάει η ώρα και η ζωή συνεχίζεται ...

(Βάρδα να μη τα πάρουμε στα σοβαρά όλα αυτά και πιστέψουμε ότι μόνο αυτό είναι η ζωή)

Με την ευκαιρία. Χάρηκα για το αφιέρωμα που σου έκανε η ΕΡΤ.
Τσαντίστηκα όμως που αντί να βάλεις λιγκ πήγες και σκανάρισες το περιοδικό και έκανε μισή ώρα να ανέβει η φωτογραφία.
Βρε πουλάκι μου, σε τέτοιες περιπτώσεις, αν θέλεις να βάλεις σκαναρισμένη φωτογραφία, ζήτα να στην μαζέψουν στο φώτοσοπ.
(Είχα δεν είχα γκρίνιαξα... Ε πώς θα σου κάνω πάσα να γκρινιάξεις κι εσύ; )
Καλημέρα.

Anonymous said...

"ο ελληνας δεν εχει χιουμορ και ειναι μιζερος." αληθεια υπαρχει ποστ σου που να μην κατηγορεις τους γυρω σου και να μην κλαιγεσε?

Anonymous said...

Ε εσύ ανώνυμε από πάνω μάθε πως ο Ελληνας σε σύγκριση με άλλους λάους είναι ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ. Φυσικά και είναι μίζερος λόγω φτώχειας και έλλειψης κουλτούρας και φυσικά δεν έχει πραγματικό χιούμορ. Ο βαρβαρικός χαβαλές που γίνεται από τις παρέες-αγέλες και που ενίοτε πέφτει και καμία σφαλιάρα-πρόγγηγμα, δεν έχει σχέση με χιούμορ φυσικά!

Klearchos said...

Θα διακινδυνεύσω να κάνω δύο πράγματα: Να το "παίξω" ψυχολόγος και να μιλήσω με μερικά κλασικά κλισέ... Αρχικά πιστεύω ότι το γεγονός ότι δεν έχεις την αποδοχή των γονιών σου (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύεις εσυ, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξέρω) σε οδηγεί να ψάχνεις την αποδοχή όλων αυτών που είναι γύρω σου ή συναναστρέφεσαι... Σε αυτούς περιλαμβάνω και όλους εμάς που "σχολιάζουμε" αυτά που γράφεις... Αυτό όμως είναι κάτι εκ των πραγμάτων αδύνατο... Δεν μπορεί να είμαστε αρεστοί σε όλους... "Σε όποιους αρέσουμε για τους άλλους δεν θαμπορέσουμε"... Και οι απόψεις όλων των ανθρώπων ταυτίζονταν με τις δικές σου ή με τις δικές μου ή με οποιουδήποτε άλλου τότε θα ήταν ένας πάρα πολύ βαρετός κόσμος... Άσε που και εσύ δεν θα μπορούσες να ξεχωρίσεις με αυτά που γράφεις, όπως τώρα, αφού όλοι θα έγραφαν τα ίδια πράγματα...
Όταν διαβάζουμε κάτι ξεκινάει μια διαδικασία σκέψης που θα καταλήξει στο αν αυτό που διαβάσαμε θα το αποδεχτούμε ή αν διαφωνούμε με αυτό... Και η διαφωνία γεννάει τον διάλογο...
Θα συμφωνήσω με την Vasvoe ότι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μια συνδιαλλαγή... Ενίοτε και επένδυση... Το έχω ακούσει... "Είχα επενδύσει στην σχέση μας"... Όταν αποφασίζεις να είσαι με έναν άνθρωπο, σε οποιαδήποτε βάση και αν είναι αυτό (φίλος, σύντροφος, συνεργάτης κλπ) το κάνεις επειδή συνειδητά ή ασυνείδητα έχεις αποφασίσει ότι κάτι έχεις να πάρεις από αυτούς... Πολλές φορές αυτό είναι συναισθήματα... Και θα τα "αγοράσεις" με τα δικά σου συναισθήματα ή με την σπατάλη του δικού σου χρόνου... Και κάποιες φορές θα πεις: "Το ΠΛΗΡΩΣΑ ακριβά"... Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι η ζωή μας...
Τέλος πάντα θα υπάρχουν αυτοί που πίσω από την ανωνυμία τους θα θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν με όποιο τρόπο θέλουν... Συνήθως είναι άνθρωποι με προβλήματα στις ζωές τους που ψάχνουν ένα τρόπο να εκφραστουν... Μεγαλώνοντας έμαθα ένα πράγμα: η ευγένεια δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι όπλο και μάλιστα απίστευτα δυνατο...
Είμαι σχετικά νέος στο blogging, μόλις από τον φετινο Ιούλιο, και ασχολήθηκα μετά την παρότρυνση ενός φίλου... Ψάχνοντας να δω τι γίνεται και να πάρω ιδέες γύρναγα από blog σε blog μέχρι που έπεσα πάνω στο δικό σου... Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και στο έχω ξαναγράψει αυτό... Φυσικά δεν σημαίνει αυτό ότι συμφωνώ και με όσα γράφεις... Αλίμονο! Όταν έχω χρόνο σου γράφω την γνώμη μου γιατί μου αρέσει να το κάνω... Και φυσικά ο σκοπός μου είναι να κερδίσω κάτι: Την χαρά ότι κάποιος διάβασε κάτι που έγραψα και μπήκε στην διαδικασία να το σκεφτεί άσχετα αν τελικά συμφώνησε ή διαφώνησε με αυτό...
Για το τέλος άφησα την πλέον κλισέ φράση: "Χειρότερο από το να σε κουτσομπολεύουν είναι να μην σε κουτσομπολεύουν"...
Συγνώμη για την πολυλογία μου...

