Αναδημοσιευστε ό,τι θελετε αρκει να βάλετε πηγή από κάτω.
Η αναδημοσιευση των σκιτσων και φωτογραφιων επιτρεπεται κατοπιν αδειας για να νιωσω σημαντικη και γιατι δεν μεγαλωσατε σε σταβλο.:P


Monday, July 03, 2006

Οποιος θελει να μεινει παιδι, βρισκει παντου αιτιες.

Εδω και μερες δημιουργηθηκε ενα "θεμα" στο μπειμπι -μπλογκ (μπειμπι στα λινκς μου ) για το κατα ποσο θα επρεπε ο Θοδωρης η εγω να λεμε τα ωφελη του θηλασμου γιατι μπορει οσες δεν θηλασανε να νιωσουν ενοχες.
Ειναι δυνατον;
Απο που κιως που εχουμε οποιαδηποτε υποχρεωση χαιδεματος και pampering απεναντι σε ενηλικες γυναικες, εις βαρος της ενημερωσης;
Να μην νιωσουν ενοχες;
Απο που κι ως που ειμαστε υπευθυνοι για το πως μπορει να εκλαβει καποιος ενα αρθρο ενημερωτικου χαρακτηρα?
Ουτε εγω ουτε ο Θοδωρης ασχοληθηκαμε με τις μη θηλαζουσες, ουτε ποτε κατηγορησαμε, ουτε ποτε ειπαμε κατι αρνητικο γιαυτες. Το ζητουμενο μας ειναι η ενημερωση αυτων που θελουν και δεν ξερουν που να απευθυνθουν,η το μοιρασμα εμπειριων.
Ουδεποτε χασαμε χρονο και ενεργεια με παραφιλολογιες και μαλακιες.(δεν βρισκω αλλη λεξη, πραγματικα)
Απο που κιως που λοιπον με ενοχλεις κατηγορωντας με για σκληροτητα και αισθηση οτι ειμαι, το παιζω, η "τελεια μανα"?
Με ποιο δικαιωμα μου στελνεις χαιρεκακα ενα μαιλ οσον αφορα το προηγουμενο ποστ μου με τα τερατα και μου λες

"ειδες που και συ αμφιβαλλεις; που δεν εισαι τελεια μανα;"


Στα καλα του καθουμενου μια αγνωστη τραβαει ζορι με την παρτη μου, και μεταθετει σε μενα οτι συναισθημα τις δημιουργειται μεσα της.
Ε οχι, αγαπητη μου.
enough is enough


Μεταθετεις σε αγνωστες τα δικα σου συναισθηματα ανεπαρεκειας.Αν ειναι δικαιολογημενα η οχι, εσυ το ξερεις.
αν εισαι επαρκης η ανεπαρκης δεν αφορα κανεναν μας.
Ποσο μαλλον εμενα.

Απιστευτη ανωριμοτητα εκ μερους σου. Και απιστευτο θρασος.

Δεν ξερω τι πληγες κουβαλας αλλα ειναι αδικο και σαφεστατα disturbing να λαβαινω μαιλ γεματο "κατηγορω", απο κει που δεν το περιμενω.
Ας κοιταξει η καθεμια την καμπουρα της και ας προσπαθησει να δωσει το καλυτερο στο παιδι της χωρις να συγκρινεται με τις αλλες.
Η μητροτητα δεν ειναι τεστ αξιολογησης, και η μονη ευθυνη μας ειναι απεναντι στο παιδι μας και μονο.
Οποιος εχει προβλημα με τον τροπο που το μεγαλωνουμε η τις επιλογες που κανουμε, να της παει στον θεραπευτη του.

2 comments:

θοδωρής said...

Μπορεί να διαβάζoνται παράδοξα όσα γράφουμε στο baby-blog. Ειδικά, ίσως, όταν τα γράφει ένας άντρας. Όμως έχω εδώ και καιρό πεισθεί ότι "ο θηλασμός είναι υποχρέωση της μητέρας και δικαίωμα του βρέφους. Η lili μας άνοιξε τα μάτια, αλλά αυτό ήταν η αρχή.

Ένα σωρό sites παιδιάτρων και ειδικών συμβούλων στο θηλασμό, χωρίς να εξαναγκάζουν, παροτρύνουν με επιχειρήματα τη μητέρα να θηλάσει. Για την υγεία του βρέφους και της μητέρας, την ανάπτυξη στενών ψυχικών σχέσεων μεταξύ των δυο.

Μπήκα με ενθουσιασμό στην όλη υπόθεση υποστήριξης του θηλασμού, όταν κατάλαβα το παιχνίδι που έχουν στήσει εταιρίες και μαιευτήρια, παιδίατροι και κατεστημένο στην Ελλάδα.

Όπως γράφει η lili δεν είμαστε σταυροφόροι. Η ενημέρωση πρέπει να διαχέεται και να ανοίγει νέους ορίζοντες. Ό,τι μάθαμε ως γονείς εμείς το μάθαμε κύρια από τις εμπειρίες άλλων γονιών. Αβίαστα, απλά, σε συνεργασία με τη φύση και τον άνθρωπο ως τμήμα της.

Όποια και όποιος ενδιαφέρεται να βγάλει το κεφάλι του έξω από το πλυντήριο μέσα από το οποίο μάς έχουν επιβάλλει να βλέπουμε τα πάντα, έχει τη δυνατότητα να το πράξει.

Το θέμα είναι αν θέλει. Όχι αν μπορεί.

Lili said...

