Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Friday, August 24, 2007

Αντε να χαμογελασουμε και λιγο

Ζω σε μια δημοκρατικη ιση χωρα, εχω το δικαιωμα να εχω οσους εραστες εχουν οι αντρες, αρκει να μην το λεω.
Ζω σε μια δημοκρατικη ιση χωρα, εχω το δικαιωμα να το λεω αλλα κινδυνευω να με πουνε πουτανα η να φαω και ξυλο, η και να με βιασουνε.
Ζω σε μια δημοκρατικη ιση χωρα, εχω το δικαιωμα να το καταγγειλω, αρκει να αντεξω τις ερωτησεις τυπου τι φοραγες.
Ζω σε μια δημοκρατικη ιση χωρα, εχω το δικαιωμα να παω δικαστικως, αν ο θυτης δεν ειναι αξιωματικος καπου η γιος καποιου, η καποιος.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα, μπορω να κανω παρω διατροφη απο τον συζυγο μου για το παιδι, γυρω στα 180 ευρω.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρια, μπορω να απευθυνθω σε οργανισμους για βοηθεια, αρκει να αντεξω την αγενεια, το χαρτομανι, και το ποσο.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα, οπου οτι και να δηλωσω στο εισοδημα μου, η εφορια ξεκινα με την πεποιθηση οτι δεν θα πω αληθεια και με χρεωνει αλλα ντ αλλων.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα, οπου μπορω να μην ψηφισω αν θελω, αλλα θα δεχτω κυρωσεις.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα η οποια θεωρει εαυτον απογονο των θεων και μπορουμε να κλεβουμε τους τουριστες, να εκμεταλλευομαστε τους μεταναστες και να κουτσομπολευουμε τον γειτονα, γιατι εχουμε αποψη και μορφωση κληρονομικη...μην πω και γονιδιακη.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα, οπου μπορω να δουλεψω, οχι ομως οσο θελω, ουτε με ορεξη, αφου οι μισθοι και τα ωραρια ειναι γελοια σε σχεση με τα εξοδα.
Ζω σε μια δημοκρατικη και ιση χωρα, οπου αναγνωριζεται και το ταλεντο και η αξια του να εχεις κανει την σωστη γνωριμια.
Ζω σε μια δημοκρατικη, ιση χωρα οπου ειμαι ελευθερη να διαλεξω ποια τηλεφωνια θα με κατακλεψει, ειμαι ελευθερη να επιλεξω ποια τηλεοραση θα δω, ασχετα αν πληρωνω την ερτ, και να μαντεψω ποια τραπεζα δεν θα αλλαξει τα επιτοκια overnight.
Ζω σε μια ιση δημοκρατικη χωρα, οπου ολοι ειναι ελευθεροι να πουνε ψεμματα και ετι δεν χρειαζεται να κουραζομαι και να ξεδιαλυνω ποιος ειναι ο σωστος η οχι.
Ζω σε μια δημοκρατικη χωρα οπου οι αυριανοι πολιτες γαλουχουνται απο την προηγουμενη γενια, για να ειμαστε ακομα πιο παραγωγικοι.
Ζω σε μια χωρα που εχει ηλιο θαλασσα, αλλα οπου η ψυχη σου ουσιαστικα δεν κανει ποτε διακοπες, οπου στα γεραματα σου δεν θα κατσεις να απολαυσεις τους κοπους σου, να ταξιδεψεις, να ζησεις οπως αλλοι στην Ευρωπη.
Ζω σε μια χωρα οπου οι φιλοι ειναι σπανιο αγαθο, οι γαμοι μια μοδα, η παραδοση και η θρησκεια ενα ταμπου, το καλαμι απαραιτητο αξεσουαρ, και η απατη τροπος ζωης.
Ζω σε μια χωρα που βριθει απο ναρκωτικα, εγκληματικοτητα.


Αλλα απο μπουζουκια, συγγραφεις και ξανθες παρουσιαστριες, καλα παμε
vive le greek souvlaki!
(α, sorry, τελικα αυτο ειναι τουρκικο)

10 comments:

fevis said...

Και γιατί δεν πας να μείνεις αλλού?

Goldbird said...

Τι?!...Το "σουβλάκι" είναι τούρκικο?!?!...Τότε, θα τρώω ΜΟΝΟ γιαουρτλού,κεμπάπ ή ιμάμ μπαïλντί, από 'δω και πέρα!!

gerasimos said...