Anonymous said...

Και πάρτε κι'αυτό να "θαυμάσετε" βαρβατίλα και βαρβαρίλα:

http://manosvardis.wordpress.com/2006/09/20/20092006a/

...έχει καταντήσει η μπλογκόσφαιρα να είναι στην ουσία 3 παρέες

ξεφτίλα.

aremare said...

Μήπως βρε Λίλι, παίρνεις τα πράματα πολύ σοβαρά;;
Μηπως τους δίνεις περισσοτερη σημασία απο οτι θα έπρεπε;
Ενταξει, εχουμε καταλάβει πως προκειται για μια γυναικα με πολύ παθος,με εντονα συναισθήματα, για οτι κι αν κάνει ή ζει,
αλλα μερικά πράματα, δεν αφήνεις να σε χαλάσουν, ειδικά στο χώρο του μπλοκ σου που θεωρητικά εισαι η κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Εκτονωση πρέπει να ειναι, και οχι
πηγή αγχους και δυστυχίας, γιαυτα εχουμε την καθημερινότητα.
Επανατοποθετήσου.
Και όσο για τους ανθρώπους που γνωρίζεις απο το χώρο αυτό...
ή εισαι πολύ αγαθιάρα ή πολύ καλοπροαιρετος ανθρωπος.Τι να πω;
Και γω ποτε δεν υπηρξα καχυποπτη,
αλλα μην ξεχνας οτι ο άλλος σε ξέρει αρκετα απο το μπλοκ και προσπαθει να σε κατακτήσει, να γινει αρεστή- ος, χρησιμοποιώντας,
τις γνωσεις του για σενα.
Ξέρω ή μαλλον φανταζομαι ποσο ασχημο ειναι για σενα να ανακαλυπτεις την ψευτιά, αλλα μπορει η προθεση να μην ειναι παντα κακή, και εδω θελει χαλαρότητα και απο τα δυο μέρη.
Ξεκουρασου λίγο....

Anonymous said...

Για να μην μπερδευόμαστε Αnonymous Νο3 εδώ. Ουδεμία σχέση με του προηγούμενους, ούτε και τους επόμενους.
Δεν ξέρω τι δείχνει ο δικός σου ο καθρέφτης αγαπητέ Anonymous Νο5 (εσύ που έβαλες το σχόλιο στις 2:43PM) αλλά ο δικός μου δεν δείχνει κανέναν ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ.
Να φταίει ο καθρέφτης; Μπορεί.
Ούτε και κανέναν μίζερο βλέπω ...
(Έναν δυσκοίλιο αντικρύζω ενίοτε, αλλά το πρόβλημα λύνεται με .. φρούτα :) )
Κοντολογίς, δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η γνώμη του καθενός για τον εαυτό του. Ας είναι ό,τι θέλει και ας τον θεωρεί ωσαύτως ό,τι νομίζει.
Με τις γενικεύσεις έχω πρόβλημα.
Αυτό κατέθεσα.

Και ειρήσθω εν παρόδω, όσο δεν θεωρώ εαυτόν ελληναρά, άλλο τόσο δεν θεωρώ ότι ανήκω σε φυλή κομπλεξικών.

Για να κάνω σαφή δε τη θέση μου σημειώνω και τούτο:

Η μιζέρια και ο .. φτωχοπιδενικός κομπλεξισμός (εισάγω και νέους όρους :) ) δεν είναι φυλετικά χαρακτηριστικά. Κοινωνικές συμπεριφορές είναι που έχουν τις ρίζες τους σε διάφορες αιτίες.

