Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Sunday, February 25, 2007

Κατα βαθος, μ 'αγαπαει.

Ε και;

Ακομα κιαν αυτο ειναι αληθεια, που ειναι το οφελος εαν για δικους του λογους δεν θελει να το δει/παραδεχτει η απλα δεν θελει να σ'αγαπαει?
Ποιος ο λογος να προσπαθεις για μια σχεση που καταπολεμιεται επο εναν απο τους ενδιαφεροντες;


Αυτο το λεω σαν arguement, γιατι η εμπειρια μου και η σοφια μου και η ιστορια εχει δειξει, οτι οποτε ειπα για καποιον "καταβαθος μ΄αγαπαει αλλα δεν το ξερει/φοβαται/δεν μου το δειχνει", αποδειχτηκε οτι κοροιδευα τον εαυτο μου, οτι την δικη μου αγαπη εβλεπα στα δικα του ματια, οτι απλως επιβραδυνα εναν αργο συναισθηματικο θανατο.

Οταν καποιος σ'αγαπαει, ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
Κανει μπαμ.
Δεν χρειαζεται εσυ να του το βγαλεις, να κανεις υπομονη, να ψαξεις για ενδειξεις, να τον κανεις να ζηλεψει, να φυγεις, να αναλυεις και να δικαιολογεις... δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα.
Γιατι οταν καποιος αγαπαει, νιωθει τοσο ευτυχισμενος που ξεχειλιζει, ακομα και αν ειναι φοβισμενος, ακομα και αν την εχει πατησει, ακομα και αν ελεγχει τον αυθορμητισμο του.
Μεθαει απο σενα, την σχεση, και αφηνεται.

Ολοι λατρευουμε την συναισθηση του ερωτα.
Ολοι μπερδευουμε καποια στιγμη τον ερωτα, τον ποθο, την καψουρα, το πεισμα, την αγαπη.
Ο ποθος και ο ερωτας φαινονται.
Το ενδιαφερον και η αγπαη το ιδιο.

Οταν ερωτευεσαι ειναι οτι πιο υπεροχο μπορει να σου τυχει. Σε ανυψωνει, σου δινει αυτοπεποιθηση, σε 'φτιαχνει".
Οταν αγαπας και αγαπιεσαι, ειναι απο τα πιο σπανια δωρα που μπορει να σου δωσει η ζωη...ενα απο αυτα που δεν μπορει να σου τα παρει πισω ποτε πια.

Παντα ειχα ολες τις απαντησεις οσον αφορα τα ερωτικα και συναισθηματικα μου.
Φανταζομαι για ολα υπαρχει μια πρωτη φορα.


Περπατω στα τυφλα και παλα ακολουθω τον "μιτο" που ειχα πεταξει σε παλιοτερες στιγμες, ακολουθω βηματα αποφευγοντας λακκουβες του παρελθοντος σε μη χαρτο γραφημενο χαρτη.

Θυμαμαι τα λιγα ψηγματα και αληθειες που εμαθα ως τωρα.
Και ενα απο αυτα ειναι οτι οι γυναικες κανουν πολυ συχνα το λαθος να μην ακουν αυτα που ακουν και να μην βλεπουν αυτα που βλεπουν ερμηνευοντας τα αλλιως.
"α, δεν ειναι οτι δε με θελει, απλα οντως η μαμα του ειχε συναχι"
"α ,δεν ειναι οτι δε μ'αγαπαει, απλα εγω τον φοβιζω"
"α, δεν ειναι οτι δεν ενδιαφερεται, απλα ειναι πολυ εγωιστης και παιζει παιχνιδια."

Get over yourself, οποια και αν εισαι αν σκεφτεσαι ετσι.
Δεν ειναι δικη σου ευθυνη να τον βγαλεις απο το καβουκι του, δεν ειναι σωστο να δεχεσαι τιποτα λιγοτερο απο αυτα που χρειαζεσαι επειδη αυτος ειναι "εγωιστης", δεν ειναι λογικο να χτυπας πισω απο μια κλειστη πορτα.
Αν δεν παιρνεις αυτα που θα επρεπε να παρεις, πολυ απλα, δεν σε αγαπαει.

Δεξου το η φυγε.
Αλλα σταματα να του τα πρηζεις-ακομα και αν σου εχει πει ψεμματα, κανεις δεν σου χρωσταει την αληθεια-και σταματα να εμπλεκεσαι σε τετοιες καταστασεις. Ειναι ωραιο να σε αγαπανε χωρις προσπαθεια, χωρις ζορι και να σε αποδεχονται.
Το ξερω , γιατι το ενιωσα.
Για λιγο.
Και αυτο θελω.
Πανω απ ολα.

9 comments:

gsatelite said...

