Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Thursday, May 11, 2006

H ζωη μετα θανατον

Πριν γεννηθουμε, αποφασιζουμε σε ποιους γονεις θα παμε. Αδερφια θυμουνται διαλογο "πρωτα θα παω εγω και μετα εσυ". Συνηθως οι επιλογες μας γινονται βαση του τι εχουμε να μαθουμε, για την προσωπικα μας εξελιξη προς τον Θεο, βαση του ποσο καλο μπορουμε να κανουμε στο κοινωνικο συνολο, και βαση των σχεσεων που διαμορφωθηκανε μεταξυ μας σε μια αλλη ζωη.
Παραδειγματα πολλαΚορη ανακλαυπτει οτι η προβληματικη σχεση με την μητερα της εχει ριζες στην προηγουμενη ζωη, οπου και οι δυο αμφοτερες ηταν στρατιωτες και ο ενας σκοτωσε τον αλλον.
Η τωρινη τους σχεση θεωρειται λοιπον προοδος και επιτυχημενη.
Αλλο παραδειγμα,σε ενα χωριο αλληλοσκοτωνωνται τα αδερφια για δεκαετιες λογω βεντετας.
Η ψυχη βαζει στοχο να αλλαξει αυτο. Αν δεν μιλιουνται ως το τελος της ζωης τους και πεθανουν με φυσικα αιτια, η αποστολη που εβαλε η ιδια στον εαυτο της θεωρειται επιτυχια.
Ενας αντρα και μια γυναικα τσακονωνταν και καθε καβγας τελειωνε με κεινη να του μιλαει πολυ ασχημα και κεινος να συγκρατειται.
Ανακαλυψαν μετα απο ψαξιμο οτι υπηρξαν κια λλες φορες ζευγαρι και παντα εκεινος την σκοτωνε. Τον δοκιμαζε.
Τωρα, υπηρξε επιτυχια, στην επομενη ζωη θα ειχαν αλλες "αποστολες" να κατακτησουν και πιθανον οχι μαζι.
Σε καποια πολη πριν πολλα χρονια, μια ψυχη αποφασισε να γεννηθει απο ζευγαρι ξυλουργου και ραφτρας, για να εφευρει το ξυλινο εργαλειο που υφαινουν τα υφασματα( δεν ξερω πως λεγεται), η ψυχη που την συντροφευε σε ολες τις μετενσαρκωσεις ειτε σαν ξαδερφος ειτε σαν κορη ειτε σαν φιλος κλπ αποφασισε για μια και μοναδικη φορα να γεννηθει 2 γενιες παρακατω απο γιο στρατηγου διοτι η εφευρεση εφερε ευημερια στο χωριο και πλουτη που εφερε τον φθονο γειτονικων χωρων...

αυτα ειναι λιγα παραδειγματα ας το πως λειτουργει η επιλογη γονιων και ζωης.Πιστευω ακραδαντα οτι καποιοι ανθρωποι οπως πχ ο Χιτλερ, ξεκινησανε με μεγαλα σχεδια για το συνολο και καπου η σαρκα διαστρεβλωσε αυτο που ηθελε να επιτυχει σαν ψυχη και τακανε μανταρα.
Λενε οτι εχουμε οδηγους που μας μιλανε συνεχεια και ειναι στο χερι μας να εχουμε τα καναλια ανοιχτα.

Στ βιβλιο 9 σκαλια, η ψυχη του παιδιου που εγκυμονουσε το ζευγαρι, ακομα με την παλαια μορφη της, ακολουθουσε τους μελλοντικους γονεις της, με μια μικρη αγωνια, αν θα της αρεσανε, να τους γνωρισει, να θυμηθει γιατι τους διαλεξε, να μπει 1-2 φορες στο σαρκικο περιβλημα της για να συνηθισει.
Ομως οταν εκεινοι μπηκαν σε χωρο με νεον φωτα και δυνατη μουσικη και χαμηλες δονησεις, δεν μπορεσε να τους ακολουθησει.