Θωδωρη, εσυ πρεπει να βγαλεις βιβλιο, οχι εγω.
μαλιστα σου κανω ανοιχτα προταση να γραψουμε το επομενο για τον θηλασμο μαζι, στο ιδιο σκεπτικο και κονσεπτ με αυτο του τοκετου.

Οσο για την γυναικα που μου εστειλε το μαιλ, ισως να μην επρπε να ασχοληθω και να εκφρασω εδω την αγανακτηση μου.

δεν ειναι η πρωτη φορα που συναντω ενοχικο ανθρωπο ουτε η τελευταια.
δεν ειναι η πρωτη φορα που καποια αναλωνει ολη της την ενεργεια στο πως φαινεται, και φοβισμενη ψαχνει για οροσημα και συγκρισεις.
κατανοητο και ανθρωπινο.




Οταν εισαι σκυμμενος πανω στο παιδι( και ο θηλασμος το διευκολυνει αυτο, δεν σου δινει επιλογη να κανεις τιποτ αλλο), δεν μπορεις να δεις τι κανει η διπλα σου και πως το κανει.Δεν σ ενδιαφερει.


δεν εχω σκοπο να συνεχισω το θεμα ως προς το ατομο και τις δηλωσεις του, Με φορουσε το κατηγορω της, απαντησα, εληξε.

Πρεπει εδω να προσθεσω οτι 4 χρονια τωρα δειχνω απιστευτη ευαισθησια στις γυναικες που δεν θηλασαν και μπορει να στεναχωρεθουν. Οπου παω και μου ζητησουν να μιλησω γι αυτο το θεμα ρωταω πρωτα αν τα παιδια γεννηθηκαν με καισαρικη (οποτε δεν λεω για τα αρνητικα που εχει στο παιδι) και αν θηλασανε.
Αν οχι δεν λεω ουτε τα μισα, δεν υπαρχει λογος.
Αν ομως μεσα στο γκρουπ υπαρχουν γυναικες που θελουν και εχουν απελπιστει η γυναικες που δεν εχουν ιδεα και ΘΕΛΟΥΝ να μαθουν, η γυναικες που θα ξανακανουν παιδι....φυσικα και θα πω τα ωφελη του θηλασμου κατα του μπουκαλιου.

και πιστεψτε με μιλαω για τουλαχιστον 2 ωρες μεχρι να ολοκληρωσω.


Ειμαστε θυματα ενος καπιταλιστικου συστηματος, commodities. Τα μωρα ειναι big business, ειτε μιλαμε για ρουχα, αξεσουαρ, αναισθησια και καισαρικες η γαλατα.

Ακουστε το σωμα σας,ακουστε το μωρο σας.
Το καλυτερο φαρμακο για να φυγει το αγχος και να μπει η απαραιτητη σιγουρια, οτι αν θελησει κατι Θα ειστε εκει.
μανα δεν σημαινει μαντευω και τα ξερω ολα.
μανα ειναι αγχος, φοβος αλλα το παιδι μας δειχνει τον δρομο.

Και ο θηλασμος μας βαζει στην διαδικασια να το παρατηρουμε, να το ακουμε, να τρεχουμε οποτε μας χρειαζεται και να διακρινουμε ποτε απλα κανει "κολπα".
Μας μαθαινει να το γνωριζουμε καλυτερα και να νιωθουμε περισσοτερη εμπιστοσυνη.
Ο θηλασμος σου δινει εσωτερικη σιγουρια, πως να το κανουμε..οτι το σωμα σου δουλευει, οτι το παιδι παιρενι οτι χρειαζεται...σου δινει αυτοπεποιθηση. Σου κατεβαζει ορμονες υπομονης, ηρεμιας...ατελειωτος ο καταλογος.
Δεν λεμε για τον θηλασμο για να την σπασουμε στην αντιπαλη ομαδα.
Επειδη ακριβως ειμαστε στην ιδια ομαδα φωναζουμε το "μυστικο"


Οι γυναικες που δεν θηλαζουν απλα θα δυσκολευτουν λιγο περισσοτερο να μετριασουν τον φοβο τους η να ειναι τοσο κοντα-αναλογα τον χαρακτηρα.
Το ενστικτο παιζει μεγαλο ρολο και αν απο επιλογη δεν το αναπτυξει μια γυναικα, τουλαχιστον να ξερει γιατι και ποιες ειναι οι συνεπειες.

Δεν υπαρχει μανα που να μην αγαπαει το παιδι της, και δεν υπαρχει μανα που δεν φοβαται μην κανει μαλακια.

θα ηθελα πολυ και η γυναικα που μου εστειλε το μαιλ, αλλα και η all the animals και εγω, να μην κρινουμε η μια την αλλη γιατι ειμαστε στο ιδιο μερος...στην πιο δυσκολη δουλεια που μπορει να κανει ανθρωπος και πεφτουμε μεσα στα βαθια χωρις καμια εξειδικευση, εμπειρια.
Αν καποιες απο μας κανουν λαθη σε προσωπικο επειπεδο, θα υποστουμε τις συνεπειες.
Δεν υπαρχει λογος εχθρας η καταδικασμου, η προσωπικου involvement

Αν καποιος κανει λαθος σε δημοσιο επιπεδο, its nobodys business(σε αναφορα στο αν πρεπει να μιλαμε για τον θηλασμο η οχι , πχ)



Να τελειωσω με κατι αστειο
Οι γελιοτερες φρασεις που ακουσα παο μαινομενες.
Θηλαζεις γιατι την βρισκεις σεξουαλικα να σε γλυφει το παιδι σου
Θηλαζεις δημοσια γιατι θες να δειχνεις το βυζι σου.


(i m busted :P)

My first book

My first book
A funny Homebirth