Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Friday, December 15, 2006

Δεκανικια

Καποια στιγμη ο καχυποπτος τυπακος που λεγαμε παρακατω, μου ειχε αναφερειτο βιβλιο men love bitches, ενας τιτλος αρκετα προσβλητικος για τους ιδιους και ω! ποια εκπληξης, μου το εφερε ο Νικ. Μετα το αυτοκολλητο για το ψυγειο "all men are bastards" και το καπελακι ηλιου που εγραφε "slut" αρχισα να αναρωτιεμαι αν προσπαθουσε να μου πει κατι...:P


Δεν το διαβασα ποτε, οπως και κατι αλλα κουφα που εχουν πεσει στα χερια μου και υπαρχουν στην βιβλιοθηκη μου με το σκεπτικο οτι "θα" τα διαβασω για να δω και την αλλη πλευρα.
Το ξεφυλλισα ομως.
Λογικα πραγματα ελεγε.
Μην μειωνετε τον εαυτο σας, ο αντρας θα σας δει μεσα απο τα δικα σας ματια.
Αυτο το ελεγε κει η De angelis, η ψυχολογος γκουρου που με ξενερωσε απο ερωτα τρελλο στα 20 και εχω απο τοτε ολα της τα βιβλια.
Μην παρατατε το προγραμμα σας την ζωη σας για κεινον.
Μια χαρα, και αυτο και λογικο.
Μην περιμενετε πανω απο ενα τηλεφωνο, δειξτε οτι δεν ειναι προτεραιοτητα.
Σωστο και αυτο, αν και πιο δυσκολο για τις ερωτευμενες, και πλεον μπηκαμε στο πως θα "δειξουμε".
Κατι που δεν ειναι αληθινο.

Πολυ σωστα λογικα και ωραια τα λεει το βιβλιαρακι, και φανταζομαι ειναι μεγαλο βοηθημα για την τυπισσα που τρωει κολλημα απο το δευτερο ραντεβου και ο τυπος ακομα σκεφτεται αν του αρεσει εκεινη περισσοτερο η η αδελφη της.

Πολλα αποσα εγραφε το βιβλιο,απο τους τιτλους καταλαβα, οτι αναφερονταν στην αδιαφορια, σαν βαση. Εστω και προσποιητη.
Γιατι-και πολυ σωστα- ο αλλος τρομαζει οταν του αφιερωνεις πολυ ενεργεια.
Μονο που αν εγω πχ, ειμαι συγκρατημενη οταν θελω να τον αγκαλιασω, αν πω οτι θελω να βγω εξω ενω ουσιαστικα θελω να τον δω και να βγαλουμε τα ματια μας, αν αγοραζω ποπκορν ειδικα για να φαει και να μην του φτιαξω ενα σαντουιτς, αν γενικα κανω ολα αυτα με συνειδητη προσπαθεια...δεν καταναλωνω πολυ περισσοτερη ενεργεια και σκεψη προς εκεινον;

Αυτο το διαστημα ειμαι με καποιον. (αντεεεε)
Μου αρεσει να δημιουργω εξτρα χρονο -εφοσον δεν δουλευω- να τον βλεπω. Προτιμω να κατσω στο κρεβατι μαζι του παρα να παω στο σουπερμαρκετ η να σιδερωσω τα ρουχα μου.
Θελω να του/μου πεταξει τα ματια εξω και θελω και να κοιμαμαι στην αγκαλια του κιας ειναι μονο και αβολο το κρεβατι.
Και θεωρω φοβερα αστειο να κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου να σπαταλησω ενεργεια να δειξω κατι διαφορετικο απο αυτο που ειμαι και νιωθω.