Τ απολεμικα εμβατηρια χαμηλωνουν τις δονησεις, αναρωτιεμαι τι αλλο και αν αυτη ειναι η αιτια που ολοι εχουμε χασει την ουσια, το τι πραγματικα ειμαστε.


Καποτε ενας ανθρωπος ρωτησε ενα φωτισμενο
"γιατι αυτην η γυναικα να διαλεγε να εχει το παιδι της αναπηρο, γιατι καποιος να διαλεγε τοση δυστυχια"
" το παιδι αυτο ηταν ενας δικαστης αδικος που ακρωτηριαζε χωρις λογο, και η γυναικα αυτην ηταν ο βοηθος του που δεν συμφωνουσε αλλα δεν εκανε και τιποτα για να αλλαξει η κατασταση. Μονοι τους επιλεξανε τα μαθηματα ζωης που θα τους κανανε να μαθουν την ταπεινοτητα, την συμπονια..."

"και τα μικρα παιδια που πεθαινουν?"
"ζουμε το τελος αυτου του κοσμου και οι ψυχες βιαζονται να κατεβουν. Ζουμε σε μια εποχη οπου πλεον ολες οι γνωσεις υπαρχουν και αν ψαξουμε βρισκουμε τις απαντησεις μας και πραττουμε αναλογα."


Ο θανατος ειναι μια πορτα, ενα γεγονος που μας επιτρεπει να περασουμε στην επομενη διασταση. Υπηρχαν ανθρωποι που περασανε στην επομενη διασταση χωρις να χρειαστει αν αφησουν το υλικο σωμα τους. Ειμαστε φτιαγμενοι απο μορια, ενεργεια.
Ανεβασαν τις δονησεις τους τοσο ψηλα που απλα εξαφανιστηκανε ( παλιες φυλες της Αμερικης)..
Οταν πεθαινουμε βρισκομαστε στην "σμαργδενια γη". Ενα μερος οπου συνεχιζεται η εξελιξη μας μεχρι να γεννηθουμε ξανα.πολλοι δεν θελουν να γεννηθουν.
Να αφησουν την γαληνη, την ομορφια, τους φιλους, και να ερθουν σε εναν κοσμο που ξερουν οτι ειναι γεματος αρρωστια πονο και σκληροτητα, και χρειαζονται πειθω απο τους υπολοιπους και τους οδηγους τους...


Ο Χριστος, οταν κατεβηκε στην γη, εδωσε το παραδειγμα που θα μπορουσαμε ολοι να κατακτησουμε. Η ανθρωποτητα ομως εξαδενικευσε τον ανθρωπο και προτιμησε να ακολουθει.
Η αγια γραφη, ενας οδηγος για να ειμαστε σε αρμονια και σε υψηλες δονησεις, παραποιηθηκε και παρεξηγηθηκε...οπως το θεμα της νηστειας.
Νηστευω σημαινει δεν τρωω τιποτα, ξεκουραζω το πεπτικο μου συστημα, και διαλογιζομαι, ερχομαι κοντα στο Θειο.
Οχι δεν τρωω λαδι και τυρι και πλακονωμαι στα ψωμια που ριχνουν το ενεργειακο μου πεδιο.
Η προσευχη εχει υψηλες δονησεις.
Ηρθαμε εδω οχι για να απολαυσουμε, αλλα για να μαθουμε.
Και αν οταν πεθανουμε δουμε οτι σπαταλησαμε την ζωη μας σε απολαυσεις και μονο,ποναμε γιατι αναβαλλουμε την πολυποθητη συνευρεση με τον Θεο που ειναι αγαπη και ειναι χιλιες φορες πιο εντονη ηαναγκη να ενωθουμε μαζι του απο τον οποιοδηποτε ετωυευμενο που κλαιει απαρηγορητος.

Ο ερωτας ειναι το 1/1000000000000000 στο του συναισθηματος, ειναι ενεργει απου κυκλοφορει αναμεσα στο ζευγαρι μεχρι που στερευει και μετα αρχιζουν οι αλληλοκατηγοριες για κλεψιμο ενεργειας μεσω καβγαδων και τελευταιας κουβεντας.
Ολοι γυρω μας κλεβουν ενεργεια με κακιουλες, με επιστηση της προσοχης μας, ολοι διψασμενοι γιαυτην την ενεργεια, στειροι, στεγνοι και χαμενοι.

