Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Thursday, May 31, 2007

Περναω κριση

ειδα χτες την εκπομπη του Ευαγγελατου και μεσα σε ολα, τα εβαζε και με εναν νηστησιολογο που τυχαινει να γνωριζω προσωπικα.
Ο οποιος ειναι τοσο μη κερδοσκοπος που αν δεν εχεις λεφτα, δεν σου παιρνει. Ο οποιος ειναι με την αγια γραφη στο χερι συνεχεια(κατι που εμενα με ενοχλει η τοση πιστη, αλλα ευτυχως δεν την επιβαλλει) ο οποιος ειναι η προσωποποιηση της ηρεμιας, ο οποιος δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ, αλλα θα σε δεχτει ακομα και στις 12 την νυχτα αν χρειαζεται.
Ο οποιος ειναι πολυ σεβαστος απο μας που ξερουμε και 2-3 πραγματακια.

Μου ρθε να ξερασω.
ηταν ετσι φτιαγμενο που μου ρχοταν να παρω τηλεφωνο.
Ομως δεν θελησα να μπλεξω.
Ζουμε σε μια εποχη χειροτερη αυτης της ρωμαικης αυτοκρατοριας, ηδη οι τηλεοπτικες αρενες αρχισανε (ειχα γραψει πριν καιρο εδω οτι θα καταληξουμε να ψηφιζουμε ποιος καταδικασμενος σε θανατο θα παιρνει χαρη, και θα κερδιζει αυτος που ξερει να ελισσεται, να κερδιζει, να κρυβει την ανθρωπινη φυση του) και εχει σημασια πως φαινεται κατι. τιποτ αλλο.

Και οσο πιο πολυ λειτουργει αυτη η νορμα, τοσο πιο πολλα κενα θα εχουμε σαν ανθρωποι και τοσο πιο πολυ θα πρεπει να επιστρατευσουμε τροπους να τα καλυψουμε....



Χτες ηταν μια δυσκολη μερα για μενα. Κλονιστηκα σε πολλα μετα το σχολειο. Αναρωτηθηκα αν εχει σημασια οτι πιστευω οτι εχω δικιο, οταν οπου και να γυρισω βρισκω αντισταση, ειρωνια,...δεν μπορει να συμβαινουν μονο σε μενα.
και αν συμβαινουν μονο σε μενα, μηπως τελικα κανω εγω κατι λαθος;

Η μικρη ζητησε παιδοτοπο, ποναγε το στομαχι μου και ημουν ταραγμενη ακομα αλλα την πηγα. κατα τις 6 μιση την φωναξα να φυγουμε.
"πρπει να κανουμε νανι"
Η κοπελλα (δεν ξερω τι τιτλους εχουνε, βρεφονηπιαγωγοι;) σηκωσε το φρυδι. Την περιμενα στην γωνια.
"Τι ωρα θα παει για υπνο?"
"εφταμιση"
Η εκφραση της ελεγε πολλα, και δεν κρατηθηκε
" απο τοσο νωρις?"

Ναι , τοσο νωρις γιατι απο τις 8 και μετα αρχιζει ο βιολογικος κυκλος του παιδιου και παραγει ουσιες και οτι σκατα δεν ξερω οτι παραγει, και τελος παντων ποια εισαι εσυ με την οποια θα συζητησω το τι κανω σπιτι μου και γιατι;

Αν αυτου χωρις ιχνος χαμογελου και με φανερα κουρασμενη οψη απαντησα:" αφου ξυπναει στις 6"
και το θεμα, εληξε εκει.
Μεσω του παιδιου, εχω βρεθει σε θεση να ακουω τον καθε μαλακα και ενω δεν βλεπω το παιδι μου αιτια, βλεπω την αναγκη του καθενα να ανακατευτει, βλεπω την αναγκη να επιβαλλει αυτο που θεωρει σωστο.Τον χλευασμο και την προσωπικη προσβολη σαν επιχειρημα, σαν μεσω να μειωσεις τον "αντιπαλο" στα ματια σου και των αλλων, αντι να επικεντρωθεις στο ζητημα.
Τα debate φερνουν λυσεις.
Aυτο που γινεται εδω ειναι λασπολογια, και κολλημα σ αυτο που εμαθε καποιος με πληρη απωλεια ανοιγματος μυαλου.
δεν ξερω αν φταιει η επαρση του σπουδαγμενου παιδιου απο αγγραματους γονεις (ειμαι επιστημονας) που δημιουργει κομπλεξ ανωτερωτητας/κατωτεροτητας, δεν ξερω αν φταιει το εκπαιδευτικο συστημα που φανατιζει με τα θρησκευτικα και μαθαινει στα παιδια οτι επιτρεπεται να ανακαταυεσαι παντου "οταν εχεις την αληθεια", αλλα ειλικρινα μπουχτισα.
Χτες μολις ξανανοιξα το μπλογκ εναλλακτικη ζωη με την πεποιθηση οτι επιτελους ο κοσμος εμαθε εστω και λιγο, να αποδεχεται την επιλογη του διπλα να ακολουθησει διαφορετικο μονοπατι.
Σημερα θα ψαξω για την νηστεια. Και θα παραθεσω οσα ηδη ξερω με επιστημονικες μελετες και αρθρα και πηγες, γιατι το να εισαγεις στο πλατυ κοινο κατι καλο σαν κατι κακο, ειναι κατι που με λυπει.
Γιατι δεν γινονται ολες αυτες οι ερευνες για τα φαρμακα, πως παραγονται, τι ακριβως κανουν, τι γιατρευουν (τα συμπτωματα η την νοσο) και ποσες φαρμακοβιομηχανιες ειναι συνδεδεμενες στενα με ιατρικες σχολες.
Και αλλιμονο αν τολμησεις να πεις τι συμβαινει, η να ζησεις εναλλακτικα, θα πληρωσεις για ολες τις φοβιες του κοσμου μαζεμενες.