(ΒTW, Μωρο μου, απο τωρα και μπρος θα διαβαζεις μονο οτι ποστ ειναι με ροζ, I need my privacy, ενταξει;):P



"Αν βαρεθει;" με ρωταει η κολλητη μου απο Ροδο, αναφερομενη στα δικα της κυριως.
"Αν βαρεθεις εσυ;" της απανταω σκεπτομενη τα δικα μου.
Μπορει να βαρεθεις εναν αντρα που σε λουζει στα σ αγαπω, οπως μπορεις να βαρεθεις μια γυναικα που στο παιζει δυσκολη για να "κολλησεις", οπως μπορεις να βαρεθεις την αδιαφορια( και να περιμενεις) εναν αντρα, οπως και μπορει να βαρεθεις την αναλυση-συζητηση μιας γυναικας.
Big fucking deal. Οι τελειοι ανθρωποι υπαρχουν μονο στο σινεμα και στα μυθιστορηματα, και εδω μιλαμε παντα για το ξεκινημα μιας σχεσης, σιγα την απωλεια (οποιος παιζει και μεσα στην σχεση ειναι για μενα προβληματικος, σορυ)


Βεβαια, γυρω μας κυκλοφορουν ανθρωποι που θα σε παρουν 16 τηλεφωνα την ημερα ενω ξερουν οτι εχεις deadline η εξεταστικη. Αντρες που θα σε συνοδεψουν σπιτι σου στο πρωτο ραντεβου και μετα θα σου στειλουν 3 μνματα με ερωτησεις του τυπου, "τι εννοοουσες εκει?" η ακομα χειροτερα θα μουτρωσουν την επομενη φορα που θα σε δουν να μιλας με καποιον στο μπαρακι που συχναζετε. Υπαρχουν γυναικες που απο το πρωτο ραντεβου σκεφτονται αν θα τους πηγαινε το επιθετο σου, και που θελουν να εδραιωσουν ενα "εμεις" ακομα οταν καλα καλα δεν υπαρεχει το εγω και συ, για αρχη.
Φανταζομαι αυτα τα βιβλια ειναι χρησιμα για τους βιαστικους, υπερμετρα ρομαντικους, περιεργα μοναχικους ανθρωπους εκει εξω. Και χρησιμοποιω τον ορο γενναιοδωρα.
Αλλα αν κοιμασαι με εναν ανθρωπο, και σου αρεσει πολυ, τι πιο φυσικο απο το να του το πεις και να του το δειξεις και να απολαυσετε ο ενας τον αλλον;

Ο φοβος.
Μη με βαρεθει, μην με παρει για ευκολη, μην μην μην
Σιγα.
Ποσο ελεγχο εχεις νομιζεις πανω στην κατασταση και πανω στον αλλον?
Ποσο χειριστικος μπορει να γινει καποιος για να κρατησει το ενδιαφερον του αλλου και ποσο θα σε ενδιεφερε ενα τετοιο ατομο στην τελικη; Γιατι αργα η γρηγορα, φαινεται.

Δεν εχεις τον ελεγχο πανω στον αλλον.
Μπορει να σου τραβηξει τα μαλλια απο το μετωπο και να λες"τι γλυκος, με νοιαζεται"
και κεινος να εχει σκεφτει
"επιτελους ξεκολλησε η μυξα απο το δαχτυλο μου"




Ελεγχο εχεις μονο στο αν θα μεινεις η θα φυγεις σε μια κατασταση που δε σε γεμιζει.
Ελεγχο εχεις στο να επιλεξεις αν θα συζητησεις μετα απο ενα προβλημα, η αν θα αρνηθεις να σηκωσεις και το τηλεφωνο. με οποιες συνεπειες εχει η καθε πραξη.
Ελεγχο εχεις στο αν θα κοιμηθεις μαζι του απο το πρωτο βραδυ η το 15ο (προτιμω το 15ο, οχι για να μην σε παρει για ευκολη, αλλα γιατι ειναι υπεροχο-οντως- να χανεις τον ελεγχο, αλλα αφου εχουν τηρηθει καποια στανταρτς σου. Εγω ας πουμε, μου πηρε 3 βραδυα για να δω οτι δεν ηταν πεφτουλας με την εννοια που εχω στο μυαλο μου, οπως και 2-3 αλλα πραγματακια που ηταν σημαντικα για μενα)
Ελεγχο εχεις στον εαυτο σου.
Ετσι ωστε στο τελος της ημερας να μην νιωθεις ασχημα και να λες" μαλακια εκανα"