Μια λεπτομέρεια: μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 δεν υφίστασαι ποινικές κυρώσεις αν δεν ψηφίσεις.

everydaygeorgia said...

1) Ζεις σε μία χώρα όπου ο νόμος περί επιβολής κυρώσεων σε αυτούς που δεν ψήφισαν έχει περιέλθει σε αδράνεια εδώ και 20 χρόνια. Ή μήπως σου επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο/ποινή, εσένα, μία στα έντεκα εκατομύρια;
2) Ζεις σε μία χώρα όπου όλοι είναι ελεύθεροι να πούν ψέματα, όπως είναι ελεύθεροι να πουν και την αλήθεια. Κι εσύ είσαι ελεύθερη να χρησιμοποιήσεις το IQ σου για να καταλάβεις τι διαφορά.
3) Ζεις σε μία χώρα όπου, όπως σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου, ανεξαρτήτως καθεστώτος, η κάθε γενιά γαλουχείται από την προηγούμενη, προκειμένου και εκείνη, με τη σειρά της να γαλουχήσει την επόμενη. βασικός κανόνας της βιολογίας.
4) Ζεις σε μία χώρα όπου το πότε θα κάνει διακοπές η ψυχή σου είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα, και όχι πολιτειακής οργάνωσης.

Ζεις σε μία χώρα που σου αναγνωρίζει ως συνταγματικό σου δικαίωμα αλογόκριτη και ελεύθερη να εκφράζεις τις απόψεις σου, ακόμα κι αν στρέφονται βάναυσα εναντίον της, ακόμα και αν το κάνεις κατακραουργώντας στοιχειώδεις κανόνες γραμματικής, συντακτικού και ορθολογικής σκέψης.

Μήπως θα προτιμούσες να είσαι μπλόγκερ στην Κίνα;

kruemelmonster_schreibt said...

pragmatika re kopelia, afou se xalaei toso, ti to pineis? Giati den feugeis? H mipos goustareis na griniazeis kai na eisai mizeri? Giati allo pragma sto blog sou den eida...

Lili said...

Επισης σ' αυτην την ελέυθερη δημοκρατική χώρα, δεν μπορείς να εκφέρεις τι σε ένοχλει, τι σε πειράζει, τι σε πονάει, τι δεν γουστάρεις, χωρίς να ακούσεις προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες και κακιουλες.
Χρειάζεται άμεση μετάγγιση χιούμορ, και μια στάση λιγοτερο κομπλεξική, ...για να αλλάξει κάτι.
:)
Χαλαρώστε παιδια, δεν σας ειπα καμπούρηδες, και αν σας χαλάει το μπλογκ-η εγω- απλά μην το διαβάζετε.


Δεν θελει και πολυ iq αυτο, ουτε να εχεις παει ελληνικό σχολειο για να το καταλαβεις :)

Angelo said...

"Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, και την αναρχία ως ευδαιμονία." -Σωκράτης

gerasimos said...

Δεν ξέρω και δεν με αφορά για τα άλλα σχόλια, αλλά το δικό μου ήταν σε πολύ φιλική διάθεση και ελπίζω να μη με συμπεριλαμβάνεις στους 'καμπούρηδες'. Γενικά καλό είναι να μην έχουμε τη νοοτροπία 'είσαι ή μαζί μου 100% ή με τους άλλους, οπότε χαλάρωσε' που έχει επίσης καταδυναστεύσει αυτό τον τόπο...;-)

BTW, δε με χαλάει καθόλου το blog σου: απολαμβάνω να σε διαβάζω, απλά κάποιες φορές πιστεύω ότι αδικείς τον εαυτό σου...περισσότερο απ'όσο πιστεύεις ότι σε αδικούν πχ τα σχόλια που δέχεσαι. Σκέψου το, το γράφω εντελώς καλοπροαίρετα.

diastimata said...

Καλησπέρα Λίλη.
Εδώ είμαι.
Έλειπα διακοπές, με το ζόρι μπήκα κάποια στιγμή, είχα μείνει στα της Teledome.
Διάβασα και τα άλλα.
Σου στέλνω ένα χαμόγελο.
Κι όσο για τους προηγούμενους σχολιογράφους, γράφ(τ)ους.

everydaygeorgia said...

ωχ, συγγνώμη, αυτό το ποστ το πήγαινες ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ;

Φοβερά περιέργο το ότι μου ξέφυγε. Το φλέγμα και το τρελό χιουμοράκι είναι πραγματικά εμφανή!

My first book

My first book
A funny Homebirth