Η πηγη αστειρευτης ενργειας ειναι παντου, και το μονο που χρειαζεται ειναι να ανοιξουμε το καναλι...ακουγοντας τον εσωτερικο εαυτο μας, ακολουθωντας μονοπατια που θα ανεβασουν τις δονησεις μας.

Το καλο και το κακο ειναι μεσα μας, ο διαολος στην σπονδυλικη στηλη μας, στις επιθυμιες μας. Το αλογο (το σαρκικο σωμα) που παει τον αναβατη, ανεξελγκτα οπου θελει αυτο.
παλια, οι ασκητες κρατουσανε το "αλογο" τοσο απο τα χαλιναρια που δεν εκανε παρα μικρα βηματακια.
ο αναβατης (το ανωτερο εγω, η ψυχη) που αναγνωριζει τις αναγκες του αλογου για να τον παει εκει που πρεπει και θελει, αγνοοντας τα καπριτσια και τα "θελω" του σωματος( τα θανασιμα αμαρτηματα), με αρμονια, καταφερνει να ζησει μια ισσοροπημενη ζωη, που θρεφει και την σαρκα του αλλα και την ψυχη του.


Συγχωρεστε το απολυτο υφος μου, δεν κυρρητω, τα λεω οπως τα νιωθω, οπως τα σκεφτομαι με το δασκαλιστικο ελλατωμα μου.
Δεστε το σαν ιστοριουλα, δεν υπαρχει λογος να φαμε τα μουστακια μας αν δεν συμφωνουμε.



Βιβλιογραφια
(απ οσα θυμαμαι)
La quete eternelle
Les 9 marches
ουρανια προφητεια
edgar cayce(δεν θυμαμαι ποιο βιβλιο)
shirley mc laine(δεν θυμαμαι ποιο βιβλιο)και αλλα

3 comments:

Λαμπρούκος said...

En katakleίδι βρε ματάκια μου, βοηθάν όλα αυτά σε κάτι?

Lili said...

tsalapeteine
η υπαρξη εντονου φωτος παντα συνοδευεται με εντονο σκοταδι και σκιες.
Ζουμε μια πολυ ακραια εποχη.
Ειναι ομως που κοιτας, και τι βλεπεις.
Προσωπικα βλεπω οτι υπαρχει πολυ κακο, ειδικα μετα τους πυργους ενιωσα μεσα στην ψυχη μου την αλλαγη στις συνειδησεις και με λυπει αφανταστα.
Ομως, βλεπω και τις προσπαθειες γυρω μου, την ενημερωση που δεν υπηρχε παλια, τις ευκαιριες να βρει καποιος τις απαντησεις του και την δυνατοτητα του να κανει τον δρομο του, να ακολουθησει το μονοπατι του.
Πληθωρα βιβλιων που λειτουργουν καταλυτικα, το ιντερνετ που σε φερνει σε επαφη με ανθρωπους decent, καλους, φωτισμενους...

Ισως να μην ειμαι η καλυτερη για αυτην την συζητηση γιατι ενω ξαναβρηκα την πιστη μου σε πολλα, δεν εχω ανακτησει ακομα την πιστη μου στον Θεο,μετα απο αυτα που με σπρωξανε στο απολυτο χαος, αλλα το παλευω...

Alpha said...

εγώ την ανέκτησα.την πίστη μου στο θεό που λές.

ήμουν άθεος όλη μου τη ζωή.στα 35 έπαθα κατάθλιψη.απ το άγχος της κωλογιάικης δουλειάς που κάνω.ήθελα να 'φύγω'.

το τελευταίο βράδυ, γονάτισα και του πα αν υπάρχεις σε παρακαλώ κάνε κάτι.

απ την επόμενη στιγμή άρχισα να αναρώνω.

αυτά που λές δεν είναι καθόλου μαλακίες.κι ας λένε.

My first book

My first book
A funny Homebirth