Οχι "μαλακια εκανα και θα τον πειραξει/ξενερωσει κλπ"
Αλλα, "μαλακια εκανα και εχασα την αξιοπρεπεια μου στα δικα μου ματια"
Focusing on your feelings
(Με γνωμονα αυτα δεν μιλαμε; αν μιλαμε για του αλλλου και αυτος ειναι ο στοχος πιασε το βιβλιο.Χωρις δευτερη σκεψη)


Γιατι 99%, ο γκομενος αυτος θα εξαφανιστει η θα τον εξαφανισεις απο την ζωη σου αυριο, τον εαυτο σου τον εχεις για παρεα ολη σου την ζωη, να σου πρηζει τα ουμπαλα, να σε υπονομευει ποσο χαζα σκεφτηκες, και να σε ραινει λουλουδια καθε φορα που θα τον φροντισεις σωστα.








Αν φυσικα ο γκομενος ειναι "παιχτης" και ψευτης και θες ακομα να κανεις κατι μαζι του(αβυσσος η ψυχη του καθε ανθρωπου και τι αναγκες καλυπτει-ειτε αυτες τις ειχες ηδη , ειτε σου δημιουργηθηκαν), τοτε εννοειται οτι αυτα τα βιβλια χρειαζονται και με το παραπανω.
Αλλα τι ξερω εγω;



Δεν με θεωρω "κουτση" και τελικα μπορει να ειμαι σε πληρη πτηση. (Τωρα θα κανω μια σταση στο δεξι συννεφο, κουραστηκα)

4 comments:

gsatelite said...

Kαλημερα , αλλο ενα απολαυστικο κειμενο...
Να ερωτευσαι συχνα , κανει καλο στον ειρμο των σκεψεων σου..:-))

Καλημερες...

. said...

ακούγεται τετριμμένο, αλλά θεωρώ καλύτερο να κάνεις ό,τι κάνεις έντονα, παρα να κρατιέσαι συνεχώς, κυριως αναφορικά με τον έρωτα.

κι αμα είναι να τελειώσει, τι νόημα έχει να τελειώσει σε 2 χρονια, ας τελειώσει σε 3 μήνες, αλλά με έντονες στιγμές.

δώστα όλα =Ρ

Lili said...

Μαριλινα δεν μιλουσα εχοντας στο μυαλο μου καποιο συγκεκριμενο συναισθημα, ισως πιο πολυ τον ποθο.

και οι συνθηκες εχουν μεγαλη σημασια


Αν μιλαμε για μια σχεση που εχει προοπτικη να κρατησει χρονια, σαφεστατα και προτιμω να γνωριστω πολυ καλα με τον αλλον, να βαζω κουτσουρο κουτσουρο την φωτια.
να χτισω, να επενδυσω.
οταν ομως εκ των πραγματων η ημερομηνια ληξης ειναι ορατοτατη, ε ας λαμπαδιασει η εφημεριδα κιας ειναι για πολυ λιγοτερο.


Ομως ακομα και τοτε θελω να υπαρχει μια βαση, για φιλια μετα,η για πολιτισμενους χωρισμους.
για να μιλησω σε πιο προσωπικο επιπεδο.

. said...

μετά από μια ψυχοφθόρα και τελέιως αποτυχημένη προσπάθεια για πολιτισμένο χωρισμό κ φιλιά μετά από χωρισμό, κατέληξα να προτιμώ ταχεία ανάφλεξη και ό,τι γίνει έγινε. =)

My first book

My first book
A funny Homebirth