Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Tuesday, October 17, 2006

χελπ

Πως κανω κοπιες απο μικρες κασσετες δημοσιογραφικου κασσετωφωνου; (ειτε στον υπολογιστη, σιντι η αλλες κασσετες)

3 comments:

Anonymous said...

Εύκολο, ξεκινάς κάνοντας μια πίπα σε κάποιον που ξέρει, και μετά του ζητάς να σου αντιγράψει τις κασέτες :Ρ



Για την περίπτωση που δε σου βρίσκεται κάποιος γνώστης εύκαιρος, θα χρειαστεί να κάνεις κάποια πράγματα μόνη σου. Για να συνδέσεις το κασετοφωνάκι στο πισί θα χρειαστείς ενα καλώδιο με διπλό καρφί (2,5mm mini jack), το βύσμα που έχουν τα ακουστικά του walkman, δηλαδη. Το καλώδιο αυτό κοστίζει 1-2 ευρω σε μαγαζί με ηλεκτρονικά εξαρτήματα, αλλα ισως να βρεις και σε μαγαζια υπολογιστων (πχ πλαισιο). Υποθέτω ότι το κασετοφωνάκι έχει θέση για ακουστικά. Βάζεις εκεί τη μια άκρη και την άλλη στον υπολογιστή, στη γαλάζια τρύπα (line in). Η τρυπα αυτη βρισκεται δίπλα σε αυτη που έχεις συνδέσει τα ηχειάκια του υπολογιστή.
Μετά κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιο με το ηχειάκι κάτω δεξιά (Ένταση). Πατάς "επιλογές", "ιδιότητες", επιλέγεις το "ηχογράφηση" και πατάς ΟΚ. Πλέον σου δείχνει τις συσκευές ηχογράφησης, και κανεις τικ κάτω απο τη "γραμμή εισόδου". Κλείνεις το παράθυρο και πας παρακάτ.
Πατάς έναρξη, και πας στα "Βοηθήματα", "Διασκέδαση" και ανοίγεις την "ηχογράφηση". Μια τελευταία ρύθμιση της ποιότητας του ήχου, πατάς "αρχείο", "ιδιότητες", "μετατροπή τώρα" και διαλέγεις την ποιότητα που θες. Για ομιλία 22.050Khz, 16bit, mono ειναι οκ(ισως και χαμηλότερες ρυθμισεις), αν ομως θες να αντιγραψεις τυχον τραγουδια πρεπει να πας στα 44.1Khz. Αυτά, σε γενικές γραμμές είναι τα βασικά. Πατάς να παίξει το κασετόφωνο και πατας την εγγραφη στο προγραμμα. Αν δε σε ενδιαφερει καθολου η ποιοτητα, μπορείς να δοκιμασεις να τα γραψεις με το μικροφωνο, οποτε ξεχνας καλωδια κλπ, εκει που ειχες τικαρει την γραμμη εισοδου πρεπει να τικαρεις το μικροφωνο, και μετα ισχυουν τα ιδια. Απο κει και περα μπορεις να επεξεργαστεις τον ηχο, να βγαλεις το φυσημα, να το μετατρεψεις σε mp3 κλπ. Για τα παραπανω μια καλη λυση ειναι το Nero wave editor που μπορει να το εχεις ηδη πακετο με το nero burning rom.

καλή τύχη, κι ενημέρωσε αν γλύτωσες τελικά την πίπα
κισιζ :)

Lili said...

Ειναι τηλεφωνικη συνομιλια και χρειζεται να επεξεργαστω λιγο τον ηχο γιατι ο αλλος ισα ισα που ακουγεται κατα καιρους...υποθερω να βγει ο θορυβος απο τα "κυματα" του κινητου ειναι δουλεια professional ε?


kri kri μου δεν περιμενα να σε βρω εδω, μεγαλη μου τιμη.
(οχι ρε πιπα δεν κανω που να χτυπιεσαι)

Anonymous said...

I 've been around a looong time. Ανεκδήλωτος ομως (δεν εχω blog και δεν μπορουσα να ποσταρω)


ενηγουεη, αφου θες να πειραξεις τον ηχο, πηγαινε κατευθειαν στο nero wave editor, εχει αρκετες επιλογες. should u need help, ask :)

My first book

My first book
A funny Homebirth