Η αγαπη-και η αληθεια-ειναι παντα εκει και περιμενει,στεκει και μονη της,δεν χρειαζεται πατεριτσες,παρωπιδες,βοηθηματα....
Σε εμας μενει απλα να την δουμε,να την νοιωσουμε ,να ζησουμε μαζι της..
Love's like hot chocolate...smells around and heats your body...sweet..
Καλημερες..:-)

. said...

ή αυτό που έλεγε κι ένα χαζοχαρούμενο τραογουδάκι, αλλά η φράση του για μένα σημαίνει πολλά "πόσο μ αρέσει ο ΤΡΟΠΟΣ που μ αγαπάς"...

AmAndArInI said...

h alitheia ponaei

STATLER-WALDORF said...

Οι άνθρωποι λόγο της διαφορετικότητας τους έχουν την κακία συνήθεια να ιεραρχούν διαφορετικά την λέξη αγάπη από την λέξη ερωτάς , από την λέξη ενθουσιασμός , αν δεν καταλάβεις πως σε ιεραρχεί ο άλλος γι’αυτόν έχεις χάσει το παιχνίδι δυστυχώς…! Πιστεύω πάντως πως κάποιος άνθρωπος μπορεί να νιώθει χωρίς να δείχνει , αρκεί να έχεις εσύ την υπομονή να το ψάξεις…

Lili said...

και τι ειμαι εγω φιλανθρωπικο ιδρυμα;




Ακου να ψαξω....:D






να στο πω αλλιως
Μεταφορικο παραδειγμα.
κανουμε ερωτα
καθομαι σαν αγγουρι, σαν νεκρη
Νιωθω, αλλα δεν δειχνω
Γουσταρεις;
Εγω οχι.
Θα πηγαινα αλλου,καπου χωρις συμπλεγματα, χωρις προσδοκιες οτι ο αλλος(εγω) θα κανει ολη την δουλεια και θα χτυπιεται μονος του, μπροστα σε εναν θεατη.
Life is short.

Man on the moon said...

αν οντως σε ενδιαφερει ο/η αλλος/η καθεσαι και ψαχνεις γιατι ειναι σαν αγγουρι... αν σε αφηνει παντελως αδιαφορο/η και ειναι ενα απλο κρεββατι (που πηγε χαλια) τοτε προχωρας...

στα υπολοιπα που εγραψες με καλυψες, αν και δεν θα το διαχωριζα σε ανδρα/γυναικα... θεωρω οτι και τα 2 φυλα περνουν τις ιδιες ανασφαλειες, κομπλεξ, συναισθηματισμους, κλπ. δεν ειμαστε τοσο διαφορετικοι.

Lili said...

προς τι η διευκρινηση για τα 2 φυλα;
αν ειναι επειδη απευθυνθηκα στις γυναικες απο ενα σημειο και μετα ειναι γιατι συνηθως, στην χωρα αυτη, το λαθος αυτο το κανουν πιο συχνα εκεινες παρα οι αντρες για πολλους ψυχολογικους, κοινψωνικους και ανθρωπολογικους παραγοντες που δεν θα αναλυσω εδω.



τελος το να ψαξεις γιατι ο αλλος ειναι σαν γγουρι ειναι επικινδυνο απο την αποψη οτι χανεις καποια στιγμη τα ορια, η λογικη σου δεν λειτουργει και πολυ οταν εισαι ερωτευμενεος και bottom line, αν το σκεφτεις, κακως αναλαμβανεις την ευθυνη του αλλου.



το εκανα για πολλα χρονια και το κανω ακομα σε μικροτερο βαθμο ευτυχως, ευελπιστω στο μελλον να μην χρειαστει να το κανω.

seagull said...

Πες τα γλυκιά μου! Για ακόμη μια φορά με κάλυψες... Το μόνο που μένει είναι να δούμε γιατί το κάνουμε (κι εγώ πρώτη πρώτη) αυτό στον εαυτό μας! Είναι ο έρωτας που μας εμποδίζει να δούμε καθαρά; Είναι ο φόβος ότι "αυτή τη φορά είναι το σωστό, δεν μπορεί πάλι να έχω κάνει λάθος"; Είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση και λανθσμένος τρόπος τόνωσής της;
Σε λίγο καιρό ίσως να έχω απάντηση, προς το παρόν είναι πολύ πρόσφατο το απότομο ξύπνημα από το όνειρο...
Bisous, καλημέρες και καλή εβδομάδα να 'χουμε...

Lili said...

Αν καθε φορα που η αμαμ σου με το "σαγαπω" σου εριχνε και μια τσιμπια, ποσο πας στοιχημα οτι θα σε τραβαγανε τυποι που θα αναπαρηστουσαν καποιο ειδους σωματικου πονου;
Παμε εκει που αναγνωριζουμε το "σπιτι", οτι πιο οικειο, η/και προσπαθουμε να κανουμε τους αλλους να μας αγαπησουν εκει που δεν μας αγαπησανε.

My first book

My first book
A funny Homebirth