Η Ελλαδα εχει γινει πολυ επικινδυνο μερος να ζει κανεις

7 comments:

Λύσιππος said...

"Η Ελλαδα εχει γινει πολυ επικινδυνο μερος να ζει κανεις"

Τρομακτική η αλήθεια που ξεστόμισες. Να προσέχεις & να μην υποχωρείς στα πιστεύω σου.

fevis said...

Καλημέρα... Είναι πολύ όμορφο το καινούριο στυλ του blog σου όμως μήπως θα μπορούσες να σκουρίνεις λίγο τα γράμματα.. Είναι πολύ δύσκολο να τα διαβάζεις πάνω στο λευό φόντο ή έστω, εγώ έχω αρχίσει να μην βλέπω πια καλά...

maria said...

einai megali maxi na zeis anamesa se 2 diaforetikes koultoures.
Rwta me ki emena ti zw...
einai wres pou tha gremiza to spiti mono kai mono gia n akousw ta touvla na peftoun ena ena...

daf said...

"Και αλλιμονο αν τολμησεις να πεις τι συμβαινει, η να ζησεις εναλλακτικα, θα πληρωσεις για ολες τις φοβιες του κοσμου μαζεμενες." .. Ακριβώς αυτό. Αλλίμονο αν έχεις μια εναλλακτική άποψη για τη διατροφή, τον τοκετό, τη διασκέδαση, το τι είναι ουσιώδες, την ενημέρωση κτλ γιατί τότε θα πέσουν όλοι πάνω σου να σε φάνε που ξεστράτισες απ' το κοπάδι και δεν ακολουθείς τα υπόλοιπα γίδια..

Lili said...

Νομιζω οτι ολοι μας, κραταμε στο χερι μας μια μπαλιτσα, φτιαγμενη απο αυτο που ξερουμε.
Απο την μαμα το σπιτι το σχολειο, την σχολη που σπουδασαμε και πιστευουμε σ αυτο γιατι αλλιως δεν θα μπορουσαμε να λειτουργησουμε.
δεν ευπαρχει κοπαδι, δεν υπαρχει μια αληθεια. Υπαρχει ταυτιση και ομαδοποιηση οταν βρισκουμε καποιον με περιπου τα ιδια χρωματα που εχουν οι μπαλιτσες μας.
και αν καποιος εχει ενα διαφορετικο χρωμα, θα προσπαθησουμε να τον βοηθησουμε να παρει την σωστη μπαλιτσα, η θα τα βαλουμε μαζι του, παντως κατι θα κανουμε.

Οσοι ειναι ανθρωποι εξελιγμενοι, βλεπουν ολα τα διαφορετικα χρωματα μπαλιτσας που υπαρχουν, και κρατανε παραυτα την μπαλιτσα του, η την διαφοροποιουν γιατι...it worκs for them.

Εγω βλεπω την θαλασσα απο μπαλιτσες και τρομαζω με την επιθετικοτητα οσων εχουν διαφορετικη.
και καπου...ας μου επιτραπει...χανω την μπαλα.

eleni said...

Na rotiso? Giati na blepeis tin ekpompi tou Evaggelatou? Den einai idi ola polu xalia ? Xreiazesai kai ton Evaggelato apo epano?
Sto proigoumeno, roto an prepei na allakseis sxoleio... Kan'to genikotero: mipos irthe i ora na metanasteuseis? Sto grafei, kapoia pou tin kopanise idi apo tin treloxora. Skepsou to. Se teleutaia analusi, ti to toso katpliktiko sou etuxe oso eisai ekei? Afou ola pane kata diaolou. Einai kako to karma sto ellada :)

Lili said...

απαντησα και πριν για το σχολειο, θα απαντησω και εδω. Δεν ειναι δικο μου τοσ σχολειο, το παιδι μου ειναι ευτυχισμενο εκει.
Εγω και η κορη μου δεν ειμαστε το ιδιο ατομο.


και επειδη δεν ειμαστε το ιδιο ατομο, να υπενθυμισω οτι αγαπαει πολυ τον μπαμπα της, μια σχεση που βοηθησα να διαφυλαχτει, και ειναι αδικο για το παιδι μοθυ να στερηθει τα κοντινα του προσωπα, οποτε δεν το συζητω.

Αλλωστε, ειμαι πλεον 37 εχω μαθει αλλιως, εχω καποιες συνηθειες, δεν ξερω πια κανεναν στο εξωτερικο, δεν θα μπορουσα να ξεκινησω παλι απο την αρχη και με ενα μικρο παιδι.


Πρπει απλα να αναπτυξω αμυνες και να φτιαξω εναν κυκλο στηριξης.
Η φυγη δεν ειναι λυση για μενα, ισα ισα εχω αναγκη να εχω ριζες καπου.

My first book

My first book
A funny Homebirth