Αντί λοιπόν να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, ας βάλουμε λίγο "πλάτη" να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο και να δείτε που και ο απέναντι θα γίνει ...

Συγνώμη για την ανωνυμία.
Δεν ντρέπομαι γι αυτά που γράφω. Να αποφύγω την εκμετάλλευση της αναγνωσιμότητας τούτο του blog θέλω.
Μου φτάνουν οι δυο τρεις που επισκέπτονται το δικό μου.

Την Καλησπέρα μου και την Αγάπη μου στην οικοδέσποινα αλλά και σε όλες και όλους τους/τις άλλους/ες

Ο Ανώνυμος Νο 3 που τώρα δεν ξέρω τι ... νούμερο είμαι ...

Eleste said...

The modest Rose puts forth a thorn:
The humble Sheep, a threatning horn:
While the Lilly white, shall in Love delight,
Nor a thorn a threat stain her beauty bright.


Με αγάπη-Ελίνα.

Anonymous said...

Ανώνυμε νούμερε 3, είμαι ο ανώνυμος που έγραψε για την μιζέρια και τον φτωχομπιδενισμό του Έλληνα. Φαίνεσαι καλοπροαίρετος και δεν θέλω να σε κοντράρω, ωστόσο το αν οι κωλοσυμπεριφορές οφείλονται σε κοινωνικούς λόγους και αιτίες και όχι στο γονίδιο της ράτσας ποσώς με ενδιαφέρει. Ενδεχομένως αν παίρναμε τη φυλή και με κάποιο μαγικό τρόπο τη μεταφέραμε σε μια ανεπτυγμένη εξωβαλκανική χώρα με υποδομές και άλλο περιβάλλον τα κακά να εξαφανίζονταν.Ίσως. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι για τα συμπεράσματα μου δεν χρησιμοποιώ καθρέπτες. Παρατηρώ τα δεδομένα και τα συγκρίνω με αυτά που αποκομίζω από τις επισκέψεις μου σε άλλες χώρες. Και φυσικά δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα να εγκαταλείψει τον τόπο του,ωστόσο σε διαβεβαιώ πως εάν μπορούσα να απαρνηθώ τον κύκλο μου και επειδή ακριβώς έχω τη δυνατότητα,θα το είχα κάνει.

Για την ανωνυμία σου δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι. Είσαι "σωστός". To εμπεδώσαμε. Ωστόσο νησάφι πια με αυτή την "ανωνυμία". Γιατί όλοι πρέπει να υπογράφουν με ένα νικ? Kαι από πότε η "ανωνυμία" είναι MONO κακοπροαίρετη?

tolitsa said...

Επιτελους διαβασα το βιβλιο σου. Το ρουφηξα κυριολεκτικα μεσα σ'ενα αεροπλανο επιστρεφοντας απο Κυπρο. Ηταν σαν να εφαγα μια γροθια στο στομαχι. Τοση γενναιοτητα να κοιτας καταματα την ζωη.Και κυριως την δικη σου ζωη και οχι των διπλανων σου. Δεν νομιζω οτι μπορουν να το αντεξουν πολλοι. Τα τελευταια χρονια που προσπαθω να κανω κατι αντιστοιχο, ομολογω οτι το βρισκω εξαιρετικα επωδυνο. Διαβαζοντας τα σχολια των ημερων που ελειπα μου ηρθε στο μυαλο το post απο τοβιβλιο σου "Βλαχοχωριατες και αρχοντες". Το βρισκω εξαιρετικα επικαιρο. Και οσον αφορα ολους οσους διαφωνουν με τα σχολια σου, εχουν παντα την επιλογη να μην σε διαβαζουν. Αρα καποια δικια τους ιδιομορφη αναγκη ικανοποιουν μπαινοντας στο blog σου και ασκοντας κριτικη. Προτεινω αδιαφορια.

ΤΖΩΤΖΙΟΥ said...

Είμαι εγώ μυθομανής;;;!

ΥΓ Μπας και ελαφρύνουμε λίγο την κατάσταση.

Lili said...

τολιτσα, σημερα μαζι με σενα μουπε και ο Ζαχαριας μου(σουγκαρμποι) οτι συγκινηθηκε στο ποστ divorce, και μαι γνωστη μου οτι ξετρελλαθηκε με το ποστ στην εξοχη...
Ηταν η μερα του βιβλιου μου σημερα και ενιωσα απιστευτη ευχαριστηση που καποια κειμενα αγγιξανε τους αλλους σε σημειο να θελουν να μου το πουνε.'ναστε καλα που το μοιραστηκατε μαζι μου and satisfidied my insatiable curiosity.

:)

My first book

My first book
A funny